• pentelin efsane olmuş, ama artık üretimi olmayan versatil kalemi...
  • pentel firmasının efsaneleşmiş ve uzun yıllar önce üretimi durdurulmuş versatil kalemi. elin ve parmakların yorulmaması için kalemin ağırlık merkezi uç kısıma dengelendirilmiş. kalem iki kısımdan oluşuyor. ilk kısım uç kalınlık derecesinin de olduğu gövde kısmı. bu kısım sert plastikten imal edilmiş,ikinci kısım ise kalemi bu kadar değerli yapan grip kısmı. burada her biri 7 küçük pedden oluşan 6 şerit mevcut. pedler ise kauçuktan. bu sayede pedler parmaklara tam oturuyor ve kayma sıfıra iniyor. piyasada hiçbir dönem bol bulunamamış olmasına rağmen en iyi tasarım ödülü almış bir kalemdir. bazı uyanıklar internette 100tl gibi uçuk fiyatlara satarlar bu kalemi. bunlara kesinlikle kanılmaması gerekir. piyasa fiyatı 13-15$ olup ebay' den temin edilebilir.
  • geçenlerde bir türk satıcıdan satın almış olduğum muhteşem kalem. öncelikle fotoğraflarına göre çok ince bir kalem, fotoğraflarında büyük bir şekilde gözükünce bunun neresi güzel diyorsunuz. fakat elinize aldığınızda tasarımın acayip olduğunu anlıyorsunuz. rahatlık konusunda tutucak yerindeki kauçuk sayesinde çok iyi kavranıyor kalem. aynı zamanda ağırlık merkezinin önde olmasından kaynaklanan arabanın yolu tutması gibi kaleminde kağıdı tutması durumu var bu kalemde. yani çok rahat yazıyorsunuz.

    daha önce çok fazla mekanik kalemim olmadı, çok denemedim de -ki umrumdada değil- ama denediklerim arasında karşılaştırma yaparsam:
    pentel smash>faber castell grip plus>faber castel grip 2011
  • tanım:türk forumlarında fazla abartılan kalem.

    mekanizması muazzam güzellikte olup bozulmak nedir bilmez.

    kauçuk griplerinin yardımıyla rahat bir kullanım sunar ama uzun süreli yazımlar için üretilmemiş olup özünde bir çizim kalemidir.tabiki isteğe göre yazıda yazılabilir.

    üretimi durdurulmuş olup satılanların bir çoğu sahtedir.

    ancak ne forumlarda satıcı gazıyla abartıldığı kadar rahattır ne de fiyatını hak eder.fiyat/performans açısından yerine pentel 120 veya p205 tercih edilmelidir.daha üst düzey bir kalemi türkiyeden aynı fiyata almak için isteyenler pentel kerry'e bakabilir.
  • tam modeli pentel smash q1005 (0.5) ve q1003 (0.3) olan kalem. hafiflik, estetik ve kalitenin birleşimi. ufak çaplı bir mekanik kalem koleksiyoncusu olarak koleksiyonumun en mükemmel parçası.

    bununla yazmak ayrı bir zevk veriyor insana. bir kere mekanizmasından başlayalım. her tuşa basışta tok ve aynı kalitede uç veriyor. uç kaymıyor. lamygibi yarı lüks üreticiler görsün de örnek alsın.

    tutma yerleri çok iyi düşünülmüş. çok basit ama bir o kadar rahat

    fırınlanmış metal kasa olmasına rağmen çok hafif. kalemi elinize aldığınız anda diğer bütün kalemlerden çok farklı bir şeyler karşılaştığınızı anlıyorsunuz.

    0.3 ve 0.5 versiyonları bulunmaktadır. boşuna 0.7 aramayın. 0.5 alın. zaten mekanizması ve az uç vermesi sebebiyle 0.3 versiyonunda bile hiç uç kırmadan kusursuz yazabiliyorsun.

    mavi rengi de varmış zamanında ama bulmak ne mümkün. sahibi olanlar mesaj kutumu bir titretsin. en azından türkiyede birilerinde olduğunu göreyim de mutlu olayım.

    bursakalem.files.wordpress.com/2012/04/pentel-smash-019.jpg

    üretimi durduruldu söylentileri var ancak halen bulunabiliyor. forumlarda satış fiyatı 40-50 tl arasında gidiyor. alacaklar orjinal japonyadan gelmesine dikkat etsin.
  • önceki gün her yerde aradığım en son gittiğim mekanda bulduğum, ele çok iyi oturan, kullanışlı, zarif kalem. gittiğim yer küçük kırtasiye dükkanından ziyade büyük bir mekan olduğu için üretimin devam edip etmediğinide sordum. büyük ölçüde bittiğini ama hâla bazı yerlerde bulunduğu söylediler.

    ayrıca alacaksanızda 0.7 falan almayın ya 0.3 ya da 0.5. benim tercihim 0.3'ten yana.
  • fiyatının her kuruşunu hak eden efsane kalem. yanında pentel ain stein 4b uç olursa tadından yenmez, tombow da olur.

    kalemde ki uç belirtme yerindeki ince düşünce bile insanı kendisine hayran eder, mekanizması ile şov yapar. tasarımı da cabası.

    bu arada bu kalemden önce rotring rapid ve faber castell grip 2011 kullanmakta idim. bu kalemi aldıktan sonra onlara elimi bile sürmüyorum.

    edit: çaldılar bu kalemimi aylar önce, onospu çucukları...

    edit 2: 7-8 ay önce bir tane daha aldım. hastasıyız.
  • bu kadar methedilince japon arkadaşımdan istediğim ve kullandığım kalemdir. bahsedildiği kadar varmış, yazması çok rahat ve dengeli bir kalem, hele uzun notlar alıyorsanız kesinlikle edinilmesi tavsiye olunur.
  • gittigidiyorda da satılan pentelin efsane kalemi.üretimi durmuş olmasına rağmen hala satışta olması ürünün orjinalliği konusunda insanı şüpheye düşürmüyor değil
  • az önce elime geçmiş japon harikası kalem.dünyanın en iyi yazım kalemleri içinde gösteriliyor.hatta ben onu ilk sırama koydum
hesabın var mı? giriş yap