• şimdi ben buraya bir entry yazdım ama praetor arkadaşlar uygun görmeyip, götümüze girebilir gerekçesiyle silmişler. düzenlemek icab etti, yapayım ben de.

    perer, aşağıda alıntılayacağım entry'iyi girebilmiş bir kişidir. vicdanı ve akli salahiyetleri konusunda gayet açık fikir verir durumda. çünkü ben kendisinin vicdanı, ilkel ve tomruk bir ırkçı olup olmadığı konusunda bir şey yazamıyorum. götümüze girebiliyor. bu konuyu okuyan kendi vicdanıyla belirlesin. gelgelelim bakıyorum da kendisi gece gündüz ırkçılık karşıtı (?) yazılarla uğraşıyorken, böyle bir entry girebilmesi neticede ilginç.

    tez zamanda yahudiler, fransızlar ve diğer milletler hakkındaki versiyonlarını da bekliyoruz kendisinden. nasıl olsa 10 entry giren herkes yazabiliyor.

    - - -

    (bkz: #16294676)

    "yağma kültürüyle gelişmiş ve etkileşim içinde bulunduları halkların zehirlemelesine neden olmuş millet. hiç kötülemeye gerek yok. ırkçılık yapmak niyetinde değilim, hiç bir zamanda ırkçı olmadım. ancak hangi millet araplar ile etkileşim içinde olmuşsa olduğu yerde saymaya mahkum olmuştur. örnek verilmesi gereken coğrafyalar kuzey afrika, ortadoğu, anadolu, mezopotamya, osmanlı etkisiyle kısmen de olsa balkanlar ve ortadoğudan çin ve hindistana kadar olan (afganistan-pakistan) topraklardır. bunun dışında kendilerini araplardan korumayı başarmış rusya, avrupa, çin ve dolaylı olarak kuzey amerika ileri tenolojileri ve kültürleriyle bir model bir örnek teşkil edebilmektedir. ancak araplarda böyle bir olgu söz konusu değildir. kendini araplardan soyutlamayı başarmış bir diğer ülke iran kendi medeniyetini sürdürmeyi başarabilmiş ve teknolojisiyle araplardan daha ileri düzeydedir. sizce bütün bunlar bir tesadüf müdür?

    arapların parazit gibi yaşaması ''herşeyden elini eteğini çekmiş , hac zamanları ibadet edenlere potansiyel müşteri gözüyle bakan ve sadece sattığı petrolü kime peşkeş çekeceğini düşünürken, ırak'da filistin'de neler olduğunu umursamadıkları'' zaman gerçekleşiyor.

    arapların, etkileşim içinde bulundukları halkları kendi yoz kültürleriyle zehirlemiş oldukları inancı kesinlikle ırkçılık olarak nitelendirelemez. ancak tarihsel etkileşimle açıklanabilir. bu nedenle ırkçılık tespitleri ve entry kötülemek işin kolayına kaçıyor biraz.

    (bkz: parazit gibi yaşamak)
    (bkz: türk islam sentezinin eklektik zorlama olmasi)

    (perer, 08.06.2009 02:58)

    - - -

    enfes, şukela!
  • kendisine gemide filmini izlemesni tavsiye ettiğimdir. dah ne diyim...
  • (bkz: gazman)
  • yaratıcı bir insan. perer rumuzunu seçebildiğine göre öyle olmalı.

    (bkz: kemalist yazarların yaratıcılıktan uzak olması/#19558355)
    "örneğin, kendisine karsıyaka nick'ini seçmiş kemalist. takım mısın ilçe misin belli değil. peki ya osmanbeyi nick'ine ne demeli. sanki ülkü ocağından şimdi eve gelmiş de msn adresi alıyor o heyecanla. lazsahin nick'ine girmek bile istemiyorum. aklıma kuş marka otomobil kullanan lazlar geliyor. gundogan ise gayet düz. bu nick'lerle değil yazmak, sil baştan istiklal marşı'nı yazsalar ciddiye alınmazlar. bir de direkt adının sonuna sayı ekleyenler var ki onlar ayrı bir kategori de incelenmiş, "

    (ara: periyodik psikolojik)
  • el birliğiyle yıktığımız villaların yerlerinde ağaçlar boy boy yeşerirken, kendisiyle; "dünya, hayat, insan niye vardır?" gibi konuları efil efil tartışmak için can attığım yazardır. herkes demiş bende diyeyim; tanımam etmem, umarım ömrümüz yeter de izleriz boğazı.
  • uyandırmayın arkadaşı, o teröristbaşı abdullah öcalan'ı ortadoğu'nun mandela'sı sanıyor.
    (bkz: #20075757)

    ben cemil bayık, murat karayılan hatta emine ayna'nın bile bu kadar hayalperest çıkarımlarda bulunduğunu görmemiştim.

