• antakya uzun çarşı içinde bulunan ve özellikle kağıt kebabı yemek için uğranılması gereken mekan.
  • hatay'da uzun çarşı içinde bir süre ilerledikten sonra sağınızda* göreceğiniz kasap.

    antakya halkı kebabı restoranlarda servis etmeyi sevmiyor. kebabın hasının kasapta yenilmesi gerektiğine dair son derece net düşünceleri var. ve genelde de buna uygun davranıyorlar. ben hatay'a gittiğimde önce harbiye'deki kule restoranda çeşit çeşit yöresel lezzeti tattım. mezelerde kısmen ön planda olsa da kebapta pöç kasabı kesinlikle her yerden daha iyiydi. tokken gittiğim için çok yiyemedim. ama tadını, lezzetini, muhteşemliğini anlayabilecek kadar çok yediğimi de söyleyebilirim.

    öncelikle sizi son derece büyük bir güleryüzle karşılıyorlar. daha içeri girerken siparişini verebilirsiniz. çok geçmeden masanıza ince bir kıyma topu gibi görünen, aslında doğan görünümlü bir şahin olan kağıt kebabı geliyor. üzerinde közlenmiş domates ve biber... eti bıçak kıyması. ve etten hiç anlamasanız bile o hayvanın dağlarda koşturarak, kekik yiyerek beslendiğini anlayabiliyorsunuz. pidelerini de biraz daha geliştirirlerse dünya birinciliğine oynar o kebap.

    özledim nitekim.
  • antakya uzun çarşıda kesinlikle ziyaret edilmesi gereken mekan. st pierre kilisesi, mozaik müzesi, titus harabeleri affan kahvesi, harbiye, pöç kasabı

    bir çok yerde kağıt ve tepsi kebabı yedim, en iyisi.
    200 gr dedikleri zaman sadece eti kastediyorlar, içindeki zerzevat hariç
    güleryüz muhteşem, hatta abartı.
    et inanılmaz lezzetli, zaten sahibi haydar usta, bu işi 50 senedir yapıyor, ilkokullardaki kitaplardaki tonton güleryüzlü kasap amca
    vedat milör amca ziyaret etmiş. trt mutfak, show, iz vb hep orada. televizyoncu, gazeteci ağzının tadını bilir düşüncesi de olabilir.

    geniş ferah duvarlarında eski antakya resimleriyle keyifli bir ortamı güzel. ben tepsi kebabını tercih ettim, tadı damağımda

    www.pockasabi.com adresinden ulaşılabilir tarihi lezzet durağı
  • son uğradığımda restoran olarak kullandıkları ikinci ve üçüncü katı kapatıp dükkanı arka tarafa doğru genişleterek çok daha nezih bir ortam oluşturduklarına sevindiğim şirin lezzet mekanı.girişte her zamanki gibi haydar bey olanca nazikliğiyle karşılıyor müşterilerini.gidiniz,görünüz,tanışınız,tadınız efendim.
  • efsane lezzet duragi. izlenimlerle ilgili bir fotolu neyli bi yazi okumak isteyenler buyursun pöç kasabi
  • kardeşimin yemin töreni için gittiğim hatay'da yediğim en güzel şey buradaki kağıt ve tepsi kebabıydı. üstelik hem çalışanları güler yüzlü hemde çok ucuzdu. keisnlikle gidilmesi ve kebaplarının tadılması gerekir.
  • hatay'da gidilmesi gereken yerlerden. tepsi kebabını yedikten sonra 20 saat kadar acıkmadım. fiyatını söylememe gerek yok zaten bedavaya doyuyorsunuz. çalışanları da aşırı güler yüzlü.
  • hatay'da gidilmesi gereken yerlerin başında geliyor. künefe olayı ayrı ama güzel bir yemek yemeden de olmaz. (bkz: anlatılmaz yaşanır)
  • tepsi kebabı biraz yağlı olsada alışkanlık yapan hatay’ın güzel mekanı
  • kasap denince insanın aklına salaş bir yer geliyor ( salaş lezzet duraklarına lafımız yok ayrı) fakat burası gayet ferah, geniş bir mekan. antakyalılar eti kasaplarda yiyor genelde. bu yüzden uzun çarşı kasap/ lokantalar ile dolu. pöç kasabı da aralarında en meşhuru. müziklerine bayıldım, tepsi kebabının lezzeti annemin yaptığı gibi. yoğurtlu patlıcanı ısrarla isteyiniz.
hesabın var mı? giriş yap