• temmuz 2002 yilinda havada carpisan dhl kargo ucagi ve rus yolcu ucagina o aksam talimatlari veren hava kontroloru. kendisi 2 ucagin carpismasina sebep olmakla suclanmisti. bu feci olaydan sonra zaten isine geri donmemis ve bildigim kadariyla baska bir iste de calismamisti.kazanin uzerinden 18 ay kadar bir zaman gectikten sonra bir gun kapisini calan rus muhendis tarafindan bicaklanarak oldurulmustur. katili kisi , o ucak kazasinda esini ve 2 cocugunu kaybeden bir babaydi.kazadan sonra kendine gelememis ve tum vaktini ailesinin mezarinin basinda gecirmisti.
    isin en aci yani ise aslinda o ucak kazasindan peter nielsen sorumlu degildi, onun sanssizligi o geceki vardiyada calisiyor olmasiydi. cunku gayet sorumsuzca bir davranis olarak hava kontrolunu uslenen sirket sistemleri bir calisma ya da yapilandirma sebebiyle bir sureligine kismi olarak kapatmisti ve nielsen in sistemi kendisini hicbir sekilde tehlikede uyarmiyordu.
  • o anda sistemlerinin kısmi olarak kapalı olması sebebiyle aero lloyd 1135'i başka kontrolöre devredemeyen, çarpışmayı farkeden başka bir kontrolörden yine bu sistemlerin kapalı olması yüzünden haber alamayan, elinden geleni yaptığı düşünülen ancak acılı bir baba tarafından öldürülen kontrolör.

    tcas'in "yüksel" dediği pilota "alçal" diyerek diğer uçağın tcas'ten gelen uyarıyı dinleyip dinlemeyeceğini hesaba katmaması belki de tek hatasıdır.

    üzücü.
  • oluruna biraksaydi o 2 ucak carpismayacakti belki de.

    kanadali pilot tcas sistemine uyarken rus pilotlar tcas yerine nielsen'in direktiflerine uymustur.

    vitaly tarafindan oldurulmeseydi rus mafyasi tarafindan kesin oldururdu.
  • tcas talimatının ne dediğini ve dhl uçağının konumunu bilmeden tcas yüksel derken alçal demesi kendisini sorumlu kılar.

    zaten dhl uçağının pikotları tcası dinlemiş lakin rus pilotlar tcas'ın "yüksel" haykırışları yerine bu adamı dinlemişler ve ölmüşlerdir.

    zaten kendisi 2004'te kazazede yakını tarafından öldürülmüş.
hesabın var mı? giriş yap