• peugeot'nun acaip matrak bir modeli
  • (bkz: göt ortağı)
  • makyajlanmıs modeli gerçekten çok şık olmus olan peugeot modeli.rakipleri arasında opel combo,renault kangoo gibi modeller bulunmakta.en büyük yeniliği 1,6 16v 110 hp lik motoru.bu motorla performanslı bir hobi aracına dönüsmüs bulunmakta.kısa düzlüklerde bile 180km gibi hızlara rahatça ulasabiliyorsunuz.iç mekanı da makyajlandı.peugeot nun 206 modelindeki göstergeler kullanılmaya baslandı
  • citroen berlingo ile %80e yakın benzerlik gösteren, peugeot'un çok amaçlı otomobil modeli...
  • iğrenç reklama sahip peugeot modeli ("hayatın tüm yükünü alır şu peugeot partner").
  • bir ara calistigim sirketin isminin partner olmasi sebebiyle, telefonu actigimda suratima yapilan espri...

    - partner buyrun
    - pejo partner mi ehüeheheggg
    - tovbe tovbe...
  • 6 senedir var olan modelin long versiyonu yeni çıkan, fakat önümüzdeki sene çok daha farklı bir şekile bürünecek olan ticari araç.. ayrıca şu anda 1.9d modeli şehir içi kullanımda ~7.2lt/100km gibi rakamlara ulaşabilmektedir, bu boyuttaki bir araç için oldukça tutumludur..
  • caddy hariç rakiplerine göre daha şirin bi görünüme sahip olduğunu düşündüğüm, geniş iç hacimli, performansı yüksek ferah bir otomobil.
    yükleme için düşünülmesinden dolayı arka kısmının geniş olması dönüş yarıçapının büyümesine sebep olmuş. yine aynı sebepten sert olan süspansiyonları konforu biraz düşürüyor.
    kaliteli malzemesi, iyi işçiliği, cazırdamayan radyosu, cd çaları artı olarak kendini gösteriyor.
    5 kişi çok rahat, 6 kişi fazla sıkıntıya girmeden, 9 kişi ise* bi şekilde yolculuk edebiliyor.
  • uzak durulası hafif sınıf ticari araç.1,9 lt dizel seçeneği ile km de 180-190 bin yakan,yaktığının hakkını vermeyen,110 km/s den sonra müziğin sesini sonuna kadar açma ihtiyacı doğuran vasıta.aldanmamalı adının partner olduğuna,kendisiyle yaşamak oldukça zordur.manevra kabiliyetsizliği genlerinde olsa gerek (bkz: peugeot j9) kendinden daha uzun araçların**** tek seferde harmanladığı (bkz: harmanlamak) yerde bunlar birden fazla manevraya ihtiyaç duyarlar.direksiyondan kumandalı cd çalar-radio,ısıtmalı yan aynalar,airbag,klima,ferah iç mekan gibi artıları varken fasılalı silecek olmaması gibi hayati eksileri vardır.boşta yokuş aşağı giderken hızı anormal derecede düşen ender araçlardandır,sınıfında tektir.kendisiyle rampa yukarı rulo sac yüklü kamyonlarla kapışabilirsiniz.
    (bkz: konuşturmayın doluyum)
  • sahip olduğum ilk ve tek araba, hala da benimledir. çok az yakar, mazot almazsınız kırılmaz, mazot ışığı yansa bile iki yokuş indiğinizde uzunca bir süre tekrar söndürür. bakımsız bırakırsınız, ses etmez. ve bu tür bir araca alıştığınızda, diğer binek arabalar size tabut gibi gelir. çünkü ortalama 1.70 boylarında bir insan bu aracın içinde ayakta hareket edebilmektedir.
hesabın var mı? giriş yap