• vardir,

    makul supehede icinden bile gecer . hatta ozel guvenlik gorevlisi adli kolluk gozetiminde elle arama bile yapabilir.

    deneyip yanilabilirsin istersen
  • makul şüphenin sınırlarının çizilmediği ülkede "hayır memur bey, arayamazsınız" cümlesini şüphe unsuru sayarak göz altına bile alabilir. nerede yaşadığınızı unutmayın sevgili kelebekler.
  • siz siz olun, bu tür yazarlara güvenip polis noktalarında erkeklik yapmayın.

    (bkz: kan alırlar kamil kan)
  • öncelikle pvsk’nın ilgili maddesi (bkz: #87496136) zaten belirtilmiş.

    ayrıca biz örnek üzerinden gidelim diyelim ki kadıköy’de üstünüz aranmak istendi. kadıköy ilçe emniyet müdürlüğünün ilgili mahkemeden aldığı 15 günlük arama kararı neredeyse kadıköy’ün her bir sokağını kapsamakta. bu gözler 10 sayfa arama kararı gördü. istanbul’da arama kararının olmadığı her hangi bir sokak bulamazsınız.

    öyle götünüzden arayamaz demeyin. öncelikle resmî dahi olsa kimlik sorun sonra arama kararını isteyin. sonra kollarınızı açın üstünüzü aratın. bitti gitti.
  • var yok diye bakmam, aramak istediği zaman aratırım. sonuçta halkın güvenliği söz konusu. empati yaparım. adam keyif olsun diye aramıyor sonuçta.
  • istanbul’da cogu kisinin gectigi bir meydanda pantolunumu cikarttirip donumun icine kadar aramisligi vardir. suphe gerektirecek bi sey de yoktu. uyusturucu ariyormus.
  • içme kardeşim şu zıkkımı. düşünmezsin hem böyle şeyleri.
  • ben bu polis alerjisini anlamış değilim. nedense bazı anarşist bünyelerde reaksiyon gösteriyor. polislik benim de maalesef genelleme yaptığım ve sevmediğim bir meslek grubu. ancak en önce vazife ve selahiyetler kanunun değiştirilip, emniyet genel müdürlüğü ve iç işleri bakanlığı nezdinde yapılanmak suretiyle emniyetin ve polisin algısı değişmelidir. ancak bu konuda yanılıyorsunuz ve yanılmalısınız da. 2016 ne kadar çabuk unutuldu bu ülkede. yaşanan olaylardan çıkarılması gereken dersler vardı. maalesef bazılarınız çıkaramamış. iç güvenlik ciddi derecede önemli bir konu. polisin vazifesi de bu düzeni sağlamak. bu minvalde senin üzerini de arayabilmeli, aracını da. ancak bunu kötüye kullanamayacakları da bir sistem geliştirilmeli. teknolojinin nimetleri kullanılmalı.
    tanım: vardır. olmalıdır da.
  • ülkenin insanının bakış açısının absürtlüğünü gözler önüne seren yetki türü. ya siz nasıl geri zekalılarsınız arkadaşım? polis dediğin görevi vatandaşı olası tehlikelerden korumak olan bir hizmetçidir. vatandaşın güvenliğini sağlama hizmetini yerine getirmek için oradadır. hele ki korumakla görevli olduğu vatandaşa cop sokmayı bir denesin de bakalım millet olarak o polisi ne hale getiriyoruz falan diye düşünmeniz gerekirken allah gibi bir noktaya niye koyuyorsunuz arkadaşım polisi? yav bu ülkenin 80 milyon halkı var, tamam bu nüfusun da kayda değer bir kısmı geri zekalı olabilir ama polisin haksız bir uygulamasında halk olarak karşısına çıkacak gücümüz henüz tükenmedi. vatandaş polise kimlik de sorar, belge görmek de ister, icap ettiği durumlarda haksız uygulamalarını kayıt altına da alır, belgeler, gerekli mercilere bildirir, şikayet de eder, ve netice itibarıyla polisi hizaya sokma gücüne de sahiptir. "burası türkiye, polis istediğini yapar" vb. yorumların aslı astarı yoktur. polisin görev ve yetkileri belirlidir; vatandaşı mağdur edecek biçimde bunların dışına çıkmaya kalkıştığında da hakkınızı aramaktan asla çekinmemelisiniz.
  • bunu yapan bir arkadaşım en son gözaltına alınıp daha sonra cebindeki bir fişek nurofen'i içmek suretiyle*intihara meyletmişti.

    siz siz olun sakın denemeyin.
hesabın var mı? giriş yap