• amazon italya'dan aldığım, 900 liraya mal olan kulaklık. ups ile geldi, gümrük vergisi vs. herşey dahil fiyatıdır.

    kulaklık gerçekten çok güzel bir sese sahip, bana kalırsa fiyat aralığında rakipsiz. ses rengi olarak sennheiser hd 650'ye benziyor ancak ondan çok daha iyi bir kulaklık. tabii bu normal zira aralarında 10 yıldan fazla bir yaş farkı var. canlı, enerjik ancak kulağı yormayan bir ses tonu var. arkası açık bir kulaklık olmasına rağmen bass'lar şahane. elektronik müzik (trance, dubstep) vs. dinlemek için ideal. aynı zamanda rock için, özellikle klasik rock vb. türler için de ideal. zira o dönem müzikleri kayıt kalitesinin düşüklüğü nedeniyle biraz kulağı tırmalarlar, ancak x2'nin forgiving bir ses karakteri olduğundan eski müzikler de rahatlıkla dinlenebiliyor.

    kulaklığın en güzel tarafı, hd650 gibi kulaklıkların aksine direkt bilgisayardan ya da telefondan iyi ses verebiliyor olması zira yalnızca 30 ohm empedansa sahip. ekstradan amfi vs. almanıza gerek yok. uygun fiyata iyi müzik dinlemek isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim x2'yi.
  • hakkinda yapilmis turkce bir incelemeye sitemizden ulasilabilecek demir dokum kulakliktir. http://www.kulaklik.web.tr/…ncelemesi-kara-sovalye/
  • deli gibi merak ettiğim kulaklık. elinde olan haber versin.
  • bas sevip sadece bas olmasın sahne çözünürlük detay mid tiz olsun diyenler için harika bir kulaklık. hifi dünyası sizi bekliyor. düşünmeyiniz aliniz..
  • 350 dolar altına en çok tavsiye edilen 2 open-back kulaklıktan biridir. teknosa'nın nasıl yapabildiyse kısıtlı sayıda bir partisini 700 liraya sattığını düşününce türkiye'de fiyat performansın sınırlarını zorlar hale geldi benim ve haberi alır almaz mağazaya gidip shut up and take my money diye haykıran diğer insanlar için. türkiye'de satılan modelin kodu x2/hr ama hr sadece satış bölge kodu ve head-fi 'da hem x2 hem x2/hr kullanmış herkes hem seste hem de malzeme kalitesinde hiçbir fark olmadığını söylüyordu.

    her şeyden önce inanılmaz rahat, kafanızı aynı anda iki taraftan da yastığa koymuşsunuz gibi bir his. bandı ne çok sıkı ne gevşek. epey irice bir yapısı var ama tam bir estetik harikası, malzeme kalitesi de gayet iyi. tek eksisi kutusundan bir taşıma çantası çıkmaması.

    ses karakterine gelince open-back bir kulaklığın bu seviyede bass verebildiğine inanamadım. basshead'lerin rağbet ettiği closed-back'ler kadar değil tabi ki ama bass'ları çok temiz ve ne kadar subjektif bir konu olsa da kanımca tam ayarında sunuyor. mid ve tizleri de yerli yerinde. tizleri de çok parlamıyor, mid'leri de çok öne atmıyor. tam bir all-rounder, ister jazz dinleyin, ister metal, ister trap, hiçbirinde kullanıcısını üzeceğini sanmıyorum. open-back olduğu için sahnesi çok geniş, filmlerde ve oyunlarda inanılmaz bir deneyim sunuyor. düzgün bir dac veya ses kartıyla çok iyi bir 3d ses hissi verebiliyor. özellikle oyunlarda seslerin yönünü çok net ayırt edebiliyorsunuz, v-moda boom pro ya da modmic 'la kullanırsanız piyasadaki oyuncu kulaklığı diye satılan tüm çöpleri buruşturup köşeye atacak gerçek bir kulaklığınız olur. open back olmasına rağmen izolasyonu tahmin ettiğimden daha iyi ama dışarı çok ses veriyor. toplu alanlarda kullanmak, die hard' da "i hate niggers" yazan yazı tahtasını üzerine geçirmiş halde harlem'in göbeğinde dikilen bruce willis misali bir linç daveti olabilir sizin için.

