• senin ve senin gibi "ben kullanmıyorum, benim ilgim yok, o halde olmasın yasaklansın" zihniyetindeki insanlardan tiksiniyorum.

    pitbull tercih edeceğim bir ırk değil. çok melez bir ırk ama şu zihniyet benim midemi bulandırıyor.
    sigara yasaklansın, içki yasaklansin, sizin işinize gelen şeylerde yasaklansın. ha ?

    tanım: "bana dokunmayan yılan bin yaşasın ama bana dokunan kelebeğin mk" kafasındaki kampanya girişimi.

    edit:herkesin alması engellensin olayına katılıyorum. ehliyeti olsun pitbull bakmanın. ama toplatmak yani öldürmek olmaz. yasam hakkı her canlının var. bu benim fikrim tabi.
  • any dog is a good dog, unless you are a psycho. ingilizcesi olanlar izlesin, bill burr isimli komedyenin (breaking bad izlemiş olanlar tanır hemen) bir standup gösterisinden bir bölüm. kendi pitbull'uyla yaşadıklarını anlatıyor, köpeğin bakış açısını ise çok güzel ifade ediyor.
  • haklı kampanyadır. sonuna kadar destekçisiyim. içkiyle-sigarayla kıyaslayıp --onlarda toplatılsın o zaman diyen şuursuzlara sormak lazım, başkasının elindeki içki şişesi istemediğiniz halde size öldüresiye zarar veriyor mu? pitbull'da durum pek öyle değil de.. (bkz: tekirdağ'da pitbull'un parçaladığı çocuk)
  • tamam yasak olmasın ama bu köpekleri kim denetleyecek? bu köpeklerin ağızlık olmadan dışarı çıkması yasaklanmalı. bir tanesi parka getirmiş bundan oradan fidana bağladı. eşek gibi köpeği fidan nasıl tutacaksa o sırada bir adam köpeğiyle geçiyordu bu bir koştu fidan direkt söküldü zaten sahibi son anda tasmadan tuttu ama sahibide sürüklendi yerde bir süre. şimdi bu köpek olurda elinden kaysaydı siz ortamı düşünebiliyor musunuz? ayrıca bundan eline alıp millet korkuyor diye koca kaldırımı kendine tapulayan hanzolar var. sağda solda millete doğru köpeği kışkırtan var.

    geçen bisikletle gidiyordum uzakta bir yıkık duvar var köpek sesleri geliyor. önce kocaman bir çoban köpeği çıktı. dedim çoban köpeği ne olacak atlatırız bir şekilde kenar kenar gideriz zaten alanını geçince bırakır. yanından bir de pitbull çıktı. al sana bela. bağlı filan değil ya sahibi attı gitti ya da oralarda dolanıyor serbest bıraktı. şimdi bu köpek saldırsa kaçma ihtimalin yok. mecbur gerisin geriye döndük.

    yasaklanmaya bizde karşıyız ama denetimin sıfır olduğu ülkede bu sorunların çözümü nedir? belki bir belgeyle verip herkesin alması engellenip şikâyet üzerine ellerinden alınabilir.
hesabın var mı? giriş yap