• severek kullandigimiz flash bellek teknolojisine rakip olacak bir nvram turu. temel olarak metal alasim icinde kalkojenit cam kullanilarak uretiliyor.
    kalkojenit camin iki hali var ve isi aldiginda bu haller arasinda gecis yapiyor kendisi. iki hali arasindaysa ciddi direnc farki bulunmakta. bu da 0 ve 1'i belirtmek icin kullaniliyor.
    icinde bulundugum bilinc duzeyinden baktigimda flash'i elestirebilecegim iki nokta var: write'in uzun surmesi ve de tabii her write isleminin aletin omrunden yemesi.
    pcm icin bunlarin ikisi de gecersiz. birincinin olmamasi hem daha performansli hem de daha fault tolerant bir tech oldugu anlamina geliyor. zira yazma islemi aninda voltajdaki dalgalanmalar veya gucun kesilmesi gibi dunyanin sicak iklimli bolgelerinde sik rastlanan durumlar cihazi boot etmez hale getirebiliyor. bu noktada tabii application developer'a da cok is dusmekte, kisinin clever* olmasi, foolblood davranmasi gerekmekte. lakin alttaki teknolojide write daha kisa suruyorsa, talih kotu programcidan daha bir yana olacaktir suphesiz.
    dagildik.
    toparlamak icin, write isleminin flash'i 10^4 ile 10^5 kez tekrarlandiginda cop ettigini, pcm'in ise boyle bir kisiti bulunmadigini soyleyelim, ve sessizce ayrilalim.
  • (bkz: memristor)
hesabın var mı? giriş yap