• vito corleone'nin mafyalığa ilk soyunduğunda beraber çalıştığı iki adamdan bir tanesi. diğeri tessio.
    clemenza ve tessio baba'dan önce bulaşmıştır suç alemine ama vito corleone yaptıklarıyla o ikisini fazlasıyla geçmiştir.
    clemenza baba ölene kadar aileye bağlı caporegimelerden biridir. aile newyork'tan çıkınca sadakatinden dolayı kendi ailesini kurmasına izin verilmiştir.
  • the godfather'da richard castellano, the godfather part 2'de bruno kirby tarafından canlandırılan karakter.
    (bkz: richard castellano)
    (bkz: the godfather)
    (bkz: bruno kirby)
    (bkz: the godfather part 2)
  • the godfather filminde baba' nın en sadık adamıdır.
  • ailenin en pis, en kirli işlerini halleden adam. bildiğin best man'dir kendisi al neri ile birlikte.. corleone ailesinin sağ koludur, sadık adamdır.
  • bir luca brasi değildir.
  • the godfather part 2'de yokluğu en çok hissedilen ağır abi'dir. gerçi part 2'de teşrif etseydi, michael carleone'ye karşı mahkemede tanıklık yapacak kişi o olacakmış: (bkz: #15816290). diğerleri önemli değil de, clemenza'nın aileye ihaneti hiç hoş olmazdı; hem bizim için, hem michael için.
  • vito corleone'yi suç dünyasına sokan adamdır aynı zamanda.
  • don corleone'nin en sadık adamı. consigliere olan tom hagen don corleone'nin cenazesinde hain olarak hep clemenza'nın olduğunu düşündüğünü söylemiş ama hain tessio çıkmıştır.
    kendisi solozzo ve mcclusky'nin öldürülmesinde de büyük paya sahiptir. filmin sonlarına doğru büyük ailele liderlerinden birini ve coni'nin kocası carlo'yu da kendisi öldürmüştür.
    evet part 2'de eksikliği hissedilmiş fakat corleone'lere ihanet etmemesi de ayrı bir güzellik olmuştur.
  • soğukkanlı bir mafya. (bkz: the godfather) karakteri. corleone ailesinin sadık hizmetkarı. iş bitirici. mafya olmasının haricinde filmde yemek pişirirkenki tonton bir yanı da vardır. açık sözlüdür.cesurdur. herkesin içinde baba'dan kendi ailesini kurmak için izin istemiştir. 6 ay sonra denilince de bu çok uzun zaman demiştir ama yine de karara uymuştur.
  • (şişko) clemenza,
    mario puzo'nun yazdığı the godfather(baba) romanında ve romana dayanarak çekilen aynı isimli filmde bulunan hayali bir karakterdir.

    baba lakaplı don vito corleone ile çok eskiden tanışmaktadırlar ve ailenin yükselişinde önemli bir yere sahiptir. ailenin infaz işlerinden sorumludur. clemenza'nın af, merhamet manasına gelmesi ise gerçekten çok ironiktir. don vito ile gençlik zamanlarından tanışmaktadır. birlikte hırsızlık yapmışlardır. filmde, micheal carleone'yi ilk işleyeceği cinayete hazırlaması efsanedir.

    filmde bu karakteri richard castellano canlandırmıştır.
hesabın var mı? giriş yap