• güldürürken düşündürmeyen kadın...

    kendisi bizim yerimize düşünmüş taşınmış esprilerini yapmış, bize de seyredip sadece gülmek kalmış.

    edit: zamanında düşündürmeyen yazdığıma pişman oldum vallahi. mesaj kaygılı, güldürürken düşündüren tarz bir komedi değil diye söylemiştim ama millet hakikaten düşünmüyormuş, tek hücrelilerden efsane linç yedi zavallı...
  • "erkekler kendilerini güldüren kadınlardan hoşlanırlar" sözünü icat ettiren kadın komedyen.
    şöyle karşıma alıp... kendisini izlerdik açık büfe kanalında.
    mart 2020 edit: gayet güzel şakalar yaptığı için eleştirilen pınar'ı dik durmaya davet ediyorum. ülke aydın ve özgürlükçü kesim yüzünden bu kadar zavallı halde, yani öyle bir kesim olmadığı, sadece öyleymiş gibi davrananlar olduğu için. nefret kusmaya yer arıyorsanız şakalara değil gerçek sorunlara değininiz. yeteneksiz, çapsız solcular bu yetenek timsali arkadaşa saldıracağına biraz öz eleştiri yaparlarsa ülke yaşanacak bir hale gelebilir.
  • volkşov'u izlerken feci düştüm
  • ben cok guldum, aynen boyle devam etsin
  • alevileri aşağılayıp hakaret içeren ve hedef gösteren iğrençliklerle dolu saçmalığını komedi diye pazarlamaya çalışan kişi. alevi kurumları hakkında hukuki süreci başlatmışlar.
    https://www.facebook.com/…oxmde1odezmtg2mjm4nda5oq/

    sivas katliamını yaşayan ve kardeşini orada kaybeden tiyatrocu serdar doğan'ın bu rezaletle ilgili açıklaması:
    "tiyatroya; 1992 yılında altındağ belediyesi şehir tiyatrosunda başladım. madımak katliamından bir yıl önce. pir sultan derneğinde; ankara deneme sahnesinde; 9 eylül gsf yazarlıktan mezun oldum. öğrenciliğim,15 yıldır kendi tiyatromda devam ediyor. soytarı ile komedyen arasındaki farkı iyi bilirim. vicdan; ahlak; akıl yoksunu bu yaratık; onmaz acımızı; 8 saat taşlanarak yakılan çocuk-kadın- sanatçı 33 insanımızın “ ateşini” sevdiklerinin acısını ; soytarılığına malzeme etmiş. kendi gibi boş beyinsizlerde gülüp- alkışlıyor... bu tür mikroplar varken; koronadan dünya yıkılsa ne olur? yarından sonra dünya sana dar olacak. madımak davasının avukat ordusuyla bu hadsiz- haysiyetsiz duruşunun bedelini suçu- suçluyu övmek ile mahkemede ödeyeceksin. tanıyan varsa bu vicdan- akıl yoksununa haber versin. değil sahneye, ekrana; sokağa çıkamayacaksın zavallı ahlaksız."
    https://www.facebook.com/…717651&id=100005880943814

    not 1: aleviler üzerine mizah yapılmaz mı? elbette ki yapılır. aleviler eleştirilmez mi? elbette ki eleştirilir. üstelik; alevi felsefesi tüm bunları hoşgörüyle kabullenir. fakat burada ne eleştiri, ne de mizah sözkonusu.

    söz konusu olan; çok net bilinçaltındaki cehaletin cürretkarlığı ve devriye inancından ötürü aslında zaten alevi inancında olmayan cennet-cehennem kabulündeki cennete gitme kodlamasını bile egemen inancın kalıpları ve pratikleri üzerinden algılayan birisinin sözde bir ofansif mizah icrası olarak alevilerle dalga geçmesidir. sözde komedi adına aşağılama ve katledilmelerinin meşruluğunu, cahilane bir üslupla dışa vurumudur.

    bunu yapan mahlukun alevi kökenli bir aileden olup olmamasının hiçbir önemi olmadığı gibi, beslendiği iğrenç bilinçaltındaki sorunlardan ötürü bu rezaletinin daha da trajik bir hal almasından öteye gitmez.

    hiçbir inanca veya kültüre, özellikle acıları üzerinden böylesi bir ironinin komedi olarak pazarlanmasının kabul edilecek bir yanı olmamakla beraber, o muazzam ofansif mizahıyla aynı ironiyi, aşağılamayı ve acılarıyla dalga geçmeyi bu ülkedeki mevcut egemen inançtakilere yapabilir miydi? ya da yaptığına dair en ufak bir bilgi veya görüntü var mı?

