• ilk mezunlarını bu sene verecek olan ve amacı eğitimli,bilgili polisler yetiştirmek olan okul.türkiye'de 20 adet bulunmaktadır.ilk mezunlarının büyük ihtimalle çevikkuvvet olmaları beklenmektedir.mezun oldukları ve göreve başladıkları andan itibaren gözler üzerlerinde olacaktır.zira farklı bir anlayış ve daha eğitimli olma öngörüsüyle yetiştirilmektedirler.
  • sanırım bu okulu bitirenler kısa dönem askerlik yapacak.sosyal bilimler meslek yuksekokulunu bitirenler 15 ay askerlik yapıyor.adalet bu olsa gerek.
  • boğaziçi işletme mezunu olup "aabi yeaa, polis meslek yüksekokulları cemaatçi kaynıyo hepsi yobaz bunların yeaaa" diyen denyolara karşı "bir zahmet sen de elini taşın altına sokaydın da sen polis olaydın o zaman.." diyerek savunmak istediğim ilim irfan yuvası.. eğitimcilerine de, öğrencilerine de buradan selam eder, mesleklerinde başarılar temenni ederim..
  • eğitim sürecini merak ettiğim yüksek okul
  • ygs'de barajı geçeni alan okul.daha seçici olması dileğiyle...
  • çok başarılı olmasına rağmen yüzünde mikroskopla görebileceğiniz beni bulunan arkadaşımın giremediği ve yas tuttuğu kurum
  • polis okulundayken hukuka giriş dersinde bize bir şey öğretmişlerdi “suçu işleyen cezasıyla mükelleftir”. açıklamaya gerek olamayacak kadar basit ve net bir cümle.

    yanından geçtiği rütbeliyi fark etmeyip selam vermeyen bir öğrenci yüzünden herkesi içtima alanına topladılar. binlerce genç kız ve genç erkek. yüzlerce kez çök kalk yaptık. o kadar çok eğilip kalkarsanız dördüncü kattaki yatakhaneye sadece merdivenleri geri geri çıkarak ulaşabilirsiniz. ranzanın üst katında yatanlar bacaklarıyla iterek değil kollarıyla çekerek kendilerini ranzaya çıkartabilir. ağlayanlar olur, kıvrananlar. utançtan kimse kimsenin yüzüne bakamaz. bir kaç güne ancak geçer. zaten okul bitene kadar bu eziyeti çok kez yaşayacaksınız.

    bırakıp gidemezsinizde. akşam olunca okulun giriş kapısı kapanır sadece nöbetçi amirin talimatıyla açılırdı. bizim polis okunun etrafında yüksek duvarlar yoktu. sadece yoldan geçenin içeriyi göremeyeceği kadar bir duvar vardı. duvarın üstüne yalandan bir dikenli tel çekilmişti. çünkü sizi içeride tutan şey ne o kapıydı ne duvardı nede dikenli tel. sizi tutan okulun babanıza imzalattığı 85 bin liralık senetti. polis okulundaki kimsenin babasında o kadar para yoktu.

    polis okulunda hayat gerçek manada ezicidir. birinci sınıfta iken üst sınıflar sizin amirinizdir. onlara abi-abla dersiniz isimleriyle hitap edemezsiniz. devrecilik denilen akla gelip icat edilmiş en büyük çakallık yüzlerce gözle sürekli peşinizdedir. okuduğum gazeteyi tasnif etmeyen üst devrem gazetemi elimden alıp parçalayıp çöpe attı bir şey diyemedim. yere attıkları izmaritleri topladım. kış ortasında duş alırken sıcak suyumu kestiler soğuk suyladuş aldım. okuduğum kitabı beğenmediler elimden aldılar geri alamadım.
    ikinci sınıfta iken aynı devreciliği sizin yapmanız istenir. çoğu salak da bunu yapar. bu sistematik zulüm iki yıl boyunca her gün böyle devam eder. böyle aptalca ve yobazca şeyler ile sizi eğittiklerini, polislik mesleğine hazırladıklarını düşünürler.

    sonra devlet belinize silah, cebinize para, elinize kimlik verip sizi mezun eder.

    sizde adalet için çalışmaya hazır, iyi eğitim almış, bir polis olarak görev alırsınız.

    edit: okuldan görüştüğüm bazı arkadaşlardan okulda görevli bütün rütbeli personelin fetö'den ihraç edildiğini öğrendim.
  • bitirmenin 4 bin lira maaşa sebebiyet verdiği okuldur
  • polis akademilerinin ve polis kolejlerinin kapanmasının ardından emniyet teşkilatının personel ihtiyacını karşılayan tek eğitim kurumu özelliğine kavuşan eğitim kurumudur.

    2016 yılı öğrenci alımlarında ygs puan türlerinden herhangi birinden 270 ham puan isteyen polis meslek yüksekokulu,2017 yılı öğrenci alımlarında bu puanı 260 ham puan olarak belirlemiştir.

    edit: pmyo ile birlikte pomem de emniyet teşkilatına personel yetiştirmeye devam etmektedir.
hesabın var mı? giriş yap