• mesela şuan bp rosneft exxonmobil arasında (büyükler) ara ara akdenize ayağını bi sokup çıkartan eni (geçen türk savaş gemileri bunu önlemişti sanırım) total vb. arasında şuan yaşanmakta olan savaş biz ise hangisi üzerimizden geçirecek (temsili değil) onun derdindeyiz malum ırk piyon olmuş kullanılıyor onlar onun derdinde ama şöyleki bu toprakların nimetinden bu toprakların halkı yararlanmayacak sadece 1-2 piyon başının azına bal çalınır o kadar. halk arasında kavga ede dursun.

    (bkz: yiyin birbirinizi ete para vermeyin)
    (bkz: sikin birbirinizi göte para vermeyin)
  • beni şaşırtan olay hükümetin ciddi ciddi savaş gemileriyle bu şirketlere önleme yapması,

    bugüne kadar ege ve akdenizde her türlü saygısızlığa sessiz olan hükümet bu sefer dik duruş sergiliyor bu beni şaşırtıyor,

    ancak yunan konusunda hala gerekli tepkinin verilmediği kanısındayım.
  • bitirecek adam geldi. bilemiyorum tabi altan.

    https://www.youtube.com/watch?v=rxoz6dvlcqg
  • ırak savaşının başlarında "petrol için kan dökülmesin (no blood for oil)" sloganına yaygın olarak rastlanmaktaydı. saddam'ın el-kaide örgütüyle ilişkisi olduğuna ve elinde kitle imha silahları bulunduğuna dair savaş bahanesi, çok açık bir şekilde, çok daha zor hazmedilebilen emperyalist amaçları saklayan kitlesel bir kandırmacaydı.

    işin aslı, ırak en büyük petrol üreticilerinden biriydi; ve çağımızda, petrol çağı'nda, petrol en stratejik kaynaktı. savaşın esas amacının ırak petrolünün emperyalistçe ele geçirilmesi olduğu çok belliydi. istilanın hemen ardından ırak'ın devlet kontrolündeki petrollerinin batının çıkarları doğrultusunda özelleştirilmesi bu savı teyit ediyordu.

    öyleyse neden "afyon için kan dökülmesin." diye sloganlar yok? afganistan'ın en önemli üretim maddesi afyonun üretimi, mevcut savaş sırasında kayda değer oranda artmıştır. marjah bölgesindeki nato harekatı kesinlikle afyonla ilgilidir. burasının afganistan'ın en büyük afyon üretim bölgesi olduğu bildirilmiştir. öyleyse neden insanlar, afgan savaşı'nın esas amacının afyon ticaretini kontrol etmek olabileceğini düşünmemektedir?

    kitlesel kandırma silahları bize, afyonun taliban'a ait olduğunu ve abd'nin terörün yanı sıra uyuşturucuyla da savaştığını söylemektedir. ancak, afyon ticaretinin son elli yılda, güney asya boyunca doğudan batıya doğru, abd savaşlarını takip ederek ve hep abd varlıklarının kontrolü altında kaymış olması ilgi çekici bir gelişme olarak karşımıza çıkmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap