• ananaslıdan tut, patlıcanlıya kadar, orjinal pizzalari tezgahtan seçip pişirilmesini bekledikten sonra ayakta yemek durumunda olduğunuz, neşeli ve sevimli çalışanlara sahip güzel mekan. roma'da öğle yemeği için denenmesi tavsiye edilir.
  • roma'da termini bölgesindeki italyan pizzacısı. küçük bir alana sahip olduğunu düşünürsek restauranttan çok büfe sınıfına girdiğini söylemek sanırım yanlış olmaz. pizzanın ayakta yenmesi benim görüşüme göre mekanın en büyük eksisi.

    bizim bildiğimiz pizzalardan farklı olarak, pizza iki aşamada fırınlanıyo bütün pizzalarda ortak olan -bazlamaya benzer- boş alt taban ve malzemelerin yer aldığı üst kısım. şu ana kadar margarita ve quattro formaggi pizasını deneme fırsatım oldu. margarita pizza en klasik, her yerde bulunabilen pizza çeşidi olmasına rağmen kesinlikle farklı bir lezzete sahip. dört peynirli pizza ise bol peynirin yanında armut ve ceviz gibi farklı lezzetlerin etkisiyle tatlı bir tada sahip. tatlı pizza benim damak zevkime hitap etmese de lezzetinin kötü olduğunu söylemek haksızlık olur. enteresan bir tat denemek isteyenler için ideal bir tercih olabilir. bunun yanında çok çeşitli pizza seçeneklerinin arasında patlıcanlı ve ananaslı pizza da mevcut.
  • roma'da hatta belki de italya'da yediyim en guzel pizzalara sahip mekan. evet masa duzeni yok ayakta veya yere oturarak yenmesi gerekiyor belki, ama bu sistem sayesinde de 4 euro'ya pizza yiyebiliyorsun hem de en lezzetlisinden.

    margarita'si bence efsane, daha once yenilenlere margarita demek buradakine haksizlik olur, ustundeki peynir mozerella degil buffalo imis, sanirim lezzeti de bundan kaynaklaniyor,
    incirlisi de guzeldi, ama tatli pizza pek tarzim degilmis, onu ogrenmis oldum.
    patlicanli ve yine buffalo peynirlisi ise yine bir patlican sever olarak gonlumde taht kurdu.

    o kadar lezzetli pizzalari var ki, ertesi sabah tekrar gidip kahvaltiyi da burada yapmistik.

    sabah 9'da aciliyor, ogleden sonra 4'te kapaniyormus. gozlemlerime gore bolgede calisanlarin tercih ettigi mekan. kacta giderseniz gidin sira bekliyorsunuz. ama sirf burasi icin bile tekrar roma'ya gelebilirim.

    mutlaka deneyin.
hesabın var mı? giriş yap