• kotor koyunun kenarinda bir yer. yok artik dedirten yerlerden. gezmek icin, aslinda gayet yurunebilir bir yer de, isterseniz segway de kiralayabiliyorsunuz. yarim saati 10 euro.
  • zamansız bi montenegro kasabası..hatta dünya üzerinde miyim diye bile şüpheye düşürebilir insanoğlunu bu diyar.. kotor'a doğru giderken ya da dönerken; girişi, yolun deniz seviyesinden yüksek olan kısmında olduğu için gözden kaçabilir!
    lakin mutlaka gözden kaçırılmaması gereken bir yerdir.
    buradan gitmeyelim, burada kalalım, bizi evlat edinsinler, nüfuslarına geçelim gibi çeşitli varyasyonlarda, ucu aynı duyguya dayanan cümleler kurdurur insana..
    huzurdan dolar taşar, sonra gene dolar gene taşarsınız..gidiniz, görünüz, soluyunuz...
  • hazır buraya gelmişken, sahilde bekleyen ve sizi our lady of the rocks kilisesine götüren sandallara binin ve o yapay adayla beraber kiliseyi bir görün. hatta kiliseye girin, içerisindeki müzeyi görün. 1-2 € karşılığında, rehber kız size ne var ne yok anlatacak.

    içerisinde bir ikona var. sefere çıkan bir kaptanın karısı, eşini beklerken 25 yıl boyunca bunu yapmış. iplikler çinden, japonya'dan gelmiş. çok özel. meleklerin saçlarını ise kadın kendi saçını kullanarak yapmış. 25 yıldan bahsediyoruz burada. haliyle kadın yaşlanıyor ve saçı sarıdan beyaza dönüyor. bu değişimi meleklerin saç renklerinde görmek mümkün. görevli, kıymeti biçilemez diyor. doğrudur.
  • bizi our lady of rock adasına götüren sandalcının ''geçen hafta geleydiniz ya fesival vardı burda'' demesi üzerine öğrendiğimiz her yıl 22 temmuzda yapılan ''regatta cup fasinada'' adlı bir şenliğe ev sahipliği yapan şirin mi şirin bir kotor kasabası. bir denizci kasabası olan perastta halk, geçmişe hürmeten yapılan bu şenlikte sandallarına atlar (motorsuz olma şartı var) perast sahilden adaya kadar kürek çekerek yarışır, ve kazanan sembolik bir kupayla ödüllendirilir, sonrası ver şarabı, ver goygoyu.
  • kotor körfezinde eşsiz güzellikteki bir karadağ kasabası. kıyıya yaklaşık 1 mil uzaklıktaki 2 küçük ada, perast'ın tarihi taş evlerine bakar. iki adanın birisinde tarihi kilise, diğerinde mezarlık bulunur. denizi temiz ama biraz serindir. yerel tarihi taş evleri, yemyeşil dağları karşınıza alarak mükemmel manzaraya karşı yüzmek kişiyi büyüler. buradan denizin ve yeşilin tonu hakikaten farklıdır.
  • bence dünya üzerindeki en huzurlu yerler listesinde ilk 3'e oynar.
    zaman durmuş gibi bir yer arıyorsanız ideal.
  • balkanlardaki hallstatt.
  • kotora gidenlere teselli hediyesi. burası da olmasa, o turist tuzağı körfezin çekilir yanı yok.
  • otostop çekerken, bizi arabasına alan abiden duyduğumuz şehir. gittik, gördük. bayıldık. çok sessiz, sakin, romantik, küçük ve muhteşem bir yer.
  • eski zamanlardan kalmış fotoğraf gibi bir kasaba.
hesabın var mı? giriş yap