• mit tarafından apo'yu öğrencilik yılları bittikten sonra kullanması amacıyla görevlendirdiği iddia edilen kişinin kod adı.
  • adı necati kaya'dır. ağrılı'dır.

    geçirdiği kazadan sonra hastaneye getirildiğinde hayati fonksiyonlarının devam ettiği de iddia edilir.

    (bkz: abdullah öcalan ve mit)
    (bkz: uğur mumcu)

    yine 1 mayıs 1977 taksim olaylarında sular idaresi üzerinden ateş açan kişilerle beraber olduğu iddia edilir.
  • soner yalçın'ın iki gün önceki yazısında kulaklara su kaçırmak adına ufak ufak bahsettiği kişi.

    muhtemelen mit ajanı ve misyonu sona erince de imhası gerçekleştirildi. tıpkı diğerleri gibi.

    soner yalçın'ın mevzu bahis yazısı
  • pilot necati'leri anlamadan, türkiye ve pkk'yı anlayamazsınız.
  • apo'nun kara kutusu -
    apo’nun kara kutusu: pilot necati"pilot necati’yi gündeme getirip sorgulayan ve karanlık ilişkilere sahip bir kişi olduğunu ilk defa yazan 1978 yılında günlük olarak yayına başlayan aydınlık gazetesi oldu. necdet pekmezci’nin dediği gibi, pilot necati’yi gündeme ilk taşıyan rahmetli uğur mumcu değildi. mumcu, pilot necati’yi 1990 sonrası tekrar gündeme taşıdı ve baki tuğ üzerinden abdullah öcalan’ın gizli ilişkilerini sorguladı ve tekrar gündeme getirdi."
  • üniversite yıllarında abdullah öcalan'ın mit ajanı olan ev arkadaşı. ne tesadüftür ki öcalan'ın evlendiği kesire yıldırım da meşhur mit ajanı ali yıldırım'ın kızı idi. pkk güçlenmeye başladıktan sonra öcalan'ı terk edip kayıplara karıştı, bugün hollanda'da yaşadığı düşünülüyor. yıllar sonra mehmet ali birand'a verdiği bir röportajda öcalan, eski eşi kesire'nin de mit ajanı olduğunu söyleyecekti.

    ne enteresan adammış bu öcalan. daha pkk'yı kurmadan sağı solu mit ajanıyla doluymuş...
  • hakkında sözlükte 8 adet entrycik bulunan, pkk'nın kuruluşunda önemli katkısı olan gizemli şahıs.

    yaklaşık 10 yıl önce siyasetle kafayı bozduğum yıllarda bu adamı iyi araştırmıştım ama kaynaklar kısıtlıydı. bir de bu adam hakkında ne diyorlar diye pkk kaynaklarına da bakmıştım. pkk tarafından hazırlanan pkk'nın tarihini anlatan bir belgeselde bu adamın adı geçti.

    pkk'nın kurucuları bu adamdan çok rahat bahsediyorlardı. örgüt içinde öyle gizli saklı biri değildi. örgütteki herkes onu tanıyordu ve onu pilot diye çağırıyorlardı. çoğu da pilot'un örgüte para ve silah sağladığını söylüyor.

    öyle kısa süreliğine de pkk içinde kalmamış, 5 yıla yakın pkk'ya para, silah ve istihbarat sağlamış.

    pilot necati ile ilgili 2 teori oluşuyor kafamda;

    1- uğur mumcu'nun da dediği gibi devlet içindeki bazı klikler siyasi çıkar elde etmek için pkk gerçekten de devlet eliyle kuruldu. aracı kişi de pilot necati idi. pkk daha sonra kontrolsüz büyüyünce devlet pkk'nın ipini elinden kaçırdı. pilot necati de bu işin günahkarı ilan edilip 1982'de infaz edildi.

    2- pilot necati kürt kökenli olup (ki ağrılıdır) kürt milliyetçisi duygular besliyordu. pkk'ya gönülden bağlıydı. pkk'nın devlet içindeki ajanıydı. şayet devlet namına ajan faaliyet yürütseydi pkk'ya gerçek bilgilerini vermezdi. daha sonra ifşa olunca infaz edildi.
hesabın var mı? giriş yap