• bana kalırsa en büyük yeniliği shift'e basılı tutmadan orantısal boyut değiştirme olmuş(bunca yıldır yapılmaması saçmaydı zaten). hatta buna alışmak biraz zaman alıyor, parmak istem dışı shift butonuna gidiyor. bir diğer sevdiğim yenilik ise brush tool'daki symmetry paint özelliği. rastgele bir şeyler hareket ettirseniz bile ortaya çok güzel sonuçlar(desenler) çıkabiliyor.

    ayrıca yılların efsane crack dosyası olan amtlib.dll dosyası bu sürümde program files içinde yok ve bu yolla programı kıramıyorsunuz. büyük ihtimal başka bir crack yöntemi bulunur ama koskoca bir amtlib.dll efsanesinin sonuna gelinmiş bulunuluyor.
  • bana göre en büyük yeniliği frame tool denilen şey. güzel düşünülmüş. çalışma alanında bu araçla bir alan seçiyorsunuz, sonradan bu alanın içine bırakacağınız fotoğraf vs. bu çerçevenin dışına çıkmıyor. bir çok kişinin işine yarıyacaktır.

    type tool ile yazı yazmak için bir alan açtığınızda da içini otomatik olarak lorem ipsum ile dolduruyor, bence güzel olmuş ama beğenmeyenler bunu kapatabiliyor. aynı şekilde eskiden orantılayarak boyutlandırmada shift e basmak gerekerikren, bu tuşa artık gerek yok aksine orantısız bir boyutlandırma yapmak istediğinizde shift e basıyorsunuz (bunu da eski haline getirebiliyorsunuz). yine aynı şekilde ctrl + z ile ctrl + alt + z de yer değiştirmiş, güzel şeyler.

    content aware ile arka planı doldurmaca epey gelişmiş, dilersen nerelerden örnek alarak tamamlıycağını sen seçiyorsun. gözüme çarpan geliştirmeler sanırım bu kadar.

    ha bir de çizdiğin path'in sınırlarına göre, bir tarafa yaptığın çizim ya da işin simetriğini diğer alanlara yapıyor ama hiç kurcalamadım. sanatçılar, desinatörler falan buna bayılabilir (epey zaman kazanabilirler gibi, bilemedim).

    2018 sürümünde var mıydı hatırlamıyorum ama yeni başlayanlar için güzel öğretici gelmiş. seçtiğiniz başlığa göre bir konu veriyor ve adım adım size yaptırıyor, epey başarılı.

    bunların haricinde yenilikler varsa da henüz ben görmedim ama vardır kıyıda köşede güzel bir şeyler.

    sonuç olarak bunda da devrimsel bir şey yok. genel olarak bazı şeyleri kolaylaştırmışlar, ya da daha hızlı yapılabilir hale getirmişler.

    yani adobe photoshop cs 6 ile aşk yaşayanları (hayır o ben değilim) kendine çekecek bir şey yok.

    bunu kullanmaya başladı bir kaç gün oldu ama performans olarak önceki iki sürümden daha iyi gibi. bana öyle geliyor da olabilir, bilemedim.

    2018 den buna geçilir hacı. görünüşe göre de acemi dostu bir havası var, yeni başlayanlar da bunda rahat eder gibi.
  • ctrl+z vs ctrl+alt+z, shiftle orantılı transform gibi zorluklara bizi yıllarca mahkum edip
    şimdi bunları kolaylaştıramazsınız. biz buna alıştık eski ayarlarda yolumuza devam ederiz!!!!
    he ayrıca ctrl+z vs ctrl+alt+z ve shift+transform ayrıntılarını bilmekle kazanılan belli bir yeterliliği elimizden aldın adob.
  • böyle çok işe yarayan programlar neden her yıl yeni bir sürüm çıkarmak zorunda hissediyor kendilerini anlam verebilmiş değilim.. zira cc 2018 kullanmayı bilenin her işini görüyor zaten

    tanım : photoshop un yeni sürümü
  • shift'i kaldıran eller kırılsın 10 senedir günde 10 saat kullandığım programa yabancılaştım. verimliliğim yarı yarıya düştü, allah belanı versin adobe.
  • seçeneklerden legacylere bakın ctrl+z ve shifti düzeltebilirsiniz
hesabın var mı? giriş yap