şükela:  tümü | bugün
 • fizik yasalarının geçerli olduğu en ufak boyut; konumun kuantı.
  planck zamanı'da ışığın, planck uzunluğunu kat etmesi için gereken zamandır gerçekte.
 • fikir vermek açısından 10 üzeri eksi 35 metre proton'un çapının 100,000,000,000,000,000,000'de birine tekabul eder.
 • uzay-zamanin da parcacikli oldugunu gosterir
  (bkz: zamanda kesiklilik kurami)
 • (bkz: planck sabiti)
 • h: planck sabiti, g: yercekimi sabiti, c: isik hizi olmak uzere
  karekok (h*g/c*c*c) = 4.05095531 × 10^-35 metre.

  ispati yoktur, tanimdir.
  bu 3 evrensel sabitin boyut olarak uzunluga e$it olan tek kombinasyonu budur. planck da dahil olmak uzere bircok bilimadami evrendeki tum uzunluklarin bu sayinin tamsayi kati olmasi gerektigini iddia etmi$tir.
 • bu uzunlugun otesinde, uzay zaman yamru yumru oluyormus diyorlar. (onlar diyor)

  tabii uzay zaman zaten duz degil yercekimi ve kutleler yuzunden ama burada anladigim kadariyla denilen, dokunun kendisinin de bu olcegin otesinde "smooth" olmamasi. dolayisiyla bir hipoteze gore uzak mesafelerdeki yildizlarin isigi, buyuk gokcisimlerinin yercekimleri yuzunden bukulmelerinden bagimsiz olarak bir de bu doku yuzunden cok ufak da olsa dagilacak ve bir noktadan ziyade bir hale biciminde bize varacak.

  isin icindeki olcekler ve sapmalar cok kucuk oldugundan bu hipotezin test edilebilmesi icin sili'de yapilan "european southern observatory's very large telescope interferometer"in gozlemlerini beklemek gerekecek.

  anlamiyorum aslinda, 10 uzeri -35in altindaki olceklerde boyle bir yamukluk varsa (simdilik random fluctuations diye tanimliyorlar burada olup biteni) nasil oluyor da bu olcegin uzerindeki boyutlarda bir devamlilik oluyor, buyuk yapilar butunluklerini koruyabiliyorlar. yani o kadar random ki (kusursuz bicimde) butun yamukluklar birbirini goturuyorlar mi, nedir? evrenin ozu, her onune geleni carpanlara ayirip onu bunu cancel out ederek mi anlasiliyor? ven semasindan da soru cikacak mi?
 • (bkz: 28 şubat 2016 ekşisözlük direnişi)
  (bkz: #59097157)

  entenc, des de la teoria de cordes està donant voltes al voltant d'aquest planck.

  el model estàndard de partícules punt d'entesa, d'un univers d'edició fa que sigui possible que no podem ser jove per sempre. però en teoria possible que infinitament petites distàncies, i mantenir-se fora de les instal·lacions d'experimentació perquè karadelikleş energia tant de la infinitat i / singularitats que condueix a resultats que semblen impossibles. per exemple, totes les observacions indiquen que l'univers s'està expandint. si invertim aquesta pel·lícula, l'univers no pot ser reduït a un petit punt per sempre. "no hi ha res abans del big bang l'univers creat per l'explosió d'un mateix" el que queda és una situació com ...

  la teoria de les cordes, les partícules elementals no són punts sense dimensions, cordons, com ara la mida de l'escuma s'avalua com ser almenys 1. si prenem la cadena unidimensional amb la caixa inferior, la mida d'aquestes cadenes pot ser almenys com la distància de planck. així que si et trobes amb una presència amb una grandària menor que la distància de planck en l'univers no és possible.

  planck des d'aquest punt del que significa ser impugnada menor distància. hi ha una distància tal, o espot com ho hem fet en el món físic abstracció d'una falta de resposta s'esmenta? és una pregunta que confon la meva ment, zıplayas prové de la física a la metafísica. creiem que podem dividir l'escala de distància de la nostra petició, però després que el límit de distància de planck teoria de cordes ha d'estar indicant que com menor sigui la distància. és realment una cosa així? em possibilitarà la seva ment de la formació de la unitat?

