• adama sorarlar o zaman her köşebaşına bir imam-hatip okulu açmanın ne işe yaradığını.
  • yani bizim en iyi okullarımız olan fen liselerinin seviyesi bile japonya ve estonya'nın ortalama okullarının gerisinde kalıyor olarak da okunabilecek talihsiz açıklama.

    evet, ben bir kötü niyetli alt metin avcısıyım.
  • milli eğitim bakanı ismet yılmaz açıklaması. sorun eğitim sisteminde değil galiba, sınava katılanların seçiminde. yersen. pisa'dakiler gidip en kötü öğrencilerimizi seçmişler.

    http://www.hurriyet.com.tr/…-degerlendirdi-40301125

    "fen okuryazar açısından fen lisesinden katılan öğrencilerimiz bu sınavda 534 puan aldı. 534 puan hangi ülkenin puanına denk geliyor? estonya ve japonya'nın, yani dünyanın ikincisi japonya'nın 538, üçüncüsü estonya'nın 534. sadece fen lisesindeki öğrencilerimiz girmiş olsaydı, aldığımız derece dünyanın ilk 3'ü arasında olacaktı." demiş sayın bakanımız.

    sınava katılanların:
    %38.1'i anadolu lisesi
    %36'sı mesleki ve teknik anadolu lisesi
    %14'ü anadolu imam hatip lisesi
    %2,1'i fen lisesi
  • sadece imam hatip öğrencileri girseydi alacakları dereceyi açıklasaydı esas o zaman haber değeri taşıyacak olan açıklama.
  • ne güzel kafalar. ülkede sadece fen liseleri var çünkü. arkadaş ne meraklıyız kendimizi kandırmaya.
  • diger ulkelerin ortalamalariyla bizim en agir mufredata sahip ve secilmis ogrencilerimizin kiyaslanmasi durumunda ortaya cikan gercek. sormazlar mi adama, "onlarin sadece en iyi okullarinin ogrencilerinin sonuclarina bakilinca ne oluyor" diye? demezler mi "senin en tasakli ogrencilerin adamlarin ortalamasini anca yakaliyor"?
  • who takes the pısa tests?

    schools in each country are randomly selected by the international contractor for participation in pısa. at these schools, the test is given to students who are between age 15 years 3 months and age 16 years 2 months at the time of the test, rather than to students in a specific year of school. this average age of 15 was chosen because at this age young people in most oecd countries are nearing the end of compulsory education. the selection of schools and students is kept as inclusive as possible, so that the sample of students comes from a broad range of backgrounds and abilities.

    https://www.oecd.org/pisa/aboutpisa/pisafaq.htm

    şuradan anlaşıldığı kadarıyla uluslarası yüklenici, sınava katılacak okulları rastgele belirliyor, seçimi yaparken de yelpazeyi geniş tutup mümkün olduğunca kapsayıcı bir tercih yapıyormuş. yani ne türkiye'de, ne de diğer ülkelerde belirli bi grup katılım için seçilmiyor. dolayısıyla allahın japon'u da en iyi öğrencilerinin okuduğu okulları seçip gönderemiyor, belki de seçse dünya ile değil mars ile yarışacak. bilmiyoruz.

    şu sonuçları bile kendine göre yontup biçiyor sayın bakan, helal olsun. yalnız bu yontup biçme hadisesinde büyük bi başarımız söz konusu oecd bi de böyle bi test yapsın bakın nasıl koyuyoruz dünya devlerine.

    hala sen tut kadıköy anadolu ile uğraş, ne bileyim boğaziçiyle uğraş. 4 + 4 + 4 yap. sonra anadolu lisesi denen şeyin içini komple boşalttın zaten, ha imam hatip açmaya devam et. tubitak'ta da salavat projesi filan kasmaya devam et. salavat getirerek fen okur yazarlığımızı da artıracağız inşallah.
  • iyi de bu daha da vahim bir tablo. demek ki fen liseleri bile birinci olamıyor. senin ülkenin en iyi öğrencileri bile dünya en iyilerini bırakın, dünya ortalamasına karşı kıyaslandığında birinci olamıyor. bence bu tablo daha da vahim. japonya'daki ortalama br öğrenci, türkiye'nin en iyi öğrencilerinden daha iyi eğitim alıyor demek ki.
  • sadece fen liselilerden oluşan bir halk olsaydık...
  • "zaten sadece fen liselilerden oluşan bir toplum olsaydık, emin ol sen olmazdın sayın bakanım" şeklinde değerlendirilecek söz.
hesabın var mı? giriş yap