• nodame cantabile'in tv dizisindeki komsularin zitti. adamlar sabah aksam demeden saatlerce calar, 1 tane bile komsu gelip sikayet bile etmezdi.

    (bkz: dizilerdeki mantık hatalarını bulunca rahatlamak)

    basligi acan yanlislikla entarisini silmis. (bkz: baslik basa giyilir)
  • "neden j.s.bach, telemann, handel çalmıyorsun?" diye şikayete gelen komşudur. adam barokcu belki.
  • tam tersini yaşadığım olaydır. ne zaman piyano çalsam son ses bangır bangır çalarım ve apartmanda karşılaştığım komşular da bana tatlı tatlı bakıp ne güzel çalıyorsun biz seni hep dinliyoruz der. bizim apartman sanatseverlerle dolu efendim.
  • şimdiye kadar başıma gelmemiş durum ki, bazen gece saat 2 ve 3 lere kadar calıştığım zamanlar da olmuştur. sesi kısarak ama; bi kişi bile şikayetini iletmedi. sanat ı çok seven bi apartmanız sanırım.
  • piyano çalan arkadaş bize komşu olabilir üst katımız boş. istediği gibi de çalabilir rahatsız olmayız hatta bir şişe şarapla kapısını çalabiliriz.
  • sanatın toplum içinde varoluşunu sürdürmesinin mümkünlüğünün olanaksızlığını algılamamızı sağlayan insandır kendini.

    bunu elitizm olarak yorumlamak da mümkün fakat sanatsal yaratıcılığın toplum içinde köreldiği gerçeğinin farkına varmamızın gerekliliğini görüyor ve tekrarlıyorum, toplum köreltir sanatçıyı.
  • orta pedaldan haberi olmayan "beni rahatsız edersen darp ederim" diyen ortaçağ kafasında bir yazarca savunulan.

    biraz araştırma yapılırsa duvar piyanosunda orta pedalın bütün sesi nasıl sikip attığı görülebilir.

    ben millet rahatsız olmasın diye bütün tuşe kontrolünü ve alacağım hazzı gözardı edip pedala basarak çalışacağım, adam yine tatmin olmayıp şikayet edecek, darp edecek, yok arkadaş.

    siz isteseniz de istemeseniz de bu ülkenin insanı sanatını da bilimini de yapacak. siz de ya şikayet edecek, ya da ucuz çözümlerle başınızı belaya sokup hiç birşey elde etmeyerek öyle kalacaksınız.

    edit:imla

    edit 2: evet kız düşürmek için yazdım. piyaniste direk veriyorlar çünkü. hava atıyorum bununlan. zar zor aldığım piyanoyla aristokratçılık oynuyorum evet. evvvet orta pedal!
  • ben piyano çalıyorum bikerem. hemide orda pedalan basaraktan. piyanom var benim. eved.
  • (bkz: komşu)

    minimum 110 desibelle, evinde düğün salonu müzikleri çalan adamlarla uğraştım, derdiniz bu olsun diyorum.
hesabın var mı? giriş yap