    yok. olamaz zaten çünkü yemez. o zaman aynı yememe hassasiyetini herkesin acıları için yapmak zorundadır. aksi takdirde varsa bu ülkede hukuk denen şeylerin kırıntıları hesabını vermelidir!

    not 2: katliamda babasını kaybeden zeynep atıok'un burada ifade ettiği gibi insanların acılarının üzerine yaptığı hadsizliği ofansif mizah diye geçiştirip, instagram'da "sizinle uğraşmazdım ama ironi yaptım ya ne abartıyorsunuz" tarzı üstenci açıklaması, başta bu katliamın acısını yaşayan kişiler olmak üzere insanlarda öfkeyi misliyle artırmıştır. bu kibir abidesi, hadsiz mahluku savunmak için özelden hakaretler yağdıran gerizekalıların da tez zamanda benzer acılar yaşayıp bunun ofansif mizahıyla kahkahalar atıp neşelenmelerini dilerim!

    not 3: pınar fidan nezdinde özellikle sosyal medyada bir kadına bedeni üzerinden cinsiyetçi hakaretler edenlerin dili en az onun kullandığı dil kadar iğrenç. bu tarz bir dil ne "incinsen de incitme" diyen bir inanca, ne de insanlığa sığar!
  • bu soytarıyı iyi tanıyın. adı pınar fidan. ağzından pislik dökülüyor, aşağılık esprilerini komik sanıyor. inancımıza ve kimliğimize karşı kin kusan pınar fidan denen şarlatana, gerekli cevabı vereceğiz !
    her alevi canımızında tepki koymasını arzuluyorum??...

    video yukleyemedim tolga sağ resmi instgram sayfasindan ulasabilirsiniz
  • madımak'ta yakılarak katledilen onlarca insan üzerinden espri yapmaya çalışan aşağılık tip.

    ek: madımak'a gelene kadar söyledikleri (seversin sevmezsin) mizahın bi' parçası olarak görülebilir. alevilerin cemevlerinden çok meyhanede olması gibi. üstelik birçok alevi de güler eminim buna ancak işe madımak'ı karıştırırsan o iş olmaz.

    ''ofansif mizah'' diyenlere https://twitter.com/…ema/status/1240398061060468736
  • o salonda o aşağılık konuşmayı yaparken tek bir insan çıkıp da haddini bildirmemiş. yazık.
  • kendisi malatyalı ve muhtemelen alevi*, değilse bile yaptığı şeyin adı ironi*. bulgurla beslenmekten mizah anlayışınızın gelişmemiş olması kendinizden* başka kimsenin suçu değil. suçu pınar fidan'da aramayın.

    ekleme: inanılmaz gerçekten, black mirror'ın hated in the nation bölümüne döndü ortalık. koronadan dolayı evde oturmaktan canınız mı sıkıldı, kafayı mı yediniz kardeşim siz? eskiden millet göt cebinde ayna ve tarak taşırmış tipini düzeltmek için bu çağda bu iş duyara dönüştü. göt cebinden duyarını çıkarıp kendine şekil şemal veriyor herkes. alakası olsun, olmasın; konuyu anlasın, anlamasın bir mevzuda taraf olup birini linç etmek kadar karizmatik bir şey yok. post- truth'un altın çağlarında kendisine geçmiş olsun diliyorum, vasatizmin başkentinde istemeden kurban oldu vasatlara.

    ekleme 2: inanilmaz sacma sapan mesajlar aliyorum kendini aydin olarak tanimlayan kesimden. ifade ozgurlugunu sadece kendi ifade ettikleriyle kisitli sanan bir kitle bu.

    ya hu kardesim izahi olmayan seyin mizahi olur! madimakta insanlari yakan gerici, yobaz, murteci sahislar mahkemelerden omuzlarda cikti. bu ulkede hala bu katliyamin arkasinda duran tipler var. o zamanin belediye baskanina su an seriat dede diye lakap takilip sevimli gosteriliyor farkinda mi degilsiniz, salaga mi yatiyorsunuz? boyle akil disi bir cografyada yasarken herkes yasini ve ofkesini sizin kisitladiginiz dar alanda gostermek zorunda mi? ulan yani gotu yiyorsa hukumete mizah yapsin diyen var? ee ulan yapiyor zaten! madimagin sorumlusu olanlarla, normallestirenle dalga geciyor. bunu gorememek icin ideolojik bir fanatik olmak lazim.
  • halkı kin ve düşmanlığa sevk eden insan diyecem olamaycak, hayvan desem bu kadar günahkar olmaz o zavalilar. görünmeyen düşman diyoruz ya hani bu işte onların görüneni, bunlar ülkenin en büyük düşmanları.
hesabın var mı? giriş yap