• #82396378 no'lu yazıyı görünce aklıma gelen karşılaştırma. iki tarafta aynı riski alıyor ama uçak mühendisi en fazla 20bin tl alırken diğeri maşallah 50bin - 90bin tl arası alıyor.

    pilot dediğin termodinamik bilmez, diğeri ise hem termodinamik hem de aerodinamik bilir ama pilotun havasından geçilmez.

    ben şahsen mazlumun yanındayım, uçak/uzay mühendisinin tarafındayım.
  • pilot termodinamik bilmez mi? yapma biraderim aman diyeyim. sonra aldığı risk aynı derken. mühendise saygımız sonsuz ama sen 70 tonluk aletle 20 knot yan rüzgâra min. 145 knot(268 buçuktan 269 km/h ile iniş yaptığında tekrar konuyu gözden geçir bir daha yaz. ayrıca dünyada başka bir meslek yoktur ki diploma ve yetkinlik aldığında her 6 ayda bir tekrar kendini ispatlamak zorunda olsun. sürekli sınav. düşünsene doktorluk ve özellikle operatör doktorluk kendini bırakıyorsun erbaba. adam kesip biçiyor ama 1 kez aldığında o hakkı bir daha sorgulanmıyor. hep kesiyor. biz 6 ay diyorum 6 ay. tabi burada ben doktorlarda sınansın bize yapılan doğru ya da bize yapılan haksız onlar doğru demek istemiyorum. konu her işin bir zorluğu olduğudur. kafanda işleri birbirine benzetip yakınlaştırırsan olmaz. işin içinden çıkılmaz.
hesabın var mı? giriş yap