• habitat zamani travestilerin ulker sokak'tan "temizlenmesi" olayini konu alan "maskeler, suvariler, gacilar: ulker sokak bir altkulturun dislanma mekani" isimli kitabin yazari sosyolog.
  • misir carsisi bombacisi oldugu (patlamanin lgp'den sizan gaz nedeniyle gerceklestigi cerrahpasa üniversitesi'nin raporuyla kanitlanmistir) ve terörist faaliyetlerde bulundugu iddiasiyla, 2.5 yil boyunca hapishanede tutulmus, gözatl süresinin daha uzun tutulabilmesi icin adli tiptan aleyhine sahte raporlar cikartilmis,suclulugu kanitlanmadigi halde bizzat,hasan özdemir denen zattarafindan terörist ilan edilmis, gorevini basariyle yerine getiren, arastirmalarini kürtler üzerinde yogunlastirmis toplumbilimci. su an, yedinci gündemde kose yazarligi yapiyor. keske herkes onun gibi cesur olup, garip ve karanliklar iliskilerinin pisligini aciga vurabilse.
  • tom selleckin karisi
  • özgür gündemin köşe yazarlarından.
  • ithaki yayınevi'nden (bkz: barışamadık) adlı kitabı çıkan sosyolog. son kitabında türklerin barış ile ilişkilerini incelemiş ve bu inceleme işinin bir bölümünü de hapishane'de gerçekleştirmiştir.
  • hiç utanmadan insanlarin hayatlarini karartma hakkini kendinde gören bir takim insan bozuntularinin iftiralari sonucu "misir çarsisi bombacisi" yaftasi yapistirilan, yaptigi arastirmalar, çalismalar, adi geçen her sey tarafimca hayranlikla takip edilen, talihsizliklerin pesini birakmadigi, her zaman gururlu, her zaman basi dik insan.
  • tip yöneticisi ve izmir eski milletvekili cemal hakki selekin torunudur.
  • cezaevinde bir kitabı yakılmış, en son yazdığı kitabı olan barışamadık'ı da son anda cezaevinden kurtarıp bastırmış olan aktif sosyolog
  • bir yazısında 9 temmuz 1998 misir carsisinda patlamayı "bundan yedi yıl önceydi. araştırma yaparken, kendimi birden bir senaryonun içinde buldum. filmin adı 'mısır çarşısı'ydı. hani benim küçüklüğümden beri ot aldığım mekan. hani uğrayıp da içimi rahatlattığım pazar. sonra duydum ki yerle bir olmuş. sonra duydum ki pkk yapmış. sonra duydum ki ben yapmışım.

    o sürecin bende yarattığı travmaya hiç girmeyeceğim. ama sonradan bomba patlamadığı ortaya çıkan mısır çarşısı olayının neden böyle bir senaryoya dönüştüğü bugün için sorulması gereken önemli bir soru. mısır çarşısı'nda bomba patlaması kimin işine yarardı?" diye anlatan sosyolog.
  • netgazete iddiasına göre abdullah öcalan tarafından özgür gündem'intüm sorumluluğu verilen sosyolog. kendisi iddiayı ise sadece "yayın kurulundayım" diyerek yanıtlamış. ücret almadan çalışıyormuş...
hesabın var mı? giriş yap