    evet, nelson mandela'da mücadelesinin bir döneminde silaha sarılmıştır ama örgütü köy basıp siyah güney afrikalı kadın ve çocukları öldürmemiş, 11-12 yaşındaki siyah güney afrikalı çocukları dağa kaldırıp zorla terör suçu işletmemiş, yakalanıp hapse atıldığında "benim annem de beyazdı, apartheid rejiminin hizmetindeyim" diye zırıl zırıl ağlamamıştır.

    abdullah öcalan'a mandela demek, nelson mandela'ya çok büyük bir hakarettir. perer ve onun gibi donanımsız arkadaşlarına hayli yakışır.

    ekleme: yukarıda söz konusu entry'nin editlenmiş halinde abdullah öcalan'ı ortadoğu'nun mandela'sı sanan kişinin perer değil ahmet altan olduğu görülüyor. yani aslında perer değil bu sanrı içinde olan. ancak bu entry ve atıfta bulunduğu entry ile ilgili daha sonra ortaya çıkan durumun ortak hafızadan silinmemesi adına ben entrymi silmek yerine bu eklemeyi yapmayı uygun görüyorum.
  • cok net bir insan kendisi

    (bkz: #20107390)
  • tamamen alıntı yaptığı bir yazıyı kendisi yazmış gibi gösterilen, o yazı üzerinden hakarete uğrayan yazar.

    tamam, kendi yazdıklarımızdan hem mesajla hem entry'le hakaret ediyorsunuz da bu ne tezcanlılık arkadaşım? bekleseniz adam zaten sizi sinir edecek bir şey yazacak mutlaka. değil mi ama??
  • hakkımda şöyle tehdit kokan bir entry girmiş bu arkadaş: #20131373

    --- alıntı ---
    henüz beni tanımıyor olmasını rağmen kafasından uydurduklarıyla hukuki sorun teşkil edebilecek entry'lerini adımın altına girmekte özgür zannediyor kendisini.

    akincibeyi hakkımda girdiği ''tespitin'' nereden kaynaklandığını açıklamayacaksa ve entry hatalı ispiyon nedeniyle silinmiyorsa, sorumun cevabını resmi yollardan almayı bireysel çaba olarak görüyorum.

    (bkz: #20076658)
    --- alıntı ---

    perer'in kafamdan uydurduğumu iddia ettiği tespit, #20075757 numaralı entry'nin editlenmemiş halinde abdullah öcalan başlığına "ortadoğu'nun mandela'sıdır" yazmasına yönelik getirdiğim eleştiri.

    perer, abdullah öcalan başlığına "ortadoğu'nun mandelası'dır" şeklindeki entry'sinin ilk halinde ahmet altan'a herhangi bir link vermemiş veya göndermede bulunmamıştı. ben de doğal olarak başlığına yazdığım entry'i, perer'in abdullah öcalan'ı ortadoğu'nun mandela'sı olarak görmesi üzerine bina etmiştim.

    entry o haliyle, "abdullah öcalan ortadoğu'nun mandelasıdır" şekliyle perer'in ağzından çıkmış bir ifade idi. bu yüzden benim kendisi için kullandığım "uyandırmayın arkadaşı, o teröristbaşı abdullah öcalan'ı ortadoğu'nun mandela'sı sanıyor" ifadesi, kafamdan uydurduğum ve hukuki sorun teşkil edebilecek bir tespit değildi. yalnızca var olan bir durumu saptayıp buna eleştiri getirmek idi.

    ancak perer, daha sonra yaptığı edit ile işin içine ahmet altan'ı dahil etti.
    entry'nin şu anki hali aşağıdaki gibi:

    --- alıntı ---
    ''apo, kürtlerin mandela’sı bugün.'' demiş ahmet altan.
    apo ve mandela
    --- alıntı ---

    bu edit sonrasında doğal olarak benim kullandığım ifade perer'i söylemediği bir sözle itham eder niteliğe bürünmüş oldu. entry'e 12 saat sonra edit yapıp sözü ahmet altan'ın söylediği bilgisini eklemiş olmanın ve artık kendi sözü olarak algınmayacağının rahatlığı ile herkesin orijinal halinde ne yazdığını unutacağını sanarak cesaretlenen perer, başlığıma gidip yukarıda numarasını ve içeriğini verdiğim entry'i yazdı.

