• henüz beta aşamasında olan fakat gelecek vaat eden bilimkurgusal sandbox oyun. bilinmeyen bir gezegene yaşam kapsülünüz ile inerek madencilik ve mühendislik yapıyorsunuz. minecraft vb. oyunlarda olduğu gibi yine önce gerekli elementleri kazıp çıkartıyor daha sonra bunlarla çeşitli alet edevat geliştiriyorsunuz.

    oyunun tanıtım videosu: https://youtu.be/_uxj-ucndli

    sunduğu open world çok başarılı. beta olduğu için daha çok gelişeceğini tahmin ediyorum. oyun tanıtım videosundaki kadar hızlı değil tabi ki. survivor işi de öyle çok kritik değil. su, yemek ve sağlık durumunuzu stabil tutmanız gerekiyor. onlar da öyle atla deve mevzular değil. kolayca başa çıkabiliyorsunuz. çevredeki canlılar en zor ayarda bile siz ilişmezseniz kolay kolay saldırmıyorlar.

    başlangıçta elinizde bir adet multi tool oluyor. bu aletle madencilik ve malzemeleri birleştirmek kullanıyorsunuz. hayvanlardan korunmak için silah olarak kullanabilirsinzi ama upgrade etmeden pek etkisi yok. en güzel olayı sırtınızda jetpack olması. özel kıyafetinizi, jatpacki ve çok amaçlı silahınızı zamanla yükseltebiliyorsunuz. tahmin edebileceğiniz gibi yükseltme işlemi daha uzun süre uçmanızı, geç susamanızı veya daha kolay kazmanızı sağlıyor.

    kendi elektrik motorlu aracınızı üretene kadar standart bütün alet edevata sahip oluyorsunuz. oyuna başladığınız coğrafyaya göre bazı avantajlara ve dezavantajlara sahip oluyorsunuz. örneğin nükleer enerjiye ulaşmak için uranyum bulmanız gerekiyor. jeneratörünü yapabilmek için ise kobalt, altın vs. çeşitli elementleri toplamanız lazım. sonrasında her şey rutine biniyor. hangi element hangi coğrafyada bulunur bunu keşfetmeye başlıyorsunuz. oyunun sıkıcılaştığı kısımda burası. koca dağları eritip tonlarca altın, gümüş, uranyum vb. çıkartıyorsunuz. oturup şu manyak gibi x-wing veya dev maden sondaları yapmaya çalışmazsanız oyunun bir anlamı kalmıyor.

    oyunun güzel tarafı gerçekten yaratıcı aletler üretmenize imkan vermesi. yoksa standart her yapıya bir kaç saat oynayarak ulaşabiliyorsunuz. portatif bir 3d printer ile kapı cam üreterek başlayıp hovercraft tasarlamaya kadar gidiyorsunuz. geliştireceklerini belirttikleri noktaların çoğu oyunculardan toplanan geri dönüşlerle ilgili. örneğin ben olaya aksiyon katılması için ilkel medeniyetler veya daha önce gezegene düşmüş gemiler eklenmesini istedim. bir campaing modu olmaması şu an için en büyük eksiği. hayvanları evcilleştirebilmek en azından minecraft gibi üzerine eyer bağlayıp bir kaç tanesini faydamıza kullanmakta oyuna renk katabilir.

    geliştirme aşamasında olduğu için yazılım tarafında da çeşitli sıkıntıları var. özellikle yüksek grafiklerle oynarken lag yapması can sıkıyor. gerçi en son sürümde bu sorunlar aşılmış sanırım. özetle; gelecek vaat eden eğlencelik bir oyun. ara sıra can sıkıldığında güzel keşif gezileri ve enteresan mühendislik çalışmaları yapılabilir.

    resmi web sitesi: https://www.planet-nomads.com/
hesabın var mı? giriş yap