• milli eğitim bakanı ismet yılmaz açıklaması. sorun eğitim sisteminde değil galiba, sınava katılanların seçiminde. yersen. pisa'dakiler gidip en kötü öğrencilerimizi seçmişler.

    http://www.hurriyet.com.tr/…-degerlendirdi-40301125

    "fen okuryazar açısından fen lisesinden katılan öğrencilerimiz bu sınavda 534 puan aldı. 534 puan hangi ülkenin puanına denk geliyor? estonya ve japonya'nın, yani dünyanın ikincisi japonya'nın 538, üçüncüsü estonya'nın 534. sadece fen lisesindeki öğrencilerimiz girmiş olsaydı, aldığımız derece dünyanın ilk 3'ü arasında olacaktı." demiş sayın bakanımız.

    sınava katılanların:
    %38.1'i anadolu lisesi
    %36'sı mesleki ve teknik anadolu lisesi
    %14'ü anadolu imam hatip lisesi
    %2,1'i fen lisesi
  • adama sorarlar o zaman her köşebaşına bir imam-hatip okulu açmanın ne işe yaradığını.
  • ne güzel kafalar. ülkede sadece fen liseleri var çünkü. arkadaş ne meraklıyız kendimizi kandırmaya.
  • her köşe başına bir fen lisesi açsalar daha mı iyi ? her köşe başına anadolu lisesi açtılar da ne oldu.
  • yani bizim en iyi okullarımız olan fen liselerinin seviyesi bile japonya ve estonya'nın ortalama okullarının gerisinde kalıyor olarak da okunabilecek talihsiz açıklama.

    evet, ben bir kötü niyetli alt metin avcısıyım.
  • diger ulkelerin ortalamalariyla bizim en agir mufredata sahip ve secilmis ogrencilerimizin kiyaslanmasi durumunda ortaya cikan gercek. sormazlar mi adama, "onlarin sadece en iyi okullarinin ogrencilerinin sonuclarina bakilinca ne oluyor" diye? demezler mi "senin en tasakli ogrencilerin adamlarin ortalamasini anca yakaliyor"?
  • sadece imam hatip öğrencileri girseydi alacakları dereceyi açıklasaydı esas o zaman haber değeri taşıyacak olan açıklama.
  • ninemin sakalı olsaydı dedem olurdu!
  • çözümün ortalamanın düşüklüğündense, analiz dahi etmeden birilerinin başarısına sunulması yanlıştır. fen lisesindeki öğrenciler daha başarılıysa, çıtayı o seviyeye çıkartabilmek için adımlar atılmalı. en başarılı olduğu düşünülenler zaten en başarılı sonuçlar alacaklardır üç aşağı beş yukarı. önemli olan başarısız ve orta seviyedeki öğrencilerimizin de mantıklı düşünebilip, başarılı olabilmesidir.
  • amacı eğitim yöntemlerinde standartlaştırmayı ve gelişmeyi arttırmakla birlikte dünyada okul çocuklarının başarısını karşılaştırmak ve test etmek olan bir test hakkında milli eğitim bakanı'nın yaptığı açıklama.

    şaka gibi. bakan sanırım pisa testini bilgi yarışması sanıyor. adı üstünde test. amacı birinci olmak değil. amacını tekrar etmeye gerek yok sanırım. tanımın içinde gayet açık yazıyor.
hesabın var mı? giriş yap