• türkiye'nin diğer bütün problemlerinden önemli ve öncelikli hadisesidir; zira sosyal, siyasal, iktisadi ve psikolojik tüm problemlerimiz doğrudan veya dolaylı olarak pkk'yla ilişkilidir...

    bu taşeron örgütün kırk yıldır ülkemize vermiş olduğu zarar sadece güvenlik kuvvetlerimize değil; doğu, güneydoğu başta olmak üzere topyekun milli varlığımıza yöneliktir.

    asker, polis, korucu, sivil her yıl binlerce insanımızı öldüren, binlercesini yaralayan pkk'dır.

    bölgeye yol, baraj, köprü, fabrika yapımını engelleyen pkk'dır.

    uyuşturucu başta olmak üzere her türlü kaçakçılığı yöneten pkk'dır.

    bölgede yer alan okul, hastane, sosyal tesisleri hedef alan pkk'dır.

    askeri harcamalarımızı sürekli artırmamıza sebep olan pkk'dır.

    bölge insanını türkiye'nin diğer kesimleriyle sosyolojik ve psikolojik olarak ayrıştıran pkk'dır.

    bu aşağılık örgütün neden olduğu maddi ve manevi kaybımız rakamlarla ölçülemeyecek kadar fazla; yarattığı terör ve tedhiş ortamı milli birlik ve bütünlüğümüzü sürekli olarak aşındıracak ve tamamen kopma noktasına taşıyacak kadar yoğundur.

    türkiye'nin kalkınması, türk milletinin huzur ve refah ortamına kavuşması için pkk'nın yok edilmesi lazımdır. bunun aması, maması, acabası yoktur. bugüne kadar ödediğimiz bedel yeterlidir. bugünden sonrası için başka bir çözüm yolu beklemek gereksizdir. terörle mücadelede süreklilik ve kararlılık ilke edinilmeli; 'son örgüt militanına kadar yok etmek' temel hedef olmalıdır.

    'pkk ile mücadele güvenlikçi politikalarla yapılmaz' diyenler başta olmak üzere bu örgüte sempati besleyenlerin tv, gazete köşelerinde arz-ı endam etmesi engellenmelidir. örgütün propaganda yaptığı gazete, tv, radyo, dergi, sosyal medya hesapları vs. tüm argümanlar elinden alınmalıdır.

    devletin en altından en üstüne kadar çeşitli kademelere yayılmış olan tüm terör sempatizanı unsurları görevden alınmalıdır.

    türkiye'ye karşı açıkça ihanet içinde olan ve bölücü örgütün bir uzantısı olan hdp kapatılmalı; mal varlığına el konulmalı, bağlı belediyeler valiliklere devredilmelidir.

    sivas merkez olmak üzere kuzey ve güney coğrafyamız doğuya doğru eş zamanlı ve eş güdümlü olarak taş taş aranmalı; türkiye sınırlarında örgüt mensubu, cephaneliği, telsiz hatları vs. en ufak bir iz bırakılmadan temizlenmelidir.

    örgütün ırak sınırında yer alan zap, avaşin, basyan, hakurk, gara, kandil kampları türk hava kuvvetleri envanterinde bulunan 300f-16 tarafından dünyanın bugüne dek gördüğü en kesif bombardımanla yok edilmelidir.

    hava unsurlarımız tarafından beli bükülen pkk'ya son darbeyi vurmak üzere en seçkin komando birliklerimizin önderliğinde elli bin kişilik bir kara gücüyle ırak'ın yüz km kadar içine girilmeli; avaşin, basyan, zap, hakurk, gara ve kandil dağı'nda kurulacak türk karakollarıyla zamanı şartlara göre belirlenecek bir takvime kadar ırak'ta bulunacağımız dünyaya duyurulmalıdır.

    bu operasyonlar icra edildiği esnada örgütün lider kadrosunun kaçma olasılığına karşılık erbil, süleymaniye merkez ve taşra noktalarında pusu, sabotaj ve suikast eylemleri yapabilecek unsurlar hazır bekletilmelidir.

    mit'in koordinasyonunda avrupa'da bulunan ve pkk'nın diplomatik, lojistik, ticari faaliyetlerini yürüten isimlere yönelik suikastler gerçekleştirilmelidir.