  ens aturem separats els uns dels altres dins dels límits de la física i les matemàtiques ... però suposo que hauria d'haver esmentat que ara crec que aquesta és una qualitat que cobreix la física de les matemàtiques. ja no és així? cosa que és físicament impossible matemàticament possible. diguem que l'univers físic és en realitat univers de 11 dimensions, però això és només un espai que pot ser editat en matemàtiques. només un subconjunt de l'espai n-dimensional.

  impossible dividir les quantitats en la física com la distància de planck, per exemple, que es pot dividir en qualsevol nombre de sub-parts en matemàtiques. o macro escala, mentre que la major distància es pot mesurar en el medi ambient univers matemàtic '1' tècnica per derivar el gran nombre d'aquest número en qualsevol moment. el diàmetre de l'univers, per exemple, 10 ^ 60 planck aconseguir la distància: 10 ^ 60 + 1 nombre significa què?

  sí, es veu com un camp de més de la física matemàtica. llavors, com és això possible? va fer conceptes matemàtics que han estat creats per veure el món? com ha estat capaç de superar aquest món? o, de fet, es van superar? els límits de les matemàtiques és allà?

  de totes maneres, permetin-me tornar al tema de nou ... pel planck de la teoria de cordes té una característica molt interessant més. però sobretot "de" concepte ha d'obrir en el marc de la teoria de cordes. en la teoria de cordes, s'espera que dos tipus de cables en espiral embolicades en grandària amb les cordes que es poden moure lliurement en el cordill mida. el diàmetre de l'univers creix cordons espirals d'energia està augmentant, mentre que l'aparent disminució en el lliure. actualment l'escala de planck a un gran univers en què vivim, que són els cables d'alimentació de baixa, de manera que fer la distància de mesurament utilitzant fotons. mentre que la distància podria dissenyar concepte d'ús de cables d'alta potència. el concepte d'una regla a partir dels dos tipus, tots dos van dir l'un a l'altre que es basa en la teoria. de la raó singular interpretem d'una manera, aquestes cadenes que requereix molta energia i fenomenal redimir-nos; que no hauríem si més no és conscient de l'existència lloc.

  el diàmetre de l'energia dels canvis univers en la direcció oposada a la presència de la variació de cadena permet molt interessant comentari cosmològica. aquestes dues classes de cadenes que el nivell d'energia igual a l'escala de planck, s'expandeix l'univers estan canviant la forma d'energia és inversament proporcionals entre si. i l'univers emergent anem a obtenir r diàmetre; aquest diàmetre univers d'1 / r és exactament el mateix escenari amb les propietats físiques! això significa el següent: físicament, es va observar que en 10 ^ 60 planck a partir de la mida de l'univers, sobre la base de 10 ^ -60 escenari amb completament idèntica a distància de planck. llavors, com és possible això està succeint?

  distanciar mesuraments per determinar els resultats quan fem servir la classe string. a les nostres mesuraments amb fotons de baixa energia amb una corda, i el diàmetre de l'univers és l'escala de planck r r que estem veient un creixement continu és bastant gran. corda en espiral amb una sèrie de mesures de distància corresponentment alta energia si podíem utilitzar el nostre univers és de 10 ^ -60 en la distància mida de planck seria observar que cada vegada menor.

  per a l'equilibri energètic de l'univers entre l'esdeveniment de classe cadena és menor que la de planck retallen la direcció oposada, cordons espirals són cada vegada menys energia que els alliberats. els mesuraments d'un univers que s'havia fet encara l'ús de cables de baixa energia, l'univers és més gran que l'escala de planck seguiria sent observat el seu creixement.

  en aquest cas, el model estàndard de l'univers que es converteix en un malson en l'inici del problema, a la naturalesa dual del concepte d'infinit està embolicat en un llaç de la teoria de cordes del plom. quan un entra en el passat de l'univers es redueix a l'escala de planck. quan ara ho fa abans, i la cadena de qualificacions per al revers de vostès que sempre utilitzi els cables d'alimentació baixos de les seves mesures, s'observa que l'univers comença a créixer de nou.

  arribem de nou a la kalp còsmica?
  **` mal entès: estic utilitzant arayınız` incorrecta
 • bundan daha kisa olan uzunluklar, fiziksel olarak mantiksizdir.

  ayrica bir kuantum kopugu ile ayni boyuttadir.

  ayrica sicim teorisi bu uzunlukta varolmaya baslar.
 • bir benzetmesi de şöyledir: bir protonu bilinen evren büyüklüğüne getirirsek planck uzunluğu sadece bir ağaç kadar olur.
hesabın var mı? giriş yap