• 3 tenorlardan..tok ses rengiyle iclerinden en begendigim..ayrica iclerinde muzik teorisi ve bilgisi en asmis olanidir, orkestra sefligi yetisi de vardir, en son metropolitan operasinda bir direktorluk gorevindeydi icra etmenin yani sira
  • kariyerinin baslarinda yüksek baritonluktan tenorluga terfi ettigi söylenir. washington d.c. kennedy center'daki national opera ile los angeles operasinin müzik yönetmenliklerini es zamanli yürütmüstür. hiperaktif bir müzisyendir. almanca aksani pek iyi olmasa da wagner operalarinda (lohengrin, parsifal, die walküre) ve fidelio'da (florestan) rol almaktan geri durmamistir.
  • e lucevan le stelle'yi bu amcadan başkasından dinlememek lazım.*
  • 3 tenorsun tek tipi duzgun olan uyesi. ispanya'da herkesin taptigi tenorissimo ki tek basina butun ispanyol halklarini temsil edebilir. hemen her bolgenin sarkisini placido domingoya soyletirler. valencia, granada, etc. real madridin marsini da o soyler a la madrid a la madrid campo de estrellas donde creci die. cok genis bi ses araligi vardir don giovanni'de karajanin gazina gelip bariton bi role bile nerdeyse cikcakmis. kusursuz bi yorumu vardir. pavarotti gibi sarkilarin suratina sicmaz. (bazen). bi de her dilde sarki soyluo almanca aksani kuvvetli diilmis yukardaki arkadas oyle demis dogrudur ama italyancasi ve fransizcasi iyi ingilizcesi de cok smooth tane tane. conductor ve de opera mudurlugu de yapar. boru diil adam bu yuzyilin en buyuk tenoru. 119 tane rolde oynamisti en son 2003'de muzik tarihinin en cok role cikan adami. ne bulursa oynamis puccini'nin la bohemeini oynamis sonra sen git bi de leoncavallo'nunkini oyna bagir bas bas musette! evimin mucevheri die. ayip bi sey. ha bi de olaganustu bir mariachi albumu yapmistir cover tabi 100 anos de mariachi die tavsiye ederim. malaguena salerosa hatta kill billin sonunda var ama pop yapmislar. bi de viyanada noel sarkilari soyler placido 99da patricia kaas da soyledi onunla.
  • sesi, sizi sahilden topladiginiz cakil taslarini denizde kaydirdiginiz anlara goturen tenor. oyle huzur veren bir sese sahiptir placido. quiereme mucho albumunun kapaginda verdigi afilli poza pek yakisan bir tiptir kendisi. bu albumun kapagi icin krem rengi takim elbisesinin icine giydigi sakiz beyazi gomlegiyle, eski model, ustu acik, antika gostergeleri olan bir arabanin sofor koltugunda oturmus, yandan yandan artiz bir bakis atmistir objektife. adeta az sonra orta boylu, hafif etine dolgun, boynunda uzun fulari, gozlerinde kocaman gunes gozlukleri olan guzel bir kadini yan koltuga atip kaciracak gibi bakmaktadir. severiz kendisini pek cok
  • o muhteşem sesinin yanında olağanüstü rol yeteneği ile de büyüler. hatta efsanevi ingiliz aktör laurence olivier domingonun baş rol oynadığı giuseppe verdi nin otello sunun viyana temsilinden sonra şöyle der: "lanet olası herif otelloyu benim oynayabileceğim kadar iyi oynuyor bir de üstüne harika bir şekilde şarkı söylüyor."
  • repertuarinda neredeyse yok yoktur artik. nihayet wagner'in "tristan und isolde" operasindaki tristan rolunu de seslendirmis ilk defa, 64 yasinda (emi studyo kaydi, 2005).
  • la opera'nin genel mudurudur.
hesabın var mı? giriş yap