• dürümcü, kokoreçci, çaycı gibi mekanlarda..müşterilerin dikkatini çekmeyecek şekilde yanaşıp küçük bir korna ya da siren sesiyle garsona gel lan buraya sinyali verilir..

    siparişler itinayla verilir (2si domatessiz biri soğansız vs vs) ve pusuda beklenilmeye devam edeilir..mamalar hazır olup gelince cam aralanır, mamalar alınır ve cam kapanır..

    ne parası?
    ne teşekkürü?
  • (bkz: beyaz toros /6).
  • nerede calistiysam gordugum sey, adamlarin her oglen bir sekilde sizin icin hazirlanmis yemege ortak olmasi. ellerinden gelse yemege gelirken servis kaldiracaklar bulunduklari karakoldan. bu adamlar ihtiyac duyuldugunda ortada olmazlar (mesela bir gece sadece rapor yazdirmak icin 2 saat beklemisligim vardir bu kisileri, ki tahmin edilecegi gibi gelmediler). ama is belese karinlarini doyurmaya gelince hemen mantar gibi bitiverirler. "oglen yemegimizi bir kere olsun polis gormeden soyle rahat rahat yiyemeyecek miyiz?" gibi sorulara gebe eylemdir bu yaptiklari.
  • polislerin gsm hizmeti, çay, araba yikama, benzin ve vb gibi yedikleri yemegide bedaya getirme eyilimidir.
    muhtemelen nezarete atilacak bir cocuga bile tarabya cici den yarim ekmek doner aldirdiklari gorulmustur.
    bir diger para vermedikleri aktiviteleri de van dammeinkan sporufilmindeki gibi gozleri kapali cop sallayabilmeleridir.
  • babamın en önemli öğütlerinden biridir. asla bir polise yemek ısmarlama çünkü polisler doymaz, der. bununla ilgili çeşitli versiyonları dolaşan bir hikaye anlatır:

    adamın birinin bostanına inek girmiş, ineği çıkarmak için de peşinden bir polis girmiş. kahvede oturan bostan sahibine haberi yetiştirmişler. bostanına inek girdi, onu çıkarmak için de bir polis girdi ağa, demişler. adam telaşlanmış, aman inek kalsın da polisi çıkarın bostandan, demiş.

    babam, inek doyana kadar yer, polis doymaz bostanı bitirir, diye yorumlar bu hikayeyi.
    not: emekli polistir.
  • baska memlekettekileri bilmem ama, moskova paveltskaya'daki polisler de yemekerini enka'nın inşaa ettiği, ofis kulesinin alakartında 5 ruble vermeden yiyorlar.
  • istiklal caddesi polisler için bir tür devasa ve çok alternatifli drive-in restorandır. seçip beğendikleri bir yerin önünde durarak araçlarından bile inmeden istedikleri şeyi söylerler:
    bir polis arabası galatasaray'daki koska helvacısının önünde durur. sokaktaki kimi insanlar acaba köşede duran kestaneciyi mi uyaracaklar diye düşünürken, genellikle yol boyunca önlerine çıkan insanların yoldan çekilmesini sağlamak için kullandıkları "megafon ahizesinin düğmesine basıp bırakarak kıh kıhh sesi çıkarma tekniği" ile varlığını belli eder. fakat kimse onlarla ilgilenmemektedir. bunun üzerine arabadan inmeye üşenen ya da belki görev yerini terk edemeyen polis aracın megafonunu açarak şöyle bir duyuruda bulunur:
    -çaycıı.
    duruma şahit olanlar sessiz la havleler çekerek oradan uzaklaşırlar.
  • benzer davranışları zabıtalarda da görmek mümkündür.
hesabın var mı? giriş yap