• progressive death metal yaptığı* söylenen andorra'lı grup. bakalım, dinleyip görücez ne kadar iyiler.
  • 2004 cikisli "thruth inside the shades" ve 2006 cikisli "core" adlı birbirinden basarili iki albume sahip grup. her ne kadar sahsi gorusum olarak core'u birkac gomlek uste koyuyor olsam da grubun muzigini tanimak acısından ilk albumleri daha iyi bir baslangıc noktası olarak gorulebilir, zira aksi halde herbiri 20 dakikanın uzerinde 3 sarkılık bir albumu sindire sindire dinlemeniz gerekecek (japon surumu bonusu "train of consequences*" coveri sayılmazsa tabi).

    ha bu demek degildir ki album bayıyor, tam tersine, boylesine yepisyeni bir gruptan beklenmeyecek olcude ve sasırtıcı derecede progressive bir isle karsı karsıya oldugunuzu kısa surede anlıyorsunuz. sıkı bir melodic death albumde rastlanabilecek rifflerden, bir anda, opethvari akustik gecislere tanık olmak dinleyenin saskınlık katsayısını biraz daha artıyor. bu gecisler ve esnasında vokalin iyicene akerfeldte yakınsaması hali, grubun ozgunlugune zerre dokunmuyor kanaatindeyim, zira sozkonusu genre progressive death olunca, o kadar oykunme kadı kızında da olur diyor, gaz kesmeden devam etmelerini diliyoruz* .

    turu sevenler mutlaka duysun derim, nacizane.
  • (bkz: persephone)
  • albümlerindeki produksiyon kalitesi düşüklüğü haricinde eksiği yok fazlası var bir grup bu.
  • 2001 andorra cikisli progresif death metal grubu. 3 albumleri bulunmakta. bunlar sirasiyla;

    truth inside the shades (2004)
    core (2006)
    shin-ken (2009)

    line up soyle;

    miguel espinosa : klavye
    toni mestre : bass
    marc mas marti : davul
    carlos lozano : gitar
    jordi gorgues : gitar
    marc martins : vokal

    boyle uzun zaman kalmalarina ragmen neredeyse hic grup uyesi degismemisler, sadece iki deva davulcu degismis.
  • bu sene spiritual migration adında taş gibi bir albüm çıkarmışlar. harbiden dolu dolu albüm, benim kafam hepsini almadı zaten dürüst olayım. eski albümleri daha bana göreydi. şimdi iyice progresiflikte aşama atlamışlar. eski prodüksiyon problemleri de yok. oh maşallah.
  • christian alvestam'lı dönemlerdeki scar symmetry'yi andıran grup.
  • spiritual migration albümü müthiş ötesi müthiş ötesi müthiş olmuş grup.
  • baya baya grup lan bu. andorra'lı falan deyip sakın boşlamayın gümbür gümbürler. spiritual migration özellikle dinlenmeli. saygılar efendim.
  • (bkz: helal olsun çocuklar)
    spiritual migration'la daha bugün youtube sayesinde tanıdım bunlarî. ınanılmaz bir albüm. sadece progressive yapisi çerçevesinde değerlendirmek haksızlık olur. oldukca derinligi ve ambiyası olan son derece saygı değer bir albüm yapmışlar.
    beni tek rahatsız eden husus clean vokaller oldu. brutal vokalleri beğenmekle beraber clean vokallerdeki kırık ingilizce kulak tırmalamakta. bu durum şarkıları etnik bir havaya sokmuş.
hesabın var mı? giriş yap