• sen git 4500 küsür yıl önce sırrı günümüzde bile çözülemeyen piramitleri yap, mumyalama diye bir şey bul, bilimde ilerle sonra gel müslüman ol milattan sonra 2013 yılında başın dertten kurtulmasın, gerçekten çok acı.

    edit: durum tabi kavram olarak sadece islamiyet ile ilintili değil ama böyleyken de böyle, 4500 yıl önce bu coğrafyada yaşayan ırk bunu yapıyor, günümüzde bunlar oluyor. sorun nerede?
  • muslumanligin ne kadar zararli bir sey oldugunun gostergesi gibidir.
  • piramitleri yapan günümüz mısırı'nın nüfus yoğunluğunu oluşturan müslüman araplar olmadığından normaldir. piramitleri inşa edenler, kıpti kökenli orijinal mısır halkıdır. sayıları şu anda azınlıktadır ve çoğunluğu hıristiyanlık dinine mensupturlar.
  • islam'ın getirdiği noktadır. yok gerçek islam bu değildi o değildi falan demeyin hiç. islam bu işte oğlum. yanlış anlaşılıyormuş da bilmem ne. o zaman yanlış anlamaya müsait olmayan bir şekilde inseymiş. müslüman ülkelerin, afrika'nın bir ucundaki nijerya'dan, fas'tan tutun asya'nın bir ucundaki, okyanusya'nın yanındaki endonezya'ya kadar olay hep aynı. insan hakları ihlali, kadınların ezilmesi, dini azınlıkların ezilmesi, baskı, düşük ve verimsiz üretim, teknoloji üretememe, bilim üretememe, sanat üretememe, felsefe üretememe vs. demekki gerçek islam bu beyler. dünyada tek istisna olma adayı türkiye bile laiklik sayesinde bu yolu açtı.
  • ooooo, piramitleri yapan mısır medeniyitenin taa roma zamanlarında bitttiğini anlamamış kişinin önermesi.

    bu arada bazı arkadaşlar osmanlı falan demiş, elbette ki istanbul'u fetheden medeniyetin bizimkiyle
    uzaktan yakından alakası yok... ancak bizim medeniyetimiz tanzimat sonrası dönem ve halen devam ediyor...
  • din ile siyasi tarihi karıştıran zıvana gibi. lise kitapları karışmış olmalı.
  • bu gelinen noktanin ve en yuksekten en dibe inmenin, islamiyet ile ilgisi olmadigini soylemek icin ya seriatci olmak lazim ya da yeni dogmus bebek.
  • piramitleri yapan uygarlık olan gerçek yerli mısırlılar maalesef m.s 100 - 500 lü yıllarda peşi arına gelen arap , yunan , roma , pers istilalarından sonra tamamen asimile olup yok oldular... bugünkü mısırlıların piramitleri inşaa etmiş olan antik mısırlılar ile uzakdan yakından alakaları yok. bu gün mısırın gelmiş olduğu nokta arapların gelmiş olduğu noktadır.

    bizim şuan ne kadar hititlerden , urartulardan , iyonyalılardan geldiğimizi savunmak saçma ise şuan ki mısırlılar için hanedanlık dönemi mısırlılarının soyundan geldiklerini savunmak o kadar saçmadır.
  • piramitlerin camiye dönüştürülmesi üzüntüyü ikiye katlar.
hesabın var mı? giriş yap