• emrah safa gürkan tarzı, tarihi; sosyoloji, ekonomi, coğrafya , askeriye gibi birçok bilimle birlikte daha geniş bir çerçevede analiz eden, yeni nesil tarihçilerdendir kendisi.
  • cemal safi 'nin oğluymuş, çok şaşırdım.

    edit : kendisi şairin yeğeniymiş arkadaşlar. bir yanlış anlaşılma söz konusu olmuş. ben bunların bu kadar kalabalık olduğunu nereden bileyim meğer amcaları birleştirmişim , özür.. :))
  • cemal safi nin oğlu değil yeğeni olan akademisyen. düzeltme ilk elden.
  • hocayla ayni okuldan mezun oldugumdan dolayi mutluyum. bilkentimizin tarih alanindaki medari iftiharlarindan. ( oburu emrah safa gurkan)

    kendisi genellikle gayrinizami harp ve istihbarat tarihi uzerinde calisir. kronik yayinlarindan derledigi bir eseri vardir. teskilati mahsusa videosu izledikten sonra kuscubasi esref'in kendisini anlattigi kadar bir ' james bond' olmadigini ogrendim.onemli bir istihbarat elemani ama kesinlile bir kim philby degildir. bir yaptigini 15 olarak anlatanlardan biriymis rahmetli :))) daha fazla vidyo ve daha spesifik bu konulari islediginde geleneksel devleti yuceltme ve istihbarati goklere cikartma abartisi sona erer diye umuyorum( kuscubasi esref gibi lawrence da anilarinda arabistan maceralarini biraz atmasyon, biraz abartiyla anlattigi soylenir.belki hoca dedigimi acar veya duzeltir)

    su vidyo da dursun bi kenarda

    https://www.youtube.com/watch?v=8i8vq-q8qbw
  • 10 sene önce doktorasını bitirmiş kendisi. lakin aradım taradım doktora tezine ulaşamadım. bu kadar süre yayına açmamak mümkün değil diye biliyorum. şüpheli bir durumu var.

    son dönemde eş dost akraba yoluyla biraz kendini parlatmaya çalışyor herhalde. kaynak göstermeden bir şeyler anlatıp durduğu youtube kanalında ego'dan başka şey yok gibi.
  • üstadın gayri nizami harp üzerine aforizmalarına link üzerinden ulaşmak mümkün https://www.youtube.com/watch?v=8i8vq-q8qbw

    alanda uzman değilseniz ya da merak edip ciddi bir araştırmaya niyetlenmeyecekseniz tam size göre bir anlatım. pişman olmayacaksınız..

    hele ki rahat anlatım tarzı ile konuya hakimiyetini net bir şekilde ortaya koyma girişimi oldukça etkileyici. yine de savaş ve harp konularının akademik disiplin içerisine çekilmesi ve ülkemizde de bir literatür oluşturulması anlamında saygıyı hak ediyor. yeşil kadifeden chester koltuk ve kütüphane ise paha biçilemez...
  • üstteki yazar doktora tezinde sıkıntı vs bişeyler demiş fakat doktora tezinin yayın için hazırlandığını duymuştum geçenlerde muhtemelen yakın zamanda kronikte basılacak gibi. ikinci olarak az önce youtbeda karşılaştım videolarına açıkçası gayet iyi yani konusunu anlatırken birçok değerli bilgiye de değiniyor laf arasında düz bilgi vermiyor. daha fazla açacak olursam kitap okurken daha doğrusu kitapta verilmesi konun akışını bozacak olan çalışma sürecinde öğreilmiş bilgiler veriyor bu bilgilere kısaca deneyimler denilebilir. bu nedenle bir tarih öğrencisinin izlemesini tavsiye ederim.

    son olarak şunu demek isterim youtube çok güzel bir alan açtı açıkçası özellikle ben bu alana hobi olarak bakıyorum ve benim gibi biri bu alanda kimi neyi okuyacağını bilmez bu tarz adamların olması ciddi bir artı en nihayetinde bir hocanın dersini dinliyorsunuz.
  • yeni dönemin mustafa kemal atatürk kompleksine sahip tarihçilerinden bir tanesi daha. ittihatçı kılıfıyla gazi'ye alerjisini örtmeye çalışsa da her konuyu üstü örtülü ona bağlayıp aklınca söylenmeyeni söylüyormuş pozlarına girer, ıtc'nin diğer liderlerini parlatır, kendince envercilik oynar vs.
    alıştık.
    not: ve beklenen haber; bu maddeyi yazdıktan 3-4 ay sonra, bugün harbiye'de ders vermeye başladığını duyurmuş. yeni türkiye'de atatürk alerjisine sahip olanlara tüm kapılar ardına kadar açılıyor.
  • doktora tezi yıllar sonra bugün erişime açılmış bir araştırmacı. tezini yayınlamamış artık yayınlamasa da olur. 79 doğumlu polat safi’nin henüz kendi kaleme aldığı bir kitabı da yok. sosyal medya.edu.tr uzantılı bir akademisyen adayı anlaşılan. 24 saat tivitrede zira. yoğun paylaşımlarında dikkatimi çeken diğer bir detay bayındır’a bağlı süleymaniye vakfı’na yakın duruyor olması. ha bir de reklam ajansında çalışıyor. bu sayede çektiği videoları izlenmeyince bırakmış gibi... yarın bir bakmışız komple tarihi de bırakıp banliyöye yerleşmiş...e emekliliği yaklaşıyor adamın ama nerden emekli olacak derseniz orası başka bir entrynin konusu

    edit:& adam 10 senedir yazdığı kitabı yayınlamış. millet olmayan tarihinden kahraman uydurur biz olana bok atarız. kuşçubaşı kahraman değilmiş arkadaşlar adam 10 yıldır bunu ispatlıcak delilleri topluyormuş. kitap bu kadar boşa para vermeyin. zaten egosundan her kitap paylaşanı rt yapıyor oradan da okumak mümkün.
hesabın var mı? giriş yap