• her sezondan ufak spoilerlar mecvuttur

    kral bir dizidir. şanssızlıklarından biri, cbs gibi anaakım kanallardan birinde yayınlanıyor oluşu. genele hitap kaygısı özellikle dördüncü sezonda epey hissedildi. geek kesim dışında pek kimsenin ilgisini çekmeyen yapay zeka üzerine ortaya atılan fikirleri, alternatifleri, ana akım kanal izleyicisine kabul ettirebilmeye çalışmak pek meşakkatli bir girişimdir herhangi bir yazar ekibi için. dizi hbo tarzı bir kanalda yayınlanıyor olsa kurgu ve ilerleme çok daha akıcı olabilirdi diye düşünüyorum. buna rağmen "filler" diye nitelenen bölümler de gayet başarılı bölümlerdir.

    dizi elias'ın ortaya çıktığı yedinci bölüme kadar neredeyse sürekli filler ilerledi. o bölümden sonra bambaşka yerlere ve daha da önemlisi izleyiciyi çok tatmin edici biçimde her bölüm üzerine koyarak ilerledi. unutmayalım ki, dizinin en iyi bölümlerinden biri olan if then else dördüncü sezonda yayınlandı. yapay zeka yönetiminde hayat gibi konseptlere eğilimi, konunun samaritan'a uzanışı ve bu süreçteki kurgulama ve akış bana kalırsa ortalamanın çok çok üzerinde başarılı. ilk üç sezona göre daha sönük diyebileceğiniz dördüncü sezonu dahi bir çok diziye bin basar. kasabada yapılan çip deneyi, toplumu kontrol etmek amacıyla her öğrenciye tablet projesi gibi fikirlerin, makinanın yapılış aşamasındaki başarısızlıkların görülmesi gibi detayların her biri şahane işlendi. yeni sezonda da makinanın, samaritan'ın samaritan'ı olmasını bekliyorum. bu aşamada da yapay zekanın sıfırdan kendini şekillendirişine daha detaylı tanık olabilmemiz olası gibi geliyor.
  • ben bir hata yapıp 4. sezonunu bitirdim az evvel. ah kafamı sikeyim, daha fazla dayanıp 5. sezona yakın bir zamanda seyretmeliydim. nolcak olm şimdi?!?!?!
  • --- spoiler ---

    'father. .
    ı've failed you'

    'thank you. .
    for creating me'

    --- spoiler ---

    sezon finalindeki epik sahneyi 75 kez izledim.

    yeni yeni daha kendimi tutabiliyorum sahnede.
  • change.org'da 5. sezonunda 13 bölümden fazlası çekilsin diye kampanyası açılmış dizidir.

    https://www.change.org/…es-on-cbs?just_created=true
  • resmi olarak 5. sezonun olacağı açıklanmış.

    diziyi izlemeye başladığımda bu kadar süreceğini beklemiyordum. bence hiç bozmadan dizi bugünlere kadar geldi. eminim yeni sezon da beklentilerimizi karşılar.
  • 4. sezon finalinde 1975 çıkışlı pink floyd şarkısı" welcome to the machine" bulunmaktadır.
  • kokoreç yüzünden bok ettiğim dizi. acıkılmış, kokoreç söylenmiş, bir yandan poe s04e22 izleniyor. evde tekim. kapının zili çalar gibi yapıp çalmıyor bazen, o yüzden deli çıkıyorum kokoreç gelecek ve duymayacağım diye. bir yandan ekranda father yazıyor the machine. allah diyorum, ki tamamen kültürel bir serzeniş. ulan acaba motorlu kurye mi geldi diye sesi kısıyorum. o sırada pink floyd giriyor volume 15'ken. o volume açılıyor 80'e kadar....fakat kokoreç? açım. welcome my son, welcome to the machine...kokoreç? kokoreç yok. ses kısılıyor yine, ama açasım da var. fakat daha çok açım. dizi bitti, kokoreç hala gelmedi. sikerler.
  • "tek bölümlük konular" diyip burun kıvıranları asla anlayamadığım dizidir. bu kadar saçma bir bakış açısı olabilir mi? bir kere o makinanın icat edilme amacı o yahu. ne demek "tek bölümlük". nedir yani makina hiç mi numara vermesin. o amacı bırakıp bir başka yapay zeka ile sidik yarışına mı girsin. direkt böyle başlamış olsaydı bu dizi ne kadar tatmin edici olurdu acaba?.. o yüzden "filler" bölüm diye bir algı da hikayedir dünyada. poposundan birileri ram üretiyor, diğerleri de gelip yerleştiriyor slotlarına. bir dizi tek bir bütün olarak ele alınmalıdır. şu kadarı fil, bu kadar zürafa, geri kalanlar gerilla vs gibi birşey söz konusu olamaz. insan zihni işte. herşeyi parçalamayı seviyor. senin "filler" dediğine ben 2 orgazm sigarası yakıyorum mesela... rahat 3 sezonluk konu potansiyeline sahip bir dizidir. 13 bölüm denilse de her şekilde 20'leri görecektir rahat olunuz...
  • --- spoiler ---

    utanmasam harold ile machine'nin baba oğul konuşması ve fonda çalan pink floyd - welcome to the machine sahnesinde ağlayacaktım. herifler sanal depresyona soktular lan beni.

    --- spoiler ---

    çok kaliteli sezon finalleri yapıyorlar. ve o sezon finallerindeki müzikleri seçen arkadaşın alnının çatından öpüyorum ulan. adamsın reyiz.

    1. sezon final şarkısı: listening with a million ears
    2. sezon final şarkısı: god mode
    3. sezon final şarkısı: radiohead - exit music
    4. sezon final şarkısı: pink floyd - welcome to the machine

    3 ve 4. sezon finallerindeki depresiflik beni benden alıyor. müzikler ne de güzel özetliyor her şeyi. hadi bana eyvallah.

    edit: 1. ve 2. sezonun şarkıları için yeşillendirenlere selam olsun.
  • buradan

    ve

    buradan

    tüm sezon soundtrack'leri dinlenebilir.
hesabın var mı? giriş yap