• adını pierre loti'den alan, tam adı : "lycee francais pierre loti d'istanbul" olan, türk milli egitimine baglı olmayan fransız okulu. eski adı da papillon yani fransızcada kelebek. 3 yıl yuva 5 yıl ilkokul 4 yıl ortaokul ve 3 yıl lise den olusan 15 yıllık bi surede size fransız kültürünü enjekte etmek için var güçleriyle kasıyorlar. sadece yuva birden yani 3 yasınızda girebiliyorsunuz ve yurtdısına veya ankaraya gitmediginiz takdirde asla ayrılamıyorsunuz bu okuldan zira 1) milli egitime baglı degil 2) türkiyede denkligi yok.
  • bu okula girmek için yabanci olmak gerekir gibi bir söylenti de dolaşir ortaliklarda...
  • eskiden (15-20 yıl once) bu okula girmek için fransız olmak gerekmezdi (sans veya torpil) zira fransızlar turkiyede 3-4 yıl kalıp gidiyorlardı ve okulun kapanmaması için türk ogrencilere ihtiyacı vardı ama son yıllarda buraya gelen fransız-cezayirli-tunuslu sayısı arttıgı için, okul degil turk ogrenci almak, bazen fransızları bile reddetmek durumunda kalıyor.
  • nuru ziya sokak' taki (odakule karsısı) fransız sarayının içinde bulunur. anadolu arkeoloji arastırmaları enstitüsü' nün komsusudur.
  • ogrenci olmak icin fransiz vatandasi veyahut fransiz pasaportu tasio olmayi gerektiren, frankofon eglenceli insanlar mezun etmis okuldur.
  • bir diger $ubesi daha dogrusu merkezi için (bkz: lycee francais charles de gaulle ankara)
  • burada okumak için fransız vatandaşı olmanız gerekmez.(zira ben ermeni ve rum asıllı 2 türk vatandaşı tanıyorum bu okuldan*)
    ayrıca öss ham puanınız üstüne 0 (yazıyla yalnızcasıfır) ortaöğretim başarı puanı ekleyen nefis okul.
  • (bkz: papillon)
  • bir sabah tünelden taksime çıkarken yaşlı ;fransızca konuşan tipler görürseniz anlayın ki onlar pierre loti lisesinin hocalarıdır.
    izlenimime göre bu lisenin öğrencileri genelde toplumdan kendini soyutlamış insanlar oluyor. bunun sebebi olarakta mezun olan birçok öğrencinin eğitimine yurtdışında devam edecek olması sebebiyle içinde bulundukları toplumla iletişim kurmaktan kaçınmalarıdır.bunlara rağmen bu liseden mezun olan insanların cana yakın olduğunu söyleyebilirim.
  • hatirlarim bir nil i vardi... kapida alaattin dururdu... lambasi yerine shapkasi vardi... onuda caldirirdi...
    mudurunun bashindan ashagi bir shishe shampaya boshaltmishligim vardir...
    labaratuar indan fare calinmasina izin verilen tek okul...
    butun hocalari mahmut hoca degildir ama....ingilizce hocasi hastir pezevenk osman dir. (bkz: daniel chauchat)
    hey gidi gunler hey...
hesabın var mı? giriş yap