• deliligi $emalden, stratejik, kimileyinse duygusaldir. turk idare hukukunun en zihni acik, teori-pratik birle$imi yerli yerinde bilim adamlarindandir. oturdugu yerden teori uretmez. her sene ders notlarini yirtar ve yeniden hazirlar. tekrarci degildir. cok iyi bir avukattir. iktidari sever. iktidar sava$larinda gereksiz rolleriyle durduk yerde kendisini yipratmi$tir. insandir.

    olaylar isimli sanal ve -oldukca- ki$isel bir gazete cikartmaktadir. turk kamu hukukuna yapabilecegi katkilari goz onunde tutuldugunda ne yazik ki zaman kaybetmektedir.

    www.olaylar.com
  • o artık yok. *
  • idare hukukunun ağzı bozuk ismiydi. yaşıtlarının sevmediği, gençlerin ise hep sevgi ile andığı hocanın doktrin tartışmalarına fasa fiso dediği de rivayet edilirdi. abilerimizden duyduğumuz kadarıyla danıştay kararları dergisinin indeksi oluşturulsa, merhuma danışmak gerekirdi; malum bilgisayara güvenilmez; her an çökebilir. idare hukukunun hakkında en fazla dedikodu üretilen isimlerinden biriydi, demek ki meyve veriyordu. bir de kibarlıktan hoşlanmaz, yemeğini en minikle bile paylaşırdı, bugünün akademik çevrelerinde sürmanşet belli; hıyararşi 1, akadamisyan 0...
  • -gato negro-

    ----------------deli petro'ya...

    aklın sınırı ne hocam
    ölüm mü, aptallık mı?
    aptallık bir ayrı ölüm
    ölüm bir ayrı aptallık mı?

    cenâzende strazburg'lu görünmez bir kara kedi ve
    ya bilgisi, görgüsü, demi kendinden menkul
    -ama hep zekâdan kıt, söze ziyân, niyette meçhul-
    yani aptal, yani soytarı, yani şarlatan, yani mel'ûn ak kediler ve
    sevdiklerin ve seni sana rağmen sevenler!

    aramıza
    cisimsiz şeffaf bir kedi gibi giren
    varoluş sorunu!

    varsın değil mi hocam?

    deli deli ol!
    kulaklarına küpe ol!
    iyi ki vardın,
    ----------------var ol!

    reha yünlüel/şiirhâne
  • "deli petro" lakabının içini dolduran, yerinde duramayan, tarafıma ettiği en objektif iltifat "ben deliysem, sen zır delisin... zır da değil zincirlik delisin" ve öğrettiği en önemli şey "bakalım doğru mu?" olan, çok didiştiğim, yokluğunu çok hissettiğim, 2003-2004 öğretim yılında kamu malı notlarımı yazarken hiç aklımdan çıkmayan ve o notları okuyamadı diye çok üzüldüğüm, tüm kusurlarıyla ve babam kadar sevdiğim, akıl ve fikir küpü, dilinin kemiği olmayan, olmadığı için de seveni gerçek seven olan insan. hocam.
  • ismet giritli ile beraber yazdıkları idare hukuku kitabı piyasadaki okunup da idare hukuku öğrenilebilecek tek kitaptır neredeyse. 2 ciltten oluşur. zamanında derste bir konuda uzunca yorumda bulunan bir öğrenciye:
    bana bak bunları ben söylersem doktrin oluyor, sen söylersen kafa ütülüyor... gibisinden bir şey söylediği rivayet edilirdir.
hesabın var mı? giriş yap