*

  • peter hewitt in yönettiği tom courtenay ın harold smithi oynadığı ingiliz filmi. filmde 80leri pek fazla seven bir çocuk ve aşık olduğu kız ve babasının ilginç hikayeleri vardır. aslında soundtrack i güzel olan bir filmdir. çocuğun (bkz: michael legge) aşık olduğu kız ise a knight's tale da ki blacksmithçi kız olan laura fraserdır.
  • cine5'te hala arada bir gosterilen ilk izledigimde pek begendigim absurd bir ingiliz filmi.
  • sıcacık bir film bu. tom courtenay ve stephen fry'ın başrolde olduğu, peter hewitt'in yönettiği sıcacık bir film. 1970lerin sonlarında fever senesine denk gelen dönemlerin ingilteresinde geçiyor bu hikaye. değişik değişik duvar kağıtları, ispanyol paça dar pantolonlar, geniş yakalı gömlekler, boogie dansı, disko çılgınlığı, türbe yeşili çevirmeli telefonlar, punk akımının yeni yeni doğuşu ve 80lerin o unutulmaz şarkıları... düşünce gücü ile küçük küçük sihirbazlıklar yapabilen, ilginç ama bir o kadar da sıradan bir baba harold smith. yeni yetmeliği aşmış, tarz arayışı içindeki, aşık oğlu vincent ve entellektüel aile ve baskılarına dayanamayan, vincent'ın sevdiği joanna. eğlenceli, dönemi çok güzel yansıtan, müzikleri inanılmaz bir film.

    "birini gördüğünde o kişinin aradığın kişi olduğunu anladığın anlar vardır. beynin patlayacakmış gibi olur."
  • punk, disco, psionics, gençlik komedisi ve arrested development tan bile daha abuk 2 aileyi bi güzel harmanlayıp sunmuş film.

    --- spoiler ---
    "fuck" ne demek diye soran 9 yaşındaki kızına, karısıyla beraber dal şafak soyunup anlatan baba ve arada sorularla kesip defterine not tutan kız(9) harika.
    --- spoiler ---
  • imdb'nin 6.4 puan verdigi film. ustelik konusunu hmm siz nasil diyorsunuz cok uninteresting bulmus. telekinetik gucleri olan ortayasli bir ingiliz ve onun roxy'de cilgin atan geckin karisi ne kadar uninteresting oluyor acaba? enteresan film isteyen gidip e.t izlesin.

    --- spoiler ---
    disco punk'la karsilasir ve saclarini yolup camdan asagi firlatir.
    --- spoiler ---
  • içinde bol bol the clash - white riot'un geçmesiyle de takdirimi kazanmış filmdir...nede olsa punkları white riotsuz tasvir etmek olmazdı
  • no more heroes un

    whatever happened to dear old lenny?

    whatever happened to the heroes
    all the shakespearoes? bölümünden ismini aldığını düşündüğüm film.hatta lenny isimleri de tesadüf olmasa gerek.harold ın eski arkadaşının adı lennydir ilk uçurduğu kaplumbağanın sahibi. kahraman olucaksan yok öyle sahici olucaksın action lazımdır ohooooooo.dekor süperdi duvar kağıtlarına takılıveriyo insan.güzeldin vesselam bütünüyle
  • dün akşam başımın ağrısı nedeniyle uyumak isterken televizyon başından ayrılamamama neden olmuş komik ve enteresan film.
  • (bkz: pis bıyık)
hesabın var mı? giriş yap