    ırak, iran, suriye sınırları arazinin durumuna göre barajlar, mayınlı araziler ve beton bloklarla örülmeli; gözlem kuleleri artırılarak bundan böyle terör ve kaçakçılığa elverişli olmaktan çıkarılmalıdır.

    pkk'nın yaktığı köylerin, ormanların, öldürdükleri bebeklerin resimleri bu konuda hazırlanacak bir belgesel ve pkk vahşetini içeren katalog halinde dünyadaki tüm devlet başkanları ve insan hakları derneklerine kargo ücreti t.c tarafından ödenerek gönderilmelidir.

    pkk'nın elinde bulunan alman, rus, amerikan, italyan, fransız mühimmatları kutularıyla beraber türkiye'de bulunan ilgili ülkelerin elçiliklerine gönderilmeli ve resmi açıklama istenmelidir. bu süreç zorunlu yayınlarla 'türk milleti düşmanını tanı' üst başlığında millete izletilmelidir.

    sağ olarak yakalanan örgüt üst yöneticisi varsa bunların dış ülkelerle ilişkilerini anlattığı ifadesini yine canlı yayından millete izletilmeli ve bu kayıtlar ilgili ülkelerin temsilciliklerine yollanmalıdır.

    türkiye cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı pkk'yı doğrudan yahut dolaylı olarak destekleyen ülkeleri bm genel kurulunda isim isim saymalı ve bu ülkelerin resmi açıklama yapmaları istenerek, kınanmalıdır.

    halkımız tarafından türkiye ve avrupa'da ab ve abd temsilciliklerinde dev protesto gösterileri düzenlenmeli türkiye'nin ordusu ve milletiyle terörün karşısında yek vücut olduğu mesajı tüm dünyaya kararlı bir şekilde verilmelidir.

    tıpkı iran'ın yaptığı gibi dünyada türklerin yaşadığı tüm ülkelerde zamana ve zemine göre faaliyet gösterecek hareket kabiliyeti yüksek milisler yetiştirilmeli ve ekonomik olarak desteklenmelidir. (ırak ve suriye'de yaşayan üç milyon türkmen'in teşkilatlandırılması gibi...)

    tarihi ve coğrafi bağlarımızın bulunduğu ülkelerde siyasi, ticari, kültürel, diplomatik faaliyetlerde bulunmak üzere elverişli olan yerel unsurlar tespit edilerek bu bölgelerde yürütülecek faaliyetler planlanmalıdır.

    avrupa ve abd'de yüksek nitelikli isimlerin bir araya gelerek yöneteceği kurumlar ihdas edilerek propaganda, karşı propaganda ve lobi faaliyetleri yürütecek mekanizmalar oluşmalı; stratejik planlar ve araştırmalar yapan enstitüler kurulmalı, gereken altyapı oluşturularak işlenmiş, olgunlaşmış bilgi ve rafine istihbarat temin edilmelidir.

    ***

    doğu ve güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımızın terör nedeniyle mahrum kaldığı sosyal imkanlara kavuşması için bölge ivedilikle bir cazibe merkezi haline getirilmelidir.

    devletin hiç bir zaman vatandaşıyla düşman olmadığı, olmayacağı; pkk'nın en büyük zararı bölge halkına verdiği ve kırk yıldır bölgeyi bir savaş alanına çevirdiği; kanunların herkes için geçerli olduğu, türkiye'nin hepimizin yurdu olduğu bölge halkına anlatılmalıdır.

    devletin etnik köken, mezhep ve dil ayrımı yapmadan herkese eşit fırsatlar sunduğu vurgulanmalı; türk milleti kavramının bir etnik kimliğe değil bir kader, kültür, tarih ve coğrafya birliğine matuf olduğu anlaşılır biçimde açıklanmalıdır.

    bölgede yatırım yapmak isteyenlere yönelik teşvikler artarak devam etmeli, işsizliğin azaltılması için üretime dönük adımlar atılmalıdır. bölgenin turizm, hayvancılık ve maden gibi sektörlerdeki potansiyeli işler hâle getirilmelidir.

    bundan sonra etnik ve mezhepsel bölücülük yapanların 'vatana ihanet' gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkarılması sağlanmalı ve fitnecilerin ellerine asla koz verilmemelidir. pkk'nın yok edilmesinin devletin sert yüzü olduğu gösterildikten sonra devletin şefkati ve güleryüzüyle normalleşmeye geçilmelidir.

    not: bunları bir uzman olarak değil bir türk vatandaşı olarak yazdım; kırk yıldır yapılmayışına şaşarak ve belki de terör haberleri karşısında hiçbir şey yapamamanın verdiği sıkıntıyla...
  • kimsenin söylemediği şeyleri söylediğimi söylemedim; kimsenin bilerek/bilmeyerek yahut her ne sebeptense yapmadığı, yapmaya yanaşmadığı şeyleri söyledim.

    bir vatandaş olarak beklentilerimi ifade ettim.

    edit: burada 'tebrikler, kimsenin söylemediği şeyleri söylemesşin...' tarzında bir entry vardı...
hesabın var mı? giriş yap