• (bkz: #12968844)
  • kaşlarımda ve saç derimde oluşan kepek, başa çıkamayacağım kadar artınca çareyi doktora gitmekte bulan şahsımın kahramanı olmayı başaran şampuan. kaşıntı ve kepeği (doktor benim kepek olarak adlandırdığım şeye strese bağlı seboreik dermatit diyor) giderdiği yetmezmiş gibi saç dökülmemi de mucizevi bir biçimde azalttı. uzun süre kullanmanız gerekiyorsa ekonomik boyunu almanızı öneririm.
  • yıllardır seboreik dermatit hastasıyım. burun kenarlarında, kaşlarda ve sakal bölgesinde sürekli kızarıklık ve kepeklenme oluyor ve 3 günde bir kortizonlu bir kremle ancak azaltıyordum ve çok zararlı olduğunu duymuştum. cildiye doktoru bu kremi önerdiğinde önyargılı bakmıştım ve pahalı olduğu için almamıştım fakat dün almaya karar verdim. bir gecede bütün kızarıklığım geçti inanamadım. hem de kortizonlu kremden daha da başarılı şekilde yok etti hepsini. 57 tl ye aldım ben krem olanını biraz küçük ama kesinlikle iş görüyor.
  • sadece kepek sorununu çözmeyen şampuan, aşırı yağlanma gibi bir sorununuz varsa buna da çözüm üretiyor kendisi. ve birde daha etkili versiyonu olan büyük abisi cerdolin olanını da kullanabilirsiniz. fakat günlük kullanıma uygun değil. haftada 2 taş çatlasın 3 kez kullanılmalı. müthiş bir şey. yağlanma sorunum kalmadı nerdeyse.
  • saçlarınız acayip kaşınıyor ve kepek yapıyor çözüm aramak için bakınıyorsanız doğru yerdesiniz.(şampuan not krem)

    egzamalı saç derimi her zaman düzelten şampuan olmuştur ne yazık ki tam olarak geçmiyor egzama fakat en son 3 yıl önce kullandım ve tamamen geçirdi kaşıntı filan kalmamıştı şuan yeniden deliler gibi kepeklendi ve kaşınıyor şansımızı bir daha deneyeceğiz 4 yıldır yarı yolda bırakmadı

    kullanım klavuzu
    2 günde bir duşta belirli bir miktarda pirdolin şampuanı kafanızda köpürtün bazen tam köpürmeyebilir...
    2 dakika bekletin sonra suyla durularken bir rahatlama gelicektir

    farklı şampuan kullanımından kaçının

    edit: özelden yazıp merak edenler oluyor arkadaşlar bunu yazdığım tarihte 3. kullanışımdan sonra direkt geçirdi

    fakat şuan yeniden aldım 2 hafta önce ve maalesef hiçbir etki etmedi kaşıntı hakkında sanırım şu şampuanla devam edin yazıyordu kitabında onunla devam edeceğim
  • pirdolin ve ceradolin bence tamamen underrated denilecek şampuanlardan. bunları üzerinde yazdığı şekilde kullanırsanız eğer çare olmayacakları seboreik dermatit sorunu yok. yurtdışındayım ve burada satılmıyorlar. başka şampuana geçtim ve bir iki günde ağzıma sıçıldı. aklım olsaydı eğer türkiye’deyken 30 çift alırdım.

    bir yazarın önerisiyle vichy dercos aldım. ona sayfalarca entry girilmiş ama bu markalar yerliyken vichy dercos yabancı. eminim çoğu insanın haberi bile yoktur ne pirdolin’den ne de ceradolin’den.

    tanım: gerçekten etkili olduğunu kullanma imkanım olmayınca öğrendiğim iki şampuandan birisi.
hesabın var mı? giriş yap