    yalnız amfi isteyen bir kulaklık diyebilirim, telefonunuzla ya da on board ses kartıyla kulaklığın potansiyelinin yüzde 60'ını falan alabilirsiniz. iyi bir ses kartı(kulaklık amfisi iyi olan pek kart yok, iyi araştırılmalı) ya da bir dac-amp kombosuyla tadından yenmez hale gelir.
  • x2hr (x2'nin üst modeli) ile aural nirvanaya makul bir fiyat ile ulaşabileceğinizin philips ispatıdır. maalesef yine geç keşfedilmiş, hakkı henüz teslim edilmemiştir.
    tipik bir philips laneti olarak (bkz: shp9500) üretimden kalkmasını takiben keşfedilerek anormal fiyatlara ulaşması pek yakındır.
    zira; rtings.com tarafından mart 2020'de satın alınmış ve detay testlerine başlanmıştır. daha önce bir çok youtuber (bkz: z reviews/zeos pantera) tarafından değerlendirmesi yapılmış olsa da, teknik detaylarının rtings tarafından gösterilmesi önemlidir.
    sonuçların açıklanması ile yaşanacak çılgınlık kaçınılmaz olarak dudak uçuklatacak boyutlara ulaşacaktır.
    shp9500'den daha dengeli tizlere ve güçlü basslara sahip olan x2hr, selefi gibi olağanüstü rahattır. ses kalitesi olarak shp9500'in üstünde, daha geniş bir dinamik aralıkta dolgun bassları ve hayli gelişmiş tasarımı, malzeme kalitesi ile mutlu ederken devasa boyutları ile biraz üzmektedir. ama olsundur, dikensiz gül olur mudur ?
    hem shp9500, hem de x2hr sahibi olarak her ikisinin de vazgeçilmez olduğunu belirtmek isterim. shp9500 günlük, kolay kullanımlı, pratik ancak olağanüstü kaliteli sesi, sahnesi ve detayları ile mest ederken, x2hr daha özel seanslar için üretilmiş gibidir.
    bir şaraba benzetmemiz gerekirse; shp9500 bir arkadaş toplantısında sıradan bir makarna (spaghetti demedim bak) ile bile nefis bir tat, lezzet ve keyif verirken, x2hr 14 şubat sevgililer günü mecburiyeti ile tüm detaylarına delice özendiğiniz o gece için özel alınmış, haz odaklı bir şaraptır.
    (yahu nereden, nereye geldik… kulaklıktan şaraba, sevgiliye falan. bi garip oldu, ben de fark ettim)

    eveet… nihayet rtings.com değerlendirmesi de geldi. aynen beklendiği şekilde x2hr bugüne kadar üretilmiş en iyi phılıps kulaklık olmuş. test boyunca, benimde yaptığım gibi shp9500 ile karşılaştırma ve göndermeler var.
    x2hr'nin yediği diğer kulaklıklar: sennheiser hd 800 s, hd 58x jubilee, beyerdynamic dt 990 pro !
    özetle; philips yine döşemiş be..! https://www.rtings.com/…eviews/philips/fidelio-x2hr
    (edit: rtings review link ve yorumları)
  • gerçekten iyi kulaklıktır efendim. her yönüyle kusursuza yakındır. çok nadir bir meziyet kulaklık için.

    overrated sennheiser ya da m50x gibi apaçi kulaklıkları yerine ya bunu alın ya da closed back beyerdynamic dt 770 250 ohm alın.

    bunların bir üst seviyesi focal elex ve hifiman planar kulaklıklar (sundara, ananda).