    kendisinden talebim, #20075757 numaralı entry'sinin edit tarihçesini açıp ekran görüntüsünü alması. bu görüntüyü hizliresim.com gibi bir siteye atarak sözlükle paylaşması. böylece benim neye istinaden entry yazdığım ve yalan söyleyip söylemediğim anlaşılacaktır.

    eğer ben yalancıysam ve perer benim onun başlığına tepki entry'si girmeme sebep olan entry'sinin ilk girildiği halinde kendi ağzından konuşmamış ise kendisinden özür dileyip sözlük hesabımı kapatmayı taahhüt ediyorum. ha eğer perer yalan söylüyorsa da nasıl bir hareket tarzı geliştireceği kendi bileceği iş.

    son olarak, başlığına kendi kullandığı ifadenin aktarılmasına dahi tahammül edemeyen bu arkadaşın henüz bugün bir entry'si silindi...
    bu entry "akincibeyi fleurquin lazkartal spartacusun donusu" başlığındaki #19535199 numaralı entry idi.

    perer, söz konusu entry'de verdiği bakınızla başlıkta adı geçen dört yazara "faşist" diyordu. entry şikayet edildi, sonucunda da gge olduğu için silindi.

    perer, aynı başlıktaki #19538942 numaralı entry'de ise, bahis konusu dört kişi içinde belki gerçekten de fiziksel bir engeli olabilecek kişiler bulunabileceği ihtimalini dikkate bile almadan "umursanmayan eksik voltron, özürlü voltron" benzeri ifadeler kullanıyordu. bu entry de şikayet edildi. ancak fark edeceğiniz üzere perer, aynı başlıktaki "faşist" dediği entry saat 09.45'te gg kapsamında silindikten üç dakika sonra, saat 09.48'de voltron'lu entry'i editledi ve içinden "özürlü" sözcüğünü kaldırdı. bildiğim kadarıyla birisine hakaret etme maksatlı "özürlü" demek de gg kapsamında değerlendiriliyor.

    sonuç olarak, perer adlı yazar, edit ahlakını bilmeyen; üstüne üstlük bu bilgisizliğiyle insanları tehdit etmeye kalkan; daha da üstüne kendi söylediği şeyin suratına çarpılmasından rahatsız olan, ama rahat rahat "faşist" gibi ağır bir sıfatı insanlara karşı kullanmaktan çekinmeyen; daha daha üstüne de "özürlü" gibi hakaret maksatlı kullanıldığında engelli insanları incitebilecek bir sıfatı düşüncesizce kullanan son derece tutarsız bir yazardır.

    perer, başlığına yazdığım entry'i ispiyonlamış, ancak nickinne tarafından bu ispiyonu hatalı bulunmuş. bunun üzerine perer, bu sefer nickinne'ye sardırıp başlığı altına #20131300 numaralı entry'i yazmış. neden benim entry'min silinmediğini sorgulamış.

    ben beynimi kullanarak mantık yürüttüğümde şöyle bir sonuca varıyorum.
    perer'in şikayet ettiği bana ait entry'nin atıfta bulunduğu kendi entry'sinin ilk hali edit tarihçesinde mevcut. moderatör/preatorlar yapılan tüm editleri görebiliyorlar. doğal olarak da nickinne iki entry'i karşılaştırdığında, benim yazdığım entry'nin perer'in yazdığı entry'nin orijinal haline gönderme yaptığını, perer'in önce edit ahlaksızlığı yaptığını, sonra da değiştirdiği entry üzerinden benim yazdığım entry'i ispiyonladığını anlıyor ve ispiyonu hatalı bulup herhangi bir işlem yapma gereği duymuyor.

    tabi tüm bunları ispatlayabilecek yegane yöntem, daha önce de belirttiğim gibi perer'in #20075757 numaralı entry'sinin edit tarihçesini açıp bundan bir ekran görüntüsü alması ve bu görüntüyü bizimle paylaşması. bunu yapmadığı takdirde iddialarının tümü havada kalacak. hodri meydan, diyor ve bekliyorum ekran görüntüsünü.

    ekleme: bu entry'de anlatılan olaylara sebep olan entry'nin editlenmiş halinde abdullah öcalan'ı ortadoğu'nun mandela'sı sanan kişinin perer değil ahmet altan olduğu görülüyor. yani aslında perer değil bu sanrı içinde olan. ancak bu entry ve atıfta bulunduğu entry ile ilgili daha sonra ortaya çıkan durumun ortak hafızadan silinmemesi adına ben entrymi silmek yerine bu eklemeyi yapmayı uygun görüyorum.
  • (bkz: #20180578) ve (bkz: #20180630) entryleri arasında 8 dakika olan yazar.
hesabın var mı? giriş yap