• peugeot'nun türkiye'de peugeot marka araçların distribütörlüğünü yaptığı iştirakidir. anahtar kadrosunun çoğu türk olmayıp en uzunu 2,5 sene türkiye'de yaşamıştır(satış sonrası hizmetler koordinatörü hariç).
  • düzenlediği satış sonrası hizmetler kampanyasında çekilişle peugeot 208 verdiğini duyurduğu posterlerinde "peugeot 208" yazısının arkasında peugeot 308 görseli kullanmış olan distribütördür
  • bayilerine zorla sattığı test araçlarını kendilerine teslim etmeyip, aksine bir de plakalarını bayilerden talep edip bu araçları halk, basın, lansman vb. günlerinde kullanmaya karar vermiş dandik distribütördür. lansman için kendi ürününün maliyeti altına dahi giremeyecek kadar küçülmüşlerdir.
  • peugeot googledan mı yazdın kopyala yapıştır mı yaptın. amk yıllardır tek seferde yazamıyorum.
  • bu adamların tam olarak ne yapmayı çalıştıklarını anlamak zor. sanırım araba satmak istemiyorlar.

    aşağıdaki linki tıklayın ve peugeot 3008'in (suv 3008) fiyat listesini açın:
    http://kampanya.peugeot.com.tr/fiyat-listesi/

    burada "3008 actıve 1.6 bluehdi 120hp eat6 tam otomatik" paketin fiyatı 249.123 tl olarak görünüyor. ancak aynı araç şu an ötv indirimi ile bayilerde 170.000 tl civarı satılıyor. sıkı pazarlıkla peşin parayla 165.000'a kadar bile inen bayi bulursunuz. peki aradaki fark ne kadar? 80.000 tl. yani bir araba parası kadar!

    şimdi sormak istiyorum. bu nasıl saçma bir fiyatlama politikasıdır? peugeot web sitesine bakan adam bu fiyatlara bakıp oha bu arabaya bu paralar verilmez deyip pekala başka markalara yönelebilir. yani buradaki amaç nedir? yüksek fiyat çekip milleti korkutup araç satmamak mı?

    bu kadar sıkı rekabetin yaşandığı bir pazarda herkesin en uygun fiyatı sunmaya çalıştığı yerde sen tut web sitende uçuk fiyatlarla milleti kaçır.

    bir de nissan fiyat listesini bakın:
    https://www.nissan.com.tr/fiyat-listesi.html

    buradaki fiyatlar ve bayideki fiyatlar arasında ise çok az bir fark var. en fazla 5-6bin tl oynar.

    her şeyi geçtim, normalde ederi 170.000 tl olan bir araca sen türkiye ana distribütoru olarak hangi hakla 250.000 tl tavsiye edilen fiyat yazarsın? anlayan beri gelsin! bu tüketiciyi yanıltmak değil de nedir?

    geçtiğimiz aylarda nissan qashqai ve peugeot 3008 iki ayrı aracın alım sürecinde bizzat bulunarak her iki markanın da satış sürecini gözlemleme fırsatım oldu.

    en önemli fark şu ki, nissan'dan araba aldığınızda iki hafta sonra merkezden aranıyorsunuz ve aracınız ve bayiniz hakkında bir anket yapılıyor. uzun sorular sorularak hem yeni aracınız hem bayiniz hakkında fikirleriniz soruluyor.
    peugeot'da ise o anket direkt bayide yapılıyor! komik değil mi? zaten taraf olan bayinin kendisi satış süreci hakkında size sorular soruyor. doğal olarak siz de her şeye on puan on puan on puan kırk puanla şampiyon deyip anketi geçiştiriyorsunuz. peugeot türkiye'den ise bir allahın kulu sizi arayıp efendim neredeyse bir ev parası verip araç almışsınız, nedir son durum, aracızından ve bayinizden memnun musunuz değil misiniz falan fıstık diye sorduğu yok! artık kıçı kırık bir led tv aldığınız zaman bile ana dağıtıcı firma sizi arayıp bayi ve satış süreci hakkında anket yaparken peugeot'da böyle bir merasim yok. zaten peugeot'da bayide anket yapmak kadar saçma bir durum yok, çünkü aracı daha teslim bile almamışsınız.

    bu yüzden fiyatlama politikası, şeffaflık, satış süreci ve bayi denetimi bakımından nissan'ın daha profesyonel ve önde olduğunu söyleyebilirim.
  • kafasına göre fiyat politikası belirleyen bayiler bence marka imajına çok ciddi zarar veriyor.
    peugeot türkiye'den şu an için uygun bir araç almak isterseniz kesinlikle tüm bayileri tek tek telefonla arayarak fiyat almanız gerekmektedir. özellikle ankara göral denen bayiden ise uzak durulması gerekmektedir. başka bayinin 188.500 tl dediği araç için 195.000 tl fiyat çekip işinize gelirse alırsınız demektedirler.
    tanım: fiyat politikasına çeki düzen vermesi gereken distribütördür.
    edit: genel müdürlük aynı gün içerisinde ilgilendi, başka bayi yönlendirdiler, az önce başka bayiye araç için kapora yatırdım, şimdi aracın türkiye'ye gelmesini bekliyorum.
  • çok iyi bir sosyal medya ekibi var. ekşi sözlük olsun veya diğer sosyal medya mecraları olsun, ilettiğiniz sorunlar için size çok hızlı şekilde geri dönüş yapıyorlar.
  • galerici kankasi bir isletme.

    araclarini son kullaniciya degil galericilere satiyorlar daha cok.

    bayileri de zaten galeriden bozma yerler. liste fiyatindan son kullaniciya satmak yerine muhtemelen pay alip daha yuksekten bayilere satiyorlar, galericiler de piyasada bulunmayan araclari cok daha yuksekten satiyor ve arac fiyatlari yukselmis oluyor.

    hem peugeot tr hem bayiler hem de galericiler kazaniyor.

    son kullanici hic birinin sikinde bile degil.
  • doğuş otomotiv ile aynı yolu izliyor.ilk etapta dolu ve ucuz araçlarla piyasayı domine etmeye çalışıyordu şimdi de fiyatlarını arşı alaya çıkarıp premium algısı oluşturuyor.tamam 2000’li yıllardaki kalite problemlerinin çoğunu çözmüş olabilirsin ama bu tek başına seni premium yapmaz.şanzımanı japon’a emanet ettin kafan rahat ancak dizel motorların yok olmaya mahkum olduğu şu günlerde hybrid ve elektrikli modeller ne yapacak görmek lazım.tasarım seni 10 yıl ileriye götürebilir ancak günün sonunda işten eve götüren mekaniktir.
  • inanılmazlar gerçekten. ocak ayında 230 bine çıkardıkları, peugeot 208 gt donanım aracı, nisan ayı başında 310bin liraya yükselttiler.

    %33'lük artışa sebep bir vergi mi var? hayır.
    değişen %8 döviz tutarı mı? %33'ün açıklaması bu da değil gibi gözüküyor.

    bildiğin çakal esnaflık peşindeler.
    arabaları ne kadar güzel olursa olsun, bu çakallara fırsat vermeyin derim.

    ikinci elci galeriler bile bunlardan daha namuslu.
hesabın var mı? giriş yap