    bunların da bir üst seviyesi $1000+ kategori hifiman arya.
  • ön edit: geliştirilmiş sürüm diye yazmışım ama bu yanlış aslında. ikisi farklı kulaklıklar, zaten şu an ikisinin de yeni modeli çıkmış durumda. iki kulaklık da gayet güzel bir soundstage sunarken x2'de bass biraz daha önde ve güçlü.

    philips shp9500 üzerine geliştirilmiş yeni sürümdür. clamping force diye geçen yanlardan sıkma olayı shp9500'in neredeyse iki katıdır. bazıları shp9500'ün çok az sıktığından şikayetçiydi zira.
  • tl, dr: düşük bütçeler için alınabilecek en iyi kulaklıklardan biri.

    bu kadar övülünce aldığım, fiyatına göre oldukça iyi performans veren ama öyle "vay amk" da dedirtmeyen philips kulaklığı. kıyaslamam daha önce oyun ve müzik için kullandığım sennheiser hd598 sr ve sennheiser hd58x jubilee ile olacak. indirim dönemlerinde x2hr 120 dolara, ve hd598-hd599 100 dolara, hd58x 150 dolara bulunabiliyor.

    fidelio x2hr'nin en büyük artısı her konuda en azından idare eder olması. tamamen zayıf olduğu bir nokta yok. görüntüleme ve ses sahnesi genişliği bakımından oldukça iyi. açık mimariye rağmen oldukça iyi bass veriyor. güzel bir ses sisteminden fayda sağlasa da, düşük empedansı sayesinde nispeten kolay sürülebilir. 30 ohm olması itibariyle telefonla da kullanılabilir.

    malzeme kalitesi oldukça iyi. kafaya ilk oturuşta bu kadar rahat olan başka bir kulaklık kullanmadım. kafa hareketiyle de yerinden oynamıyor. kıyasla, örneğin, hd58x kafayı mengene gibi sıkıyor (bu metal kısmı hafifçe esneterek aşılabiliyor gerçi). hd598 de çok hafif ve rahat ama gevşek duruyor kafada. ama uzun süreli kullanımda x2hr gittikçe ağırlaşıyor, kafayı yoruyor. hd598 ve hd58x'te durum tam tersi. kulakları ısıtma konusunda ise en rahatı fidelio x2hr. oldukça ferah ve havadar. malzeme kalitesi bakımından hd598 ve hd58x x2hr'nin yanında çok plastikimsi kalıyor.

    ek olarak, fidelio x2hr 30 ohm iken, hd598 50 ohm, hd58x 150 ohm. hd58x ortalama bir bilgisayar ses kartı ile zorlanmadan kullanılabilir, telefonla kullanıldığında (lg v30 gibi ses canavarı bir telefon kullanmıyorsanız) tam performans veremeyebilir. ayrı kulaklık anfiniz veya ses donanımınız varsa hd58x iyice güzelleşir.

    güzel müzik dinlemek için * uygun bir kulaklık. ses sahnesinin genişliği sayesinde müziği arka fonda rahat rahat dinliyormuş gibi hissettiriyor. rahat, insanı müziğe odaklanmak zorunda bırakmayan, sakin bir müzik dinletisi sunuyor. çok karmaşık olmayan parçalarda yeterli enstrüman ayrımı ve detay var. midler geride. ama özellikle müzik dinlemek için çok başarılı değil, bir hd58x'ten sonra çok zayıf geldi müzik olarak. hd58x çok daha detaylı, derin bir ses veriyor x2hr'ye göre. x2hr sub bass konusunda oldukça zayıf, yüksek frekanslarda ise bozulmaya başlıyor.
    ses sahnesi havadar ve geniş. müzik konusunda hd598'in bir tık önünde denebilir, ama hd58x'in çok gerisinde. hd58x'i çıkarıp x2hr'yi takınca x2hr'nin sesi ince bir tenekenin arkasından geliyormuş gibi geliyor.

