• ilginc..
    wicked game soylemi$ hatun
    once normal ba$lami$ ve fekat ikinci kisimda cildirmi$ gibi soylemi$
    dinnemeden bilinmez
  • albumun ikinci parcasini dikkatle dinleyin turkce cunku.
  • wicked game*in ikinci yarisini icine $eytan* kacmi$ gibi soyleyen* ilginc $ahsiyet.
  • güldüren**, utandıran, kızartan kadın. (bkz: kuğu).
  • 1962 grabs dogumlu, hayatini zurich'de surduren video sanatcisi. web sayfasi: http://www.pipilottirist.net/
  • (bkz: #316394)
    bahsi geçen türkçe parçanın adı kuğu 'dur, remake of the weekend albümünde ingilizce versiyonuyla birlikte yer alır.
  • wicked game yorumunun ikinci yarisinda kendisine kucuk oscar*'in eslik ettigi sahsiyet.
  • komik, deli, çılgın, sevilesi, sanatçı ki$i(lik).. o title'lari * da nereden bulur da çıkarir bilmem..
  • wicked game yorumuyla sabah sabah hassiktir diye yataktan firlamami saglami$ bayan gercekten icine $eytan girmi$ gibi soyluyor.deli mi ne?
  • son zamanlarda surda burda, dergilerde, televizyonda, her yerde karsima cikan, isvicre'nin en önemli kadin sanatcilarindan birisi.
    kimsenin pipilotti kadar güzel bir isimle dogmayacagini tahmin edip, wikipedia'dan kontrol ettim, asil ismi elisabeth charlotte rist'mis; pipilotti ise cocuklugundan beri tasidigi bir lakap ve pippi langstrumpf isminin bir varyasyonuymus. uzun süre hep isvicre'de yasayip, calistiktan sonra, 2002 yilinda bir seneligine ucla'de ders vermeye gitmis, california'yi cok da begenmis, bir de cocuk dogurmus (ki ismi himalaya'ymis).

    pipilotti hanim "televizyonla isim olmaz" diyor; diger yandan da cok fazla borclari oldugundan bahsediyor, "artik basariliyim, taniniyorum, ama yine de projelerimi realize edecek param yok" diye agliyor. borclarindan kurtulmak icin yine de mtv'ye ruhunu satmamak icin her seyi yapiyor anladigim kadariyla, her ne kadar eskiden müzik videolari cekmisligi olsa da (ki zaten müzik camiasindan gelen bir insan kendisi).

    isvicre kizlari ve kadinlari icin önemli bir role model'mis kendisi, okudugum bazi röportajlarin hepsinde bu durum vurgulaniyordu.

    feminizm hakkinda yeterince bilgim olsa, simdi biraz da pipilotti hanimin islerindeki feminizm tandansindan bahsederdim, ama kara cahilim ve bu entry zaten yeterince daginik oldu, hadi bitirelim artik. sadece son olarak: ismini pippi'ye degistiren kimseden insana zarar gelmez. böyle.

    edit: ah, pardon: söylemeyi unutmusum. pipilotti hanimin yaptiklarini "sevimli", "sirin" ve "naif" bulanlar islerini pek anlamamislar. bunu da ben degil, kendisi söylüyor. evet.
hesabın var mı? giriş yap