• <picard: serving the scum of paris for over 300 years>

    ne her zaman tartisilan concorde'u-airbus'u, ne daima sessiz-hizli-guclu oldugu belirtilen ama okumak icin yetersiz isigi ve nefes almayi zorlastiran basik tavanindan bahsedilmeyen rer bsi, ne (hadi sanayi devrimli sinema referansli nostaljik ornek olsun) alec guinness'in ivedilikle indigi eyfel kulesi, ne de fizik derslerinde harcanan senelerin sonucu fantastik zinedine zidane vuruslari; iste picard'dir fransiz teknolojisinin zirvesi*.

    http://www.picard.fr/ adresli web sitesinde yazdigina gore 569 magazasi ve binden fazla urunu ile tum fransa'nin donmus gida ihtiyacini karsilayan picard'da "kuskonmazlarimizi sili'den getirdigimiz icin boyle yesiller, en iyilerini sizin icin sectik" ya da "noeli sicak yuvanizda konfor ve rahatlik icinde kutlayabilmeniz icin 16 macarond'u 5 euroya indirdik" denildikce musteriler de "helal olsun picard'a, kuskonmazin iyisinden macarond'un hesaplisindan anliyorlar" diye dusunup ichuzuruyla alisveris yaparlar. en azindan ben sirf malzemelerini marketten ayri ayri satin alsam bile daha pahaliya gelecek olan yemekleri inanilmaz fiyatlara ve cok lezzetli bicimde sunmalarindan gelen heyecanla picard'a her gidisimde "evet mikrodalgada 2 dakikada isitabilecegim leziz mantarli risotto alayim" demisken kendimi kuskonmazlari toplamis, macarondlari kapmis halde buluyorum; halbuki ne kuskonmaz ne de macarond sevmem, yemek kulturum gelismedi, koy onume misir gevregini sabah aksam ondan yerim.

    peynirlerin uzerine "yalnizca yuzde 64 yagli!" yazan insanlarla ayni milletten degilmiscesine yagsiz, saglikli donmus urunler satan picard'in her ay en az 15 yeni urunu piyasaya sunmayi taahhut ettigi goz onunde bulundurulursa, ben de pek yakinda form doldurup "cheerioslu misir corbasi istiyorum" veya "yesil cayli dondurma satsaniza" diyebilirim. yalnizca dondurulmus gidanin ne kadar "saglikli" oldugundan suphe ettigim icin biraz agir hareket ediyorum, annem konserve yemememi tembih etti ama donmuslar hakkinda bir nasihat vermedi.

    ps. tamami bir dondurulmus urunler reyonu oldugu icin, picard supermarket romantizmi'ne uygun bir yer degildir, ayrica ben de loser/(#895874) degilim hayir iste hayir hayir degilim.
  • (bkz: emile picard)
  • dokuzuncu nesil çaylak.
  • fransa'nın kuzeyindeki nord-pas-de-calais ve picardie bölgeleriyle belçika'nın batısındaki hainaut ilinde konuşulan yerel dil.
  • dondurulmuş bütün ürünlerinin istisnasız mükemmel olduğu, 3 peynirli minik pizzaları ve cheesecakelerininse eşine benzerine asla rastlanamayacağından emin olduğum market.
    sokakta yürürken mutlaka bir yerde picard'a denk gelinir, içeri girilir tereddüt edilmeden bir kutu cheesecake alınır çantaya atılır, dışarıda yapılan gezinti bitince eve gelip çantamızda bekleyen lezzet deposu nihayet yeterince erimiş olur ve kaşık eşliğinde afiyetle yenir.
  • modern yasamin en buyuk sonuclarindan biri, her ulkeye lazim olan fransiz icadi.

    ogrenciyseniz, bekarsaniz, tek basiniza bir evde yasiyorsaniz ve yemek yapmak konusunda pek bir bilginiz yoksa, picard yardiminiza yetisecektir. lazanyadan pizzaya, ispanaktan mantar guvece, yuzlerce cesit, birbirinden leziz dondurulmus urun sizi bekler burda. buzlugunuz ve mikrodalganiz (ya da firininiz) oldugu surece birbirinden leziz aksam yemekleri yersiniz, ustelik restoran fiyatinin dortte birine. genellikle urun fiyatlari 2-4 euro arasi degisir; ayin urunu olarak adlandirilan seyler genelde 2 eurodur, ortalama bir ogun 3.5 eurodur, vesaire. 5 ay boyunca haftada 3-4 kez kendilerinden aldigim urunleri yedim, ve cogu zaman farkli cesit aldim, ona ragmen yemedigim urunleri vardi, gerisini siz hesap edin.

    tabii asil ironi, mutfagiyla hakli derecede boburlenen fransizlarin sadece dondurulmus urun satan bir magaza zincirine sahip olmasidir. fast food kulturunun babasi amerika'da bile yok boylesi.
  • fransa'nın, fontainebleau köyünde ilk olarak buz üreticisi bir aile tarafından kurulmuş, bir zamanlar hisselerinin çoğuna carrefour'un sahip olduğu, şu anda ise migros'un da sahibi olan bc partners'ın altında olan muazzam bir dondurulmuş gıda market zinciri.
  • nasil yazilmamis, since 1800 bilmemne tarzi agirligi olan alman el yapimi- deri canta cuzdan vs ureticisi. tek tek uretimi bas usta kontrolu altinda gerceklesen cantalari ayni zamanda sade ve diger onemli bir ozellige sahip, cok hafifler. zaten biz icini dolduracagiz, hem canta agir hem ici agir olmuyor.
hesabın var mı? giriş yap