    ben daha çok single player tipi, ayak seslerinin nereden geldiğiyle çok ilgilenmediğim, "competitive" denen tipe girmeyen oyunlar oynuyorum. bir witcher 3 gibi, bir division 2, bir doom eternal gibi. oyunun içinde hissetmek benim için oyunu kazanmaktan daha önemli. bu konuda, x2hr müzikte olduğundan daha başarılı. çevreyi hissetmek, küçük detayları duymak, müzikle harmanlanmış aksiyona kendini kaptırmak için oldukça iyi. amacınız ferah ferah oyun oynamaksa x2hr tam size göre olabilir. komple oyunun içine gireyim, bolca ses sahnesi genişliğinden feragat edeyim ama her detayı duyayım, tam manasıyla oyunun içinde olayım derseniz, yine hd58x derim. hd598 oyun konusunda fidelio x2hr'nin her konuda gerisinde diyebilirim. benzer tipte bir tecrübeyi daha düşük bütçelerle edinmek için shp9500 tavsiye edilebilir. o da indirim dönemlerinde 70 dolara satılıyor.

    çok gömmüş olmam sizi yanıltmasın. fidelio x2hr çok başarılı bir kulaklık ama kendi fiyat aralığında. hd598sr'mi satmış olmasaydım oyun konusunda ikisinin arasında kalırdım muhtelemen. fidelio x2hr, tam bir "all-rounder". her şeyi yeterince iyi yapıyor. tek bir kulaklık kullanacaksanız, müziği içinden geçercesine dinleme zorunluluğunuz yoksa, bütçeniz de çok uçamıyorsa, x2hr ideal.

    biraz bütçe arttırma şansınız varsa sennheiser hd58x her konuda sizi daha çok tatmin edecektir. ses sahnesi haricinde, fidelio x2hr'nin hd58x ile rekabet edebileceği hiçbir konu yok. daha hd6xx'e gelemeden hd800 ile kıyaslamak, gözyaşları içinde diz çöküp iman tazelemenizi gerektirir.

    x2hr indirim dönemlerinde 119 dolara kadar düşebilen bir kulaklıktır. çin üretimi olduğu için aliexpress'ten da alınabilir.
  • equalizer ayarıyla sesi ciddi anlamda iyileşen kulaklık. oratory1990'ın belirlediği ayarlarla iyi sonuçlar alınabilir.

    - ayarları uygulamak için en kolay yöntem:

    * equalizer apo yazılımını indirin. üzerine peace equalizer arayüzünü kurun.

    * db ayarını tam küsüratıyla uygulamak için, "settings->sizes and amounts" kısmından, "snap to db gain" ayarını 0.1'e getirin.

    * ardından, yukarıda verdiğim tablodaki "bw / s" hariç bütün parametreleri, aynı sırayla uygulayın. (örnek) high-mid ve tizlerin ciddi anlamda geliştiğini göreceksiniz. bass'ın da biraz daha artmasını istiyorsanız, 105 hz için +5 yerine +10 db verilebilir.

    kendi denememde de, ses kalitesi ciddi anlamda iyileşti (ses kartı creative sound blasterx g6'ydı). burn-in'i tamamlanmamış, yeni bir x2hr'yle denedim ama her durumda bir fark olur.

    not: fidelio x2'nin, daha sonra çıkan x2hr modelinden ses olarak farkı yok. paylaştığım ayar iki model için de uygulanabilir.

    internette x2 için başka bir ayar profiline daha denk gelebilirsiniz. o, rme adi-2 isimli bir dac&amfi için. bizim yazılımsal equalizer ayarıyla bir alakası yok.

    not 2: başlık altında, fidelio x2'nin sennheiser hd 800 s'i yemesi gibi bir şeyler yazılmış. fazla uçmamakta fayda var*
hesabın var mı? giriş yap