• philips markasına güvenerek, birçok üründen fazla para verip bu aldığım ama elimde patlayan üründür. süpürgenin çekiş gücü gayet güzel sesi de yüksek değil nihayet nefret etmediğim bir süpürgemiz oldu en sonunda. fakat teleskobik boruları hatalı kanımca. ürünü kullanmaya başladıktan bir süre sonra eşim borunun çıktığını söyledi. boruyu kontrol ettiğimde çok ince bir malzemeden yapıldığı fark ettim üstelik geçmeli hareketli bir parça ve tırnak yardımıyla sabitleniyordu. sanki kırılsın diye özellikle tasarlanmış gibiydi. boruyu idareten takıp kullanmaya devam ettik fakat bir süre sonra kullanmak mümkün olmadı. müşteri hizmetlerini arayınca da yeni boru almamızı söylediler. fakat internette araştırınca bu üründen bir çok insanın aynı sorundan mağdur olduğunu öğrendim. herkesin ürünü tam olarak aynı yerden ve aynı şekilde kırılımıştı. internetten arama yapınca diğer kullanıcıları da görebiliyorsunuz zaten. güvenilir marka, kaliteli olsun uzun süre kullanırım diye süpürge alıyorsunuz, fakat sürekli teleskobik boru almak zorunda kalıyorsunuz. ben şimdi bir kerelik para verip (ki aslında bu çok büyük bir sorun değil) servisten teleskobik boru alsam biliyorum ki kısa süre sonra o da kırılacak. dünya para verip aldığımız süpürgeye sürekli sarf malzemesi alır gibi yedek parça mı almak zorundayız. ne yapacağım bilemiyorum. philipsten bu ürüne bir çözüm getirmesini bekliyorum.

    edit1:
    çağrı merkezinin aksine, nette ki yazım sonrası (bkz: şikayetvar.com) philipsten geri dönüş yaptılar ve seçtiğim bir servis noktasına bir adet ücretsiz teleskobik boru gönderdiler. umarım yeni model biraz daha sağlam yapılmıştır. herhangi bir gelişme olursa tekrar güncellerim.

    edit2:
    fabrikadan verilen yeni boru da dört ayın sonunda tam olarak eskisiyle aynı yerden kırıldı. serviste yeni boruyu teslim ederken malzemenin değiştiğini, yeni modellerde artık böyle bir sorun yaşanmadığını iddia etmişlerdi ama pek bir şey değişmemiş anlaşılan...

    sanırım bu süpürgeyi alanların yılda bir kez de yeni boru alması hedefleniyor. biz bir süre koli bandı ve japon yapıştırıcının gücüyle idare etmeye karar verdik.
  • tam o kadar para verdim aldığım makina iki sene dolmadan borusundan arıza verdi yazıklar olsun diyordum ki adına başlık bile açılmış demek ki sayın philips bu işi becerememiş. çekiş gücü gayet yüksek ama bence bu çekiş gücüne dayanıklı malzemeden üretilmeyen bir boru sistemi mevcut ve sonuçta elde kalıyor .
    ürün alırken en faydalandığım yer şikayetvar.com genelde bir ürün hakkında aynı şikayet varsa o ürünü almaktan vazgeçiyorum. marathonu almadan önce de bu sorunu okumuştum 1-2 şikayette, kullanıcı hatasıdır yaee diyerek kendimi avutmuştum, bazen insan akıl tutulması yaşayabiliyor. o teleskopik zımbırtının bozulması nedeniyle kaç kez elimi avuç içimden kestim bilmiyorum şimdi ben dava açsam kazanır mıyım? resmen sağlığıma kast var ergonomik bir ürün değil kesinlikle. birazdan yetkili servisi arayacağım umarım benden de para istemezler yoksa bildiğim tüm mecralara döşeyeceğim şikayetimi.
  • 4. senenin sonunda sadece (o da eşimin hatası yüzünden sürekli yere bırakmasından kaynaklı) kumanda bozuldu. boruda bir sıkıntı yaşamadım. ama hepa filtre de servisten alınan değiştirilen bile ilk içinde çıkan gibi olmuyor. bom bok bir filtre veriyorlar.
  • evdeki süpürge 12 sene sonunda bozuldu ( profilo deyip geçmemek lazım. 12 sene iyi bence). yeni bir tane alayım dedim. hanım da temizlik hastası. güzel bir tane bulayım diye araştırıyorum.

    işyerinden iki arkadaşın tavsiyesi ve netteki araştırmalarımın neticesinde philips marathon ultimate almaya karar verdim. baktım hepsiburada'da güzel bir indirim var. aldım makinayı.

    sonra bir baktım kumanda kısmı yok bizimkinde. haydaa. sonra onu araştırmaya başladım. acaba bizdekine uyumlu kumanda kolu var mı diye. bizimki bunun ilkel modeliymiş ve teleskobik boru olmuyormuş. üzüldüm.

    açtım yorumlara bakıyorum. istisnasız ne kadar alan varsa kırıldığından şikayetçi. yanlışlıkla doğru bir şey yapmışım. alacaklar varsa uyarı mahiyetinde bu entari girilmiştir. haydi kalın sağlıcakla.
  • yaklaşık 2-3 yıldır tarlayı sürer gibi, erkek gücü ile hor kullanarak kullanıyorum ve bahsedilen kumanda veya boruyu kırmayı başaramadım. nasıl bir fantazi ile kullanıyorsunuz siz bu aleti?
  • başlık sahibinin yaşadığı sorunun aynısını 8 ay kullanım sonucu yaşadık. incecik yapılmış aleminyum borunun bağlantı tırnağı kırıldı. 8 ayda kırılan boru “garanti kapsamına” girmiyormuş şaka gibi. sanki kullanıcı hatası da bu. sen boktan üretmişsin ben ne yapayım!
  • aynı sorun benim maratonda da oldu. 125 tl boruya istenince ben de 50 tl ye demir teleskopik olmayananı aldı. o kadar para verdik evdeki yardımcı bilmiyo tabi.
  • kesinlikle bilinçli olarak marka tarafından meydana getirilen sorun. yoksa yıllardır insanlar şikayet etmesine rağmen düzeltilmemesinin başka bir açıklaması yok.

    gerçi philips'in sahte yorum rezaletinden sonra çok şaşırtmasa gerek... bu markaların adına güvenip ederinden birkaç kat fazla daha ödeyerek eşyalarının sahibi olan biz tüketicilere yazık.
  • almayı düşünenler için philips maraton ultimate elektrik süpürgeleri hakkında bir kaç kelam edeyim. evde kullandığımız süpürge philips ultimate fc9919. sanıyorum 4 seneden beri kullanıyoruz. aldığım zaman bundan yüksek fiyatlı pek makina yoktu.

    şimdi bu makinalarda şöyle bir kronik problem var ve garanti kapsamına almıyorlar. süpürgenin teleskobik borusu malzeme yönünden hatalı tasarlanmış ve yumuşak malzemeye sahip. siz ne yaparsanız yapın ne kadar özenli kullanırsanız kullanın bu parçanın plastik ile birleşen kısmı kırılacak. ücreti cebinizden karşılayıp yenisini alacaksınız ve tekrar kırılacak. bu döngü böyle devam ediyor. bana sorarsanız philips almayın başka markalara yönelin. en baştan işinizi sağlama almış olursunuz ve başınız ağrımaz. isteyen olursa nasıl bantlamışım da kullanıyorum fotoğraf atabilirim. çünkü artık satın almaktan yıldım.

    zaten internet şikayetlerine bakarsanız bu konuda çok şikayet eden var. google amcaya yazın inceleyin.
hesabın var mı? giriş yap