• bir ara iyice gaza gelip "basa gecersek göcmen alimlarini durdurucaz, artik öyle evlenip de kolay kolay gelemeyecek yabancilar, halihazirda finlandiya'da yasayan yabancilarin da devletten para almalarini sinirlandiricaz" gibi laflar edip, kaykilmis oturdugum yerde biraz dogrulmama sebebiyet vermis irkci parti. benim asil anlamadigim, bu ülkede irkcilik yapmak sucken bu adamlarin nasil olup da bu kadar rahat konusabildigi ve bu kadar cok oy alma olasiliklarinin olmasi..
  • 12 nisanda, seçimden evvel, oulu'da protesto ettiğimiz ırkçı parti.
  • parti baskani timo soini, diger 3 buyuk partinin (merkez, sosyal demokrat ve koalisyon) baskanlariyla beraber birkac hafta once katildigi bir acik oturumda, bir seyirciden (tum katilimcilara) gelen "kurtaj hakkinda - tecavuz sonucunda hamile kalinmis olmasi durumunda da dahil - ne dusunuyorsunuz?" sorusuna "bu maksatli bir soru hede hodo" seklinde geveleyerek (kendisi katolik olur), belki de hayatinda ilk defa politik bir cevap veremeyip tarihi bir sicisa imza atmistir. sirf bundan oturu partinin oy oranlarinda dusus olacagi beklenmektedir. bu arada gecen gun cikan bir habere göre bu partinin temel destekleyicileri genclerdir. bakalim bekleyip görecegiz.

    bu arada perussuomalaiset'in kelime anlami temel/esas/asıl finler'dir.
  • secimlerden 19.3 oraniyla ücüncülükle cikmis olan parti. finlandiya'da yasayan herhangi bir yabancinin bu partiyi savunmasi kadar da ironik, dahasi sacma bir sey yoktur.
  • biz türklerle ortak atadan gelen hamamcı finlerin de turan ülküsünü artık kavrayıp özümsediklerini gösteren partimiz.
    mhp ve hakpar kanalıyla kendilerine dostluk elçileri gönderilip yağlı güreş ve kılıç kalkan ekipleri bu elçilere nezaret etmeli, mehter takımları hazır tutulmalı.
    atilla'nın torunları macarların da katılımıyla tek millet üç devlet konsensüsü doğrultusunda küçük ortabatı projesi tesis edilmeli inşllh.
  • 1 mayısta* oulu'da ikinci kez protesto edilecek sağ görüşlü parti. 2011 seçimlerinde meclisteki mevcut 5 koltuğuna 34 tane*daha ekleyerek ciddi anlamda popülarite kazanmıştır.
  • parlamentodaki sandalye sayisini 5'ten 39'a cikaran "sapina kadar finler vaya gercek finliler" diye cevirebilecegimiz sagci parti...
  • (bkz: kike elomaa)
  • siyasi düsünceleri iskandinavyadaki marjinal nazi partilerinden bile daha irkci olan partidir.

    neo-naziler genellikle beyaz irka ait olan herkesi kendilerinden sayarken, perussuomalaiset ülke icinde yüz yillardir yasayan isveclileri bile "kültürel düsman" ilan etmislerdir. hatta bir cok destekcisi akraba halk olan estonlari bile ülkede görmek istememektedir. baskanlari timo soini 2012 yilindaki cumhurbaskanligi secimlerinde aday oldugunu aciklamistir.
  • çok garip bir şekilde meclis üyesi olli immonen’e kanım kaynıyor . adam müslüman karşıtı fakat karısı müslüman bir aileden gelen göçmenmiş :) (belki olliyle evlendikten sonra din değiştirmiştir . ) bana tıpkı south parktaki ırkçı ve göçmenleri öldürene kadar sikmek isteyen mr. garrison’u hatırlatıyor :)
hesabın var mı? giriş yap