• trading card gamede cigir acmi$ kart oyunudur. renkli falandir ama, 10 ya$indan kucuklerin oynamasi kasar cunku bilinen salak "benim hedemin hedesi seninkinden daha yuksek. kazandim!", kart oyunlarindan cok farklidir. sirf strateji kasarsiniz. taktiksiz oynarsaniz yenilmeniz i$ten bile degildir. icinde bir ton weakness, level, flip coin, resistance, energy type, vb. icerir. oynayin, farkini anlayacaksiniz. kartlarini buyuk oyuncak magazalarinda bulmaniz mumkun.
  • magic the gathering boosterı almaya gittiğimde fark ettiğim ve merak edip bir deck alarak oynamaya başladığım ve yüz tane rare ı klasröme dizene kadar bırakamadığım. en sonunda bir anlık göz kararması ile charizard'larımdan birisi hariç bütün kartlarımı sattığım oyun.
  • deckler 40, boosterlar 4 milyondu yamulmuyorsam. deckler 60 kart içerirken, boosterlardan 1 rare 4 uncommon 6 common olmak üzere 11 kart çıkardı. normal, fosil, dark, gym falan derken envai çeşit pokemon ve kart türü gelmişti. çığrından çıktı o noktadan sonra.
  • hatırlıyorum ilk booster'ımdan rare olarak trainer card çıkmıştı "pokemon search" diye, vulpix, sandshrew vardı bir de. nasıl bir etki bırakmışsa artık. deckler 40 milyondu da o zaman isteyememiştim ailemden. sonra lise 1'de dark deck'i aldığımı hatırlıyorum, parlak dark arbok çıkmıştı..sonra bir ton booster şu bu derken baya bir birikmişti..sonra baktım ben evde yokken çöpe atmışlar..peh.
  • bir dönem bağımlısı olduğum, deli gibi para döktüğüm kart oyunu. hatta kart seçimi limitli olsa da fena sayılmayacak bir bilgisayar oyunu da vardı. 14 temmuz 2010 sözlükte pokemon çılgınlığı sırasında atlanmaması gereken şeylerden biri.
  • deste kurarken sağlam strateji gerektiren bir oyun. 60 tane karttan olan desteye 25-30 enerji kartı 15 -20 tane pokemon kartı 10 civarıda trainer kart koyulur. psişik deste her zaman kraldır, abra oyalar kadabra parçalar, alakazam ise arkadan can taşır ama önde çok etkili değildir, desteye serpiştirilecek drowzee, mr. mime farklı stratejiler uygulamanızı sağlayabilir. mewtwo karizmasının yanında fazla etkili değildir.
  • bugün dayanamayıp yine bir kaç booster aldım. lakin kartların dizaynları değiştiği gibi orijinal 150'yi geçtim, 250'den bile pokemon yok. hep şu black and white dalgası. bazı kartlar shiny pokemon bazında parlak olmuş hp'leri yükselmiş, bazıları normal parlak eskisi gibi. yine de tatlı bir heyecan çocukluğuma döndüm. orijinal 150 veya 250 çıkan booster bulsam...ki var galiba.
  • 1. nesil kartlardan cevahir'in yanındaki oyuncakçıda vardı en son gördüğümde, toys e toys olmalı adı, deck'ler 20 lira, booster'lar 5 liraydı.

    reklamlar bitti..
  • su ana kadarki en basarili kart oyunlarindan biri olarak bahsedilen ve magic the gathering ekibi tarafindan yapilmis olan oyundur. oynamasi cidden zevklidir, hala var mi bilmiyorum ama bi aralar turkiye'de de turnuvalari duzenleniyordu.
hesabın var mı? giriş yap