• tam başlık: saldırgan pitbull ve benzeri hayvanlar ile sahiplerinin yarattığı terör için çözüm önerileri

    pitbull bir simge biliyoruz ki hemen her köpek saldırgan yetiştirilmiş veya şiddete eğilimli ise savunmasız çozuk,genç ve yaşlı insanlara ciddi zarar verebilmekte. ve elbette bunun şartları hazırlayan bu köpeklerin sözde sahipleri. kafalar çok benzer benim yetiştirdiğimden bişey olmaz yeaaa, benimki ısırmaz beyaaa,çok uslu abisiii. sonuç malum. evde patlayan,düğünde patlayan maganda silahları gibi bu köpeklerde eelbet bir gün birine zarar veriyorlar

    ve çözüm önerileri kısmı:
    nasıl yavru ya da yaşlı köpeği(veya herhangi bir hayvan) öldürene "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme cezası" verilmesi gerekiyorsa aynısını pitbul ve sözde sahibine uygulayacaksın. yolda sokakta gördün mü hemen el koyacaksın 10 bin liradan başlayan cezaları(aftan muaf) monte edeceksin. vukuatsız köpeği öldürmeye gerek yok ölene kadar devlet bakar ona.
  • devlet çıkarsın khk hepsini atalım köpeklerin.
  • açılım sürecine gidilip pitbull'lar davul ve zurna ile ülkeden sınır dışı edilebilir.
  • bir hayvan aşığı olarak çözümüm
    hangi cins olursa olsun, köpeği açık alana ağızlıksız çıkartana 10 bin lira ceza vermek, cezayı gelirine göre arttırmak, köpeğe el koymak en kesin çözümdür. ne istersen besle ama insanları bu şekilde tehlikeye atmaya hakkın yok. sonuçta avlanma ve koruma içgüdüsü olan bir canlı. ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.
  • genel olarak hayvan sorununa çözüm amerika birleşik devletleri gibi uygulanabilir.

    1. devlet tarafından satılan muhabbet kuşuna dahi satış noktasında çip uygulaması getirilmelidir.

    2.hayvanı satın alan şahsın kimlik ve adres bilgileri çiplere yüklenmelidir.

    3.belediyeler yılda bir yada 2 kez hayvan değişim olayı düzenleyerek hayvanına bakamayan/sahiplendirmek isteyenleri ve hayvan sahibi olmak isteyenleri buluşturup ihtiyaçları gidermelidir. hayvanına bakmak istemeyen ancak sahiplendirilemeyen hayvan devletçe alınıp kısırlaştırılarak barınağa yerleştirilip bakımı karşılanmalıdır.

    4.sokağa bırakılan herhangi bir hayvanın çip ten sahibi belirlenip çok yüklü bir para cezası (yasak ava uygulanan meblağlar gibi) ödetilip adı sisteme girilerek ömür boyu hayvan sahibi olması yasaklanmalıdır.

    5.beslenmesi ve ticareti yasak olan hayvanlara el konularak silah muamelesi yapılmalı ve yüksek para cezası yanında ilgili şahıslara en az iki yıl hapis cezası uygulanmalıdır.
    bunlar uygulanırsa ne sahipsiz hayvan sorunu olur ne doğanın dengesi bozulur.
  • sahibi ağızlık takmıyorsa, sokak sakinlerinin silah taşıması ile.
    bkz: taşıma ruhsatı
  • bir çok kez tasmasız, salık halde gezen pitbull cinsi köpek gördüm. sahiplerinin aşağı yukarı aynı cevabı; o ısırmaz, korkmayın! önce böyle kıt zekalı hayvan sahiplerini eğitmek lazım. pitbull cinsi köpeklerini tasmasız halde bırakan sahiplere gerçekten çok büyük ve caydırıcı cezalar uygulamak gerekir. ve de yukarıda yazar arkadaşlarımın önerdiği gibi ağızlık uygulaması. sadece türkiye'de değil dünya genelinde bu iki dokunuşla sorun ciddi anlamda çözülür gibi gözüküyor.
  • gerçekçi olun arkadaşlar. pitbull cinsi köpek potansiyel katildir.
    bu köpeği gezdirenlere bakıyorumda (yaşadığım şehir için) 15-16 yaşındaki çocuklar.
    o yaştaki bir çocuğun daha doğrusu ergenin beyninin nasıl işlediğini bildiğim için söylüyorum bu hayvanseverlik değildir. tamamen güç ihtiyacından kaynaklanan bir güdüdür. ayrıca pitbull sahibine bağlı olabilir ama çevresine çoğu zaman agresiftir. yahu ağızlık takmak bu kadar mı zor? tak ağızlığın,ı tasmasını (tasmasız da görmüştüm parkta) gezdir köpeğini laf eden olmaz. ama artık şu canavarları güvenlik önlemi olmadan şehir içlerinde gezdirmeyin. insanların hayatları -özellikle çocukların- senin güç ihtiyacını gidermen için tehlikeye düşecek kadar ucuz değil.
    bana kalırsa toplatılıp barınaklarda yaşamaları lazım bu köpeklerin. ve üremelerine (türkiye şartları el vermediğinden -gerek bilinçlenme gerekse mimari yapı-) izin verilmemelidir.
  • ya arkadaş bu ırkın dünyaya ne faydası var anlamıyorum. tümden zararlar ve aşırı dengesiz hayvanlar. özgüvensiz piçlerin tasmasını alıp sokaklarda turlayarak kendilerini tatmin ettikleri bir bir hayvan
  • önce köpek dövüşlerinin önüne geçmek gerekir. pitbull olmasa, bu sefer başka köpek türünü vahşileştirip, aynı sorunları devam ettirirler. 2 hafta önceki olayda pitbull olmaması, buna iyi bir örnektir.(bkz: kangal kopeklerini barinaga saldirtan magandalar)
hesabın var mı? giriş yap