• bbc belgesel serilerinden biri. dünyada 1900 - 1999 arası yaşanan bütün toplumsal olayları tüm detaylarına varıncaya kadar anlatır. gerek savaşlardan, gerek açlık yıllarından, insanın ağzını açık bırakacak bir sürü sahne içerir. yirmi bölümden oluşur. adı türkçeye yaşadığımız yüzyıl diye çevrilmiştir.
  • gercekten cok guzel bir belgesel serisi. ben bayagi gec kesfetmisim.
  • kronolojik sırayı takip etmeyen belgesel serisi. 90'ları anlattığı bir bölümü takip eden sonraki bölümde 70'lere geri dönüyor. bu belgeseli baştan sona izlediğinizde dedelerimizin kuşağının ne kadar korkunç koşullarda yaşadıklarına şaşırıyorsunuz.
  • bunun müziğini kieslowski'nin bestecisi (ekşisözlük'e bir daha gelinse alınacak nickler) yapmış. zbigniew preisner beyefendi. vay babağınaaspor.
  • full dikkat izlenince tat vermeyen değerli bir eser.

    ancak sessiz hali öyle güzeldir ki, ev partilerinde ekrana koyarsanız insanlar sıkılınca youtube’a filan sarmazlar. açıkçası benim ev partisi ekran meşguliyetimdir, herhangi bir sahnesiyle güzel tartışmalar yaratır.
  • türkçe altyazılı bölümlerini bulamadığım 20 bölümlük bbc belgeseli. bulan ve paylaşmak isteyen varsa sevinirim
  • "on the line" bölümü henry ford'u daha doğrusu fordizmi; ford'un üretim bandı keşfi, işçilerin makineleşmesi, sosyal etkileri vb. anlatır. ford'un inanılmaz verimlilik odaklılığı ve bunu insanı düşünmeden yapması ve başarıları hayret verici. tabi dolaylı olarak işçilerin de sendikayı da keşfetmelerine yol açmış :)

    akabinde dolaylı yoldan sinemanın kült filmi, charlie chaplin'in "modern zamanlar"ına da ilham kaynağı olmuş.

    tüketim toplumu ve işçi sınıfına dair güzel bir belgesel. yükseklisans dersi için ödev gibi başlayıp keyifle izledim. ufuk açıcı
hesabın var mı? giriş yap