• new york'un en koklu - kurulus 1887 - ve en meshur steak house (bkz: kebapci) larindan biri. menu filan yok, giriyorsunuz, et istiyorsunuz, sadece "orta karar olsun hocam (medium rare)", ya da "pisirme oylece getir canli olarak (buffy the vampire slayer)" gibi secenekleriniz var. kredi karti filan da gecmez, mangiri bastirip yersiniz yemegi. son yillarda kalitesinin dustugune dair soylentiler olsa da daha once boyle bir lezzet gormemis biz proleterya takimi icin zevkin son noktasidir bu restoran. randevu ile gidilir, sira ortalama 2 ay kadardir. kafaniza gore elinize takunyayi alip hamama gider gibi giderseniz kapid kalirsiniz, uyarmadi demeyin.

    http://www.peterlugers.com/

    burayi sevenler burayi da sevdiler: keens steakhouse
  • michelin 1 yıldız sahibidir.
  • new yorktaki en iyi steakhousedur geçen instagramda nusr-etle fotorafını gördüm adam orda dersmi alıyo ne
  • turkiyede bu steak kulturu hakim oldugundan beri turkiyeden gelen turklerin muhakkak ugrak yeri olmaya basladi..ıki farkli yerleri var. ilk yerleri brooklyn de hemen hemen 100 senelik bir yer, sonradan long island'da great neck deki yerleri sanirim 10-12 sene once acildi.
    steak houselarin babasi diye gecer..ben bireysel olarak baska bir yer tercih ederim. * kredi karti gecmez..daha oncede katz deli icin yazmistim amerikada otantik kalacagim diye bazi seyler fazla ilkel ve tel masa birakiyorlar bu onun dik alasi..simdi cikip birisi oraya et yemege gidiyorsun sadece et var ne olacak diyebilir ama zik gibi hormonlu rengi gecmis domates halka sogana salata diye getirmenin anlami yok. neyse..bir belgeselde gormustum hala ny a gelen karkaslarda prime olanlarda ilk secme hakki peter lugerde imis iste bilmem kacinci kusak lokantanin sahibi bir kadindi her sabah gidip karkas secermis vs.

    bunlarin hepsinin biraz pazarlama isi bullshit ve cilasi oldugunu dusunuyorum. bizim artik sadece kaplan yavrusu gibi et ile beslenen, kanli ete yeni alismis (eskiden ici kirmizi oldugu zaman firca kayip geri gonderilen etler aklima geliyor) "new money" turk is adamlarinin bizim nusret daha iyi dedigini duydum..o kismi tartisilir..ama dikkat et ondan daha ucuz..neyse..

    klasik kuru dinlendirilmis biftegi bir broil in altinda pisirip kesip uzerine de tereyagi boca edip getirirler.

    kainatin sirrini vermiyorlar..akli basinda herhangi bir steak houseda ona esit veya en fazla belki bir tik altinda steak yersin..ben waygu sigirindan japanyadan getirilmis etten daha buyuk zevk almisimdir..

    hersey bir pazarlama stratejisi mi? her bir dakikada acliktan bir cocuk olurken ve live aid konserine katilip ne kadar duyarli oldugunu gostermek ve zikkim yemek icin bir yerlere gitmek..tonla para harcamak..oturup hayat gurulugu yapmak..daha iyiye gitmek..dunyaya bir kere geliyoruz koy gotune demek..dunya bu kadar canibalismi daha ne kadar kaldiracak..afiyet olsun..
  • ozet geciyorum beyler ; oven yorumlar yetersiz kalmış. . gideceklere tavsiye steak for 2 iki kisi icin yeter de artar bile baska hic bir seye gerek yok yaklasik %8 vergiyle beraber 108 usd a bu menuyle cikabilirsiniz. ama hayatinizda bir ete odediginiz en anlamli saglam para olacak temin ediyorum.
    soganli ekmegi de denemeden cikmayin
    yanliz giderken dikkat muhit enteresan basiniza bi is gelmesin .
  • williamsburgs subesine gitmenizi tavsiye ederim.new yorkta yiyebileceginiz en iyi steakleri yapan restaurant. giderken kiyafet konusunda o kadar kasmaniza gerek yok biz sort t-shirt kombinasyonu ve sirt cantalarimizla gittik. ( hesap oderken biraz kasabilirsiniz cunku iki kisilik steak +iki kadeh sarap+salata kombinasyonuna 200$ civari hesap oduyorsunuz ).mike nicknameli bir de turk garsonlari mevcut.
  • nusretin nusr-et olmadan önce yerinde incelediği mekan
  • abd'nin bir numaralı steakhouse'u olarak kabul edilir. nusr-et'ten daha ucuzdur.
  • new york'un brooklyn nahiyesinde bulunan, michelin yıldızlı* steakhouse. 1887'de kurulmuştur. 130 yıldır tek yaptıkları şey et pişirmektir ve rahatlıkla söyleyebilirim ki bu işi çook iyi yapıyorlar. rivayete göre; new york'ta bir restoranda yiyebileceğiniz en iyi eti burada yersiniz. yediğim etin bende bıraktığı etkiden sonra söyleyebilirim ki; rivayet doğru gibi. fakat peter luger'ın bir kötü tarafı var ki; bu mekana elinizi kolunuzu sallayarak gidemezsiniz. yer bulmak kolay değil. rezervasyon yaptırmanız gerekir. rezervasyon yaptırıp yer ayırtmak yer yer iki üç ay sonrasına verilen tarihlerle karşılaşmanıza ve iyi eti yerinde yeme hevesinizin yerle yeksan olmasına neden olabilir. tedbirli olmakta fayda var.

    siparişinizi verirken sadece etin ne kadar pişmesini istediğinizi belirtirsiniz. menüde et için seçenek yoktur. gelecek et bellidir. et dışındaki yan ürünler de en az et kadar iyi ve lezzetlidir. içecek menüsü de kalitelidir ve her bütçeye hitap edecek seçeneklerden oluşur. yaptığınız seçime göre, ete ödediğinizin on katını şaraba vermeniz mümkündür.

    pahalı değildir. ucuz da sayılmaz tabii. nusr-et ile fiyat konusunda kıyaslandığında nusr-et pahalı kalabilir. ürün ve hizmet kalitesi konusunda ise kesinlikle aynı kategoride yer alamazlar. şu başlıkta nusr-et'in adının anılması bile nusret için büyük lütuftur.

    benim gibi, konu et olduğunda kendini kaybeden biriyseniz ve bekleyemeyip rezervasyon saatinizden önce mekana gittiyseniz; peter luger'ın hemen yanında bulunan velvet lounge'da bir şeyler içebilirsiniz. bu mekan, peter luger için sırasını bekleyenlerden epey nasipleniyor gördüğüm kadarıyla.* peter luger'ın da barı mevcut ama benim gittiğim akşam aşırı kalabalık ve gürültülüydü. velvet, beklemek için çok daha sakin bir yer.
hesabın var mı? giriş yap