• (bkz: prp)
  • (bkz: rafael nadal)
  • kondromalazi için yaptırdığım tedavi. burada kendi kanınız 20 ml kdar alınıp santrufüj ediliyor, 2 cc kadar trombositlerden yoğunlaştırılmış sıvı dize eklem içine enjekte ediliyor. işlem kolay ağrı biraz var ama % 80 ler civarında başarılı olduğu ifade ediliyor
  • platelet/trombosit yönünden zenginleştirilmiş plazma anlamına gelir. cilt bakımı-gençleşme ve leke tedavisinde mucize buluştur. kendi kanınızı ayrıştırarak elde ettikleri plazmayı cildinize ya da saç derinize küçük iğnelerle enjekte ediyorlar. buradaki büyüme hormonları ve kök hücreler uyarılmış oluyor. böylece cilt kendini yenilemeye başlıyor. izmir'de ariatta polikliniğinde lazer ile birlikte cildime 3 seans uygulandı ve melasma lekelerinden dünya haritasına dönen cildim şimdi muhteşem oldu.
  • tam kan örneğinden santrifüj ile trombositlerin (bkz: platelet) ayıklanmasını ve plazmanın tedavi hedefine verilmesini içeren tedavi.

    ortopedik (tendinit, osteoartrit, kemik doku sorunları) tedavilerde, plastik cerrahide ve ağız içi cerrahilerde kullanımı vardır. tedavi edici etki trombositlerden ziyade bunların içerdiği büyüme faktörleri ve sitokin isimli yangı (bkz: inflammation) aracısı moleküllerle gerçekleşir.

    yapılan analizlerde (bkz: meta analiz) belirgin olmamakla birlikte ümit verici düzeyde faydalanmanın olduğu belirtilmiştir. kaliteli plazma elde edilememesinin çalışma sonuçlarını olumsuz etkileyebileceği, tedavi lehine dezavantaj oluşturduğu eklenmiştir.

    kaynaklar:
    1. http://en.m.wikipedia.org/…iki/platelet-rich_plasma
    2.yu w, wang j, yin j (2011). "platelet-rich plasma: a promising product for treatment of peripheral nerve regeneration after nerve ınjury". ınt j neurosci 121 (4): 176–180.
    3.foster te, puskas bl, mandelbaum br, gerhardt mb, rodeo sa (2009). "platelet-rich plasma: from basic science to clinical applications". am j sports med 37 (11): 2259–72.
  • en yaygın kullanılan ismiyle prp. kişinin kendi kanının santrifüj edilmesiyle elde edilen sıvı (bkz: trombosit) bu sıvı genellikle saçlara ve yüze yapılır. saça yapıldığında dolaşımı hızlandırarak ince telli ve dökülmeye yüz tutmuş saçları güçlendirir

    yüze yapıldığında enjekte edilen bölgedeki dolaşımı hızlandırarak kırışıklık,çöküntü gibi yüzde oluşan doku hasarlarını tedavi eder.

    diz kapağındaki kıkırdak yüzeyin tahriş olması sonucu oluşan ağrıları tedavi etmek amaçlıda kullanılır.

    platelet rich plasma yani prp tedavisinde kullanılan hücre hazırlama tüpünün kalitesi çok çok önemlidir. tedaviye başlanılmadan önce doktorunuza veya hemşirenize kullanılacak olan hücre hazırlama tüplerinin hangi kalitede olduğunu sormakta fayda var
  • bugun 5 farklı eklem bölgeme uygulanacak olan enjeksiyonlu tedavi yöntemi.

    uzun yıllardır ağır spor antremanları sonucu iki omzum, iki dizim ve sağ ayak tabanımda rahatsızlıklar var.

    omuzlar tendinit
    dizler kondromalezi patella
    ayak tabanı plantar fasiit

    daha önce bir çok fizik tedavi yöntemi denendi ama sıkıntıları çözemedim. umarım prp'den bir sonuç alırım.

    alamazsam bu entry'yi düzenleyip küfür ederim.
  • kireçlenme ve eklem ağrıları ile romatizma rahatsızlığı için şikayette bulunan bir yakınıma doktor tedavisi ile uygulandı. başka bi cerrah arkadaşımla konuştuğumda insanların gençleşmek için her yıl düzenli yaptırdığından filan bahsetti.

    kolejenler, prp'ler, probiyotikler hayatımıza yeni yeni bilmediğimiz neler giriyor öyle. eskiden pekmezin herşeye iyi geldiğini sanırdık.
  • kas yırtılmasına da uygulanan fakat eklemler gibi sonuç alınamayan tedavi yolu. sonuç alma süresi çok uzun. haftada bir iğneden 8 ya da 12 kür uygulansa, sonucu bir sene içinde belki biraz hissedilir olacak.
    şu an tanesi en düşük 1000tl. hiperbarik oksijen tedavisisaçmalığından sonra modern tıbbın atıştırmalık ekmek kapılarından biri gibi duruyor. düşük fayda, yüksek maliyet, her koldan önerilen ve sonuçları geçici.
hesabın var mı? giriş yap