• philips'in 2012 sonuna dogru cikardigi, ve sonuc itibariyle aydinlatma armaturlerinize taktiginizda iphone veya android'inize yukleyeceginiz bir app sayesinde renk veya beyaz isigin tonlarini kablosuz olarak degistirmenizi saglayacak yenilikci bir lamba. tum dunyada ilk etapta apple store'larda satilmaya baslandi ama 2013 ortasi gibi baska kanallardan da satisi olacaktir muhtemelen. philips hue, saglamis oldugu esneklik ve de kontrol kolayligi sayesinde (evinizde internet oldugu varsayimiyla) evde olmadiginiz zamanlarda da isiklarini acip kapama, normalde beyaz olarak kullandiginiz isiginizin beyaz tonunu veya rengini ayarlayarak mekandaki ambiyansi degistirme veya gene ayni ozellik sayesinde zamanlama yoluyla philips wake up light mantigiyla uyanabilme gibi olanaklar sunmakta.

    baslangic paketinde, hub denilen ve evin herhangi birine koyulabilen bir ara kontrol birimi, 3 adet hue led lamba ve de app gelmekte. ilk etapta fiyatlar 150-200 euro/dolar arasindaydi (bulunulan ulkeye gore degisiyor). buna ilaveten tek tek lamba da alinarak eko-sistem genisletilebiliniyor. bir adet tek lambanin fiyati da simdilik 60 dolar/euro civarinda. sahsen lambanin tasarimi da cok estetik.

    http://www.meethue.com/en-us
  • teknoseyir.com'da incelenen ürün. fiyatı biraz yüksek gibi ama ürün çok güzel. philips başarılı bir iş çıkarmış.

    http://www.teknoseyir.com/…-colors-iris-incelemesi/
  • ampul'den teknolojik alet olur mu'nun cevabı.
    tez zamanda para biriktirip tüm ev bunlarla aydınlatılmalı.
  • henüz türkiye'de satışı başlamamıştır.

    yurt dışı fiyatı 200 dolar.
  • apple store'un istanbul'a gelmesiyle türkiye'de satışına başlanan akıllı ampul. 629 tl'den başlayan fiyatlarla satılıyormuş.

    kaynak webrazzi
  • deli gibi almak istediğim çılgın ampul ama çok pahalı. çin'de üretilenleri ya da farklı marka ucuz olan türevleri varsa beni yeşillendirin lütfen..
  • philips ambilight televizyonlarla da etkileşime girebilen şukela ışık sistemi. ampul demek haksızlık olur sanırım. sisteme entegre edilebilen led şerit ve philips living colors benzeri duvar yıkama armatürleri de friends of hue adı altında satışta. renk değiştiren ampul olarak düşünürsek fiyatlar uçuk tabii ki, otomasyon kısmı da pek ilgimi çekmiyor açıkçası. ama dekorasyon amaçlı düşündüğümde saçmasapan bir avizeye dünya para vermektense sade basit armatürlerle bu sistemin kullanılması aklıma yatmaya başlamadı değil. seninle ciddi düşünüyorum philips hue ama kafamda soru işaretleri de mevcut. e26, e27, gu10, br30 formatlı ampulleri varmış nedir bu formatlar hiç fikrim yok bilen birileri yeşillendirirse sevinirim. bir de amerikadan alsak bu ampuller çalışır mı ki burada malum 110 -220 volt olayı.

    kısa araştırma sonrası edit: iphone veya android ile kumanda edilebilen uygun fiyatlı muadilleri de mevcutmuş.
    http://www.limitlessled.com/
    http://www.aliexpress.com/…e/913145_1120650673.html

    arkadaşın hue yu biraz kurcaladıktan sonra edit: amerikadan alınan cihazın kutusunda amerika dışında çalışmaz yazmasına rağmen çalışıyor :)
  • kisa bir sure once oturma odama kurdugum isik sistemi.

    br30 tipi 1 starter pack ve 3 ampul aldim. odadaki isiklar tavanda gomme, br40 boyutunda, bu yuzden br30 biraz kucuk ve iceride kaliyor. benim isik yuvalarim da tamamen gomme oldugu icin goruntu cok rahatsiz edici degil, ama yarim yuvalarda gorulen kablolar kotu olabilir, eger isik yuvalariniz bu tipse br40 tipi ampuller cikana kadar bekleyin derim.

    kurulum sorunsuz oldu, bridge alti ampulun besini otomatik olarak tanidi, altinci ampul icin kutunun ustunde, barkodun sag ust kosesindeki 6 basamakli sayiyi sisteme girmeniz gerekiyor. bundan sonra uygulama sorunsuz ilerliyor. ben philipin kendi hue uygulamasi ile basladim, bunun guzelligi evde olmadiginiz zamanlarda isiklari kontrol edebilmeniz. ındirdigim diger uygulamalarda bu ozellik yok, ya da ben bulamadim.

    hue uygulamasina ek olarak iphone icin goldee uygulamasini da indirdim. bu uygulama ne yazik ki ipad icin yok. goldee nin ozellikle koyu mavi/kirmizi tonlari ile olusturdugu sahneler orjinal hue dan daha basarili, denemenizi tavsiye ederim.

    alternatifleri? su anda en guclu olani lıfx ampulleri. bu ampuller baglanti icin ayri bir kopruye ihtiyac durmuyorlar, ve birbirleri ile haberlestikleri icin menzilleri -teorik olarak- sinirsiz. fakat hue ampullere gore %60 daha pahalilar. dolayisi ile 50 ampule kadar kullanilabilen hue bridge daha ekonomik bir secim.

    ıhtiyaciniz var mi? kimsenin oldugunu sanmiyorum, ama yetiskinler icin cok keyifli bir oyuncak.
  • alternatifleri olandır.

    samsung
    smart bulb

    lg
    smart lamp

    edit. samsung'un ampulleri renk değiştirmiyormuş.
  • tam yetişkin oyuncağı.

    ışıklandırma ile az biraz ilginiz varsa kesinlikle tavsiye ederim.

    goldee ve ambify ise mutlaka edinilmesi gereken uygulamalar.
hesabın var mı? giriş yap