• ilginç bir yiyecek.!
  • muthis bi lezzet, ozellikle de icine aci konulmali, o zaman kat kat daha leziz
  • ana malzemesi sebze * oldugundan kelli gayet hafif bir borek cesididir..fırında yapılanı makbuldur..
    bu kadar acıklamayla kalmayıp tarifini de verelim:
    malzemelerimiz: 1 kilo kadar pırasa, 3 yumurta,1 bardak süt,yarım kilo kadar mısır unu,
    1 bardak yoğurt,2 bardak kadar sıvı yağ, bolca beyaz peynir ve mutlaka kabarması icin 2 çay kaşığı kadar karbonat, tutam tutam seker ve tuz

    pırasaları soğanla bir guzel kavurup içine yoğurt, yumurta, tuz, peynir, biraz şeker ve karbonat koyup harmonize edilir..arkasından mısır ununu da ekleyip olusan bu hamurumsu karısım yağlanmış bir tepsiye dökülür ve en nihayetinde fırına surulur *..
  • içinde pırasa olduğuna göre iğrençtir diye düşündüğüm, fakat yediğimde fikrimi değiştirdiğim enteresan börek çeşidi.
  • annemin ilk yaptığında ıspanaklı börek diye yutturduğu nefis ötesi börek.
    pırasalar temizlenip, (özellikle yeşil kısımları tercih edilmelidir) 2-3 cm boyunda dilimlenir, az bir miktar yağ ile 4-5 dakika kavrulur. ve içinde yoğurt,süt ve yumurta ihtiva eden sıvı karışım da üzerlerinden geçirilmek üzere yufka aralarına konulur. en üst yufka da kapatıldıktan sonra kalan (yaklaşık 1/4 su bardağı) karışımın içine bir yumurta daha kırılır ve en üste de bu döküldükten sonra önceden ısıtılmış fırına verilir.
    sıcakken daha nefis olduğu tecrübe ile sabittir.
    ön yargılı olmayın ben de pırasa sevmeyenlerdenim...
  • yediğim en güzel böreklerden biri. yumuşacık bişi. tadı nefistir
  • arnavutların böreği...

    televizyon programlarının ve de kanallarının bu denli yaygınlaşmasından evvel pek bilinmeyen börek cinsi. ancak son senelerde ev hanımları kitlesine yönelik programlarının çoğalmasıyla beraber "mutfak" programları hız kazanmıştır. her kanalda günde 2 seferden yemek yapmaya çalışanlar zamanla sıkıntıya düşmüş, sağdan soldan farklı kültürlerden yemek toplamaya gidince türkiye'mde de popülerleşen bir börek cinsi olmuştur arnavut böreği.

    aslında programlar şunu eksik söylemekte: hamuru elde açacaksın. yufkayla olacak iş değildir, kültüre saygı babında...
  • cok lezzetli, pirasayi agzina surmeyen evlatlar* icin annelerin mutlaka denemesi gereken boek cesidi. zaten borek denince gozu donenler icinde pirasa oldugunu anlayamadan mideye coktan indirmis oluyolar*.
  • rumeli yoresine ait olup oralarda "kasnika" diye bilinen borek cesidi.
  • pırasalı börek sütlü çöğrek çek dostum çek arabanı yoldan çek,çek çek amca burnu kanca al sana bir ta-ban-ca... diye devam eden bir tekerleme..
hesabın var mı? giriş yap