• borsada hisse senedi almak için dikkat edilmesi gereken en önemli göstergelerden birisidir.
    piyasa değeri / defter değeri bir hisse senedi için sektör ortalamasının altında ise, o hisse senedi piyasada iskontolu işlem görüyor demektir.
    piyasa değeri / defter değeri bir hisse senedi için sektör ortalamasının üzerinde ise, o hisse senedi piyasada aşırı primli işlem görüyor demektir.
    pd/dd değeri sektör ortalamasının altında olması hissenin alınabilir olduğuna işaret eder, zira bu değer nihayetinde sektör ortalamasına ulaşacaktır.
    burada dikkat edilmesi gereken husus ise, hisse senedinde pozisyon almak isteyen grupların bazen de bilerek hisse senedini baskı altında tutmak suretiyle
    fiyatını düşük tutmaları ve borsa tabiri ile malı toplamaya çalışmalarıdır.
    her halükarda prim yapma potansiyeli olduğundan pd/dd değeri düşük olan kağıtlar tercih edilmelidir.
  • pd/dd şeklinde de biliniyor. piyasa degeri borsa da islem gördüğü degerle toplam hissesinin (borsa da islem goren+ diger pay sahipleri) carpimi ile bulunuyor. toplam hisse ayni zamanda odenmis sermayedir . defter degeri de kisaca ozsermayeden borc varsa cikarilir alacak varsa toplanir seklinde. ciddi firsatlae veriyir. ıyi yakalanirsa.
    ayrintili bilgi icin ilistiriyorum.

    https://kiranjournal.com/…geri-hisse-defter-degeri/
  • herhangi bi şirketten alınacak lotun (bkz: hisse) ucuz olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olmaya yarayan orandır. piyasa değeri/defter değeri oranıyla hesaplanır. oran 1'den küçükse hisse ucuz, 1'den pahalı ise hisse pahalı denir.

    not: her zaman 1'den büyük ''pahalı'' demek değildir. olumsuz bir şey göremediğiniz hissede pd/dd oranı 1'den büyük olmasına rağmen şirkete ucuz diyebilirsiniz. bunun sebebi sektördeki diğer şirketlerin, incelediğiniz şirketten daha büyük pd/dd oranına sahip olmasıdır(10, 15 gibi.). bu sebeple 'ucuz' kalan şirket değerlenecektir.
  • borsadaki en büyük aldatmacalardan biridir kendisi. neymiş efendim x firması, defter değerinin yarısından fiyatlanıyormuş zamanı gelince güzel primlenirmiş de bla bla…
    bakın size şu kadarını söyleyeyim pd/dd'si 1 in altında ve milleti yıllarca bekleten o kadar çok banka ve büyük holding var ki 2 dakika bankaların ve ülkenin önde gelen şirketlerini incelerseniz anlarsınız.
    dünya borsalarında geçerli bir kriter olabilir ama; bist de tamamen ağızdan ağıza dolaşıp ky çekmeye çalışan koca bir hiç.
    şuraya ülkenin 5 büyük bankalarının anlık pd/dd si ve 5 yıl öncesi ve sonrası fiyatlarını da yazayım da üşengeç arkadaşlar yorulmasın.
    akbank: pd/dd=0.41 2015>6.80, 2021>5.28
    halkbank: pd/dd=0.26 2015>14.14, 2021>4.36
    garanti: pd/dd=0,59 2015>8.83, 2021> 9.41
    yapıkredi: pd/dd=0,39 2015>3.12 2021>2.42
    vakıfbank: pd/dd= 0.27 2015>5.34 2021>3.33
  • borsacılar için önemli değerleme yöntemlerinden biri.

    piyasa değeri defter değeri oranı nedir?
  • piyasa değeri/defter değeri(pd/dd) max kaç olmalı?
    prof. dr. yusuf kaderli: sektörden sektöre değişir, dd gerçek değeri yansıtmıyor denilebilir ama hikayesine ne kadar güvenirsem güveneyim pd/dd'si 10 üstü hisseye uv yatırım yapmam. #sasa 32-33x iken patladı, #hekts 51x, #gubrf 32x'di. bütün patlamalar devasa pd/dd ile gerçekleşiyor.
    https://x.com/…tubankeri/status/1782859888592372043
hesabın var mı? giriş yap