• lise üçte; yağmurda eve dönerken, köpekler hırlar ve balıklar karaya doğru gülümserdi. servis şöförüne loto vurduğu için, başka servise geçmeye karar verdiğim aralıktı rüzgar. bulutlar ona gülümsemişti, servisi kullanırken puro içiyordu artık; delinin teki olmuştu-para kesip atmıştı parmaklarını, dudakları ıslık için yaşlıydı... işlemler bitene kadar yürüyecektim. yıllarca sürebilirdi. önce taksime oradan dolmuşla topağacına gidiyordum. bu çemberin bazı saniyelerinde kod müziğe uğrar adam gibi plak varsa satın almaya çalışırdım. kod o dönemde kendini doğrudan elektroniğe kaptırmamıştı. epitaph'la anlaşmalı olan şirket epitaph dışı, ingiliz serpintili underground müzik aynasınıda büküyordu. herşey güzeldi. o günlerden birinde rafları karıştırırken; poison idea'nın feel the darkness'ının gördüm. çoktan efsane olmuştu albüm. varlığı tartışmalıydı ama verbal bir akıntının son halkasıydı. cd'yi alıp eve gittim...

    meanwhile...

    jerry a; ilk kayıtlarının uçurumunda geçen bir, iki yazdan önce, posta kutusunda köpek pislikleri bulmaya başlamıştı. feel the darkness'ın histerik kapağı dönemin politik arenasında genleşen tehdit koalisyonunu ironi ile harmanlayan bir cool estetiği taşımaktan çok; amaçsızlığın yorgunluğundan doğan bir ölüm fotoromanı geçimsizliğiydi. feel the darkness'a hitaben phil anselmo "poison idea, ıt's a good idea" tarzı notlar gönderiyordu guruba. daha sonra 'the badge' i coverlayan pantera, gurubu sevdirmek için elinden geleni yaptı. ne varki artık müzik yetersizdi. ve ölüm sanırım bir l.a konserinde, sahnede geldi...bugünlerde gurubun geri kalanının yeni bir albüm için bir araya geldiği söyleniyor. ben ise the badge bir yana, just to get away'in içinde ki o korkunç enerjiyi süzüp her defasında hayret ediyorum: "o dangalak şöför, loto yu nasıl tutturdu?"
  • 1980 yılında vokalist jerry a. tarafından kurulmuş oregon'lu hardcore/punk grubu.bu 27 yıla 26 nefis çalışma sığdırmışlardır ve sayısız compilation'da yer almışlardır.acımasız hardcore isteyenler kesinlikle poison idea dinlemelidir.

    ayrıca; grubun kilo ortalaması da bi hayli yüksektir.
  • 80'lerdeki portland diy sahnesinde hatrı sayılır bir yer edinmiş, çeşitli müzik belgesellerine konu olmuş, aynı ya da farklı türden pek çok grup tarafından şarkıları coverlanmış, hatta zamanında bir de motörhead coverlamış gruptur.

    https://www.youtube.com/watch?v=nkwrh5sakae
  • lirikleri de oldukça kalitelidir. özellikle feel the darkness muhteşemdir
  • pantera bu elemanların the badge şarkısını coverlamıştır the crow soundtrack'inde.
    neredeyse birebir bir yorumdur.

    orijinal: https://www.youtube.com/…7d96puu&ab_channel=jksvana

    pantera cover: https://www.youtube.com/…&ab_channel=mratomicgarden
hesabın var mı? giriş yap