• (bkz: başkasınınkini görmeyen kendininkini piyade tüfeği sanarmış)
  • piayade tüfeği değil ama yivli av tüfeği alınabildiginden şimdilik bununla idare edilebileceğini düşündüğüm hayaldir.

    hali hazırda mkek silah satış bölümünde yivli tüfekler satışta, hatta baya bir süredir oradalar.
  • isin gercek uzmanlarindan birisi olarak bir dusunelim. satis yasagi kalktiginda yivli silah edinmek istiyorsunuz. abd'deki ornekten yola cikmak istiyorsunuz. ilginc. aranizda kaciniz askerligini yapti? kaciniz gercek bir silahi eline aldi? kaciniz ates etme tecrubesine sahip? kaciniz gercek catisma ortaminda bulundu? muhimmatlar konusunda ne bilgiye sahipsiniz? ne kadar biliyorsunuz? filmler disinda ne gordunuz konu ile ilgili? hic bir bok bilmiyorsunuz ve hic bir seyden haberiniz yok. silah ne kadar gurultu cikarir, ne kadar geri teper, hangi tip mermi ne kadar mesafeden nasil bir yara acar ve kurban nasil olur? ah unuttum alayiniz cok iyi counter strike oynuyorsunuz degil mi? sinirin guneyinde gunde yarim duzine genc adam gomuyoruz ortalama. orayi gordukten sonra eve donmek isteyen hakli olarak. cok edinmek istiyorsaniz biraz risk alin ve el altindan ak-47 bulun. araziye cikip ates edin, doldurup bosaltin, sokup takin tufegi, temizleyin. bir dusunun silahi bakimsiz oldugu icin ates edemeyiip olen kac asker var. ya da kutusundan cikardigi fiseklerin ne kadar sure ile kullanilabilir oldugundan bihaber kac asker ve kac polis var. dedigim gibi hic bir bok bilmiyorsunuz. ogrenmek mi istiyorsunuz, risk alin, orduya katilin ya da polis olun... bir cogunuz ava bile cikmadi, bir cogunuz av tufegi ile yivli tufek, yivli tufek ile askeri tufek ve muhimmati arasindaki farki bilmiyor. standart muhimmat ile subsonic muhimmat arasindaki farki da bilmiyor... bence devam edin boyle, sazanlar surusu...
  • yivli av tüfeği adıyla eski tip savaş tüfeği alınabilir. otomatik tüfek ve tabancalar 6136 sayılı kanun gereği vahim silah olacağımdan bulundurulması ve satışı yasaktır. kanun değişikliği gerekir.
  • iyice kafayı sıyırdık
  • av bayisinden aldığınız kurusıkı yada hava bozması yada saçmayla kuş avladığınız av tüfeklerine benzemez.bunları istediği ise savaş silahı yani katliam silahı.ülkede doğru dürüst ne eğitim var nede alt yapı.
  • kuzey avrupa ülkelerinde (bazısında sanırım) askerlik sonrası kıyafet ve tüfeğin sende kalıyor. yılda 15 gün güncel askeri eğitimlere katılıyorsun siah-mühimmat ve kıyafetini evde kilitli dolabında saklamak mecburiyetin var. sıkıysa böyle bir ülkeyi işgal et.
  • o kadar uçmaya gerek yok, vergisini düzenli ödeyen ve sicili temiz olana tabanca (pistol) ruhsatı verilmesi yeterli.
  • katıldığım kampanya. it kopuk diye tabir ettiğimiz tiplerin evleri aransa kesin bir tane ak-47 bulunur, it kopuk askeri tip silahlara erişebilirken dürüst vatandaşın askeri tip silahlara erişimi neden engelleniyor?
hesabın var mı